paluszki drożdżowe z ziołami prowansalskimi

i czosnek oraz zioła prowansalskie, pieprz), gruboziarnista sól morska. Drożdże wymieszaj z mąką, dolejwodęi dodaj cukier, zamieszaj. Pozostaw rozczyn do wyrośnięcia przez około 15-30 minut.Następnie Zobacz więcej
Antenka
Antenka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
smaczny kąsek
Grissini

Grissini 572

2
proste, co sprawia, że za jednym zamachem, można zrobić naprawdę pokaźny stosik tych włoskich paluchów:) Co więcej, podczas pieczenia, można do nich dodać ulubione zioła, przyprawy, dodatki i Zobacz więcej
przyprawami/dodatkami (np. papryka słodka mielona, sezam, sól morska, zioła prowansalskie, mak, etc.). 4. Paluchy układamy na blachę, która jest wyłożona papierem do pieczenia (między paluchami Zobacz więcej
Zauważyłam dziwną zależność ! Mam kiepski humor -> planuję sobie coś ugotować -> siedzę w kuchni pół dnia-> dzień wydaje się lepszy ;-) Dzisiaj właśnie tak było i chociaż zaplanowałam sobie Zobacz więcej
czosnku kostka masła (nie margaryny!) spora szczypta soli i pieprzu zioła prowansalskie wg uznania Mąkę przesiewamy. Dodajemy do niej śmietanę, żółtko + całe jedno jajko, starte na tarce masło, Zobacz więcej
pieczarkamysia
pieczarkamysia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
pieczarkamysia
Grissini

Grissini 56

0
, ziołami prowansalskimi i słodką papryka. Idealne jako przegryzka do wędlin, serów a nawet zup zamiast grzanek. Może je po prostu maczać w oliwie z oliwek i też dobrze smakują! Miłego dnia! :) Źródło Zobacz więcej
dorota20w
dorota20w Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Dorota smakuje
Paluszki drożdżowe

Paluszki drożdżowe 80

1
orkiszowej chlebowej 3 dag drożdży szczypta cukru 2 szczypty soli 3 łyżki oliwy 1 łyżeczka ziół prowansalskich ok 250ml ciepłej wody sos: 2 cebule 1 puszka pomidorów siekanych lub 1,5 szkl przecieru Zobacz więcej
minut. Po wyrośnięciu zaczynu, mieszasz go z pozostałą ilością mąki, soli i oleju w dużej misce. Powoli dolewasz mleko roślinne, ciągle mieszając.Obserwujesz czy ciasto nie jest zbyt luźne (może Zobacz więcej
Od jakiegoś czasu miałam ogromną ochotę na polskie paluchy - podłużne bułki, które zawsze kupowałam w sklepiku obok,wyglądem przypominające małefrancuskie bagietki;) Rozpoczęłam poszukiwania i Zobacz więcej
. Paluchy chlebowe – przepis Składniki: pół kostki drożdżyszklanka ciepłego mleka pół łyżeczki cukru pół kilo mąki + do podsypania 1 jajko 1/3 szklanki oliwy dowolne zioła suszone – majeranek, oregano Zobacz więcej
się go w naszym codziennym menu. Wystarczy zwracać uwagę na to, co jemy i czytać etykiety produktów spożywczych np. zamiast sięgać po gotową przyprawę gyros z glutaminianem, można wybrać np. zioła Zobacz więcej
Phung Spaghetti bolognese, Ojciec chrzestny Polska zimowa klasyka obiadowa III, Smażone zielone pomidory Pieczone kotlety wegetariańskie, Pulp fiction Jajka faszerowane pieczarkami Sałatka owocowo – Zobacz więcej
paella – potrawa jednogarnkowa na bazie ryżu i szafranu gazpacho – chłodnik z pomidorów i papryki chuleta de cerdo – kotlety wieprzowe fabada – jednogarnkowa potrawa z Asturii, głównymi składnikami Zobacz więcej
z ciecierzycy Pasztet z czerwonej soczewicy Pasztet z wątróbek drobiowych Patisony faszerowane Pawi ogon Penne i owoce morza Pesto z rukoli Piankowe serniczki z tęczą Pieczarki - ciastka z mąki Zobacz więcej
w chińskiej fasolce, pod beszamelem Frankfurterki w płaszczyku z buraka naciowego Frappe na upalne dni Frutti di mare z frytownicy ActiFry Frutti di mare z makaronem G Galareta z dorsza Galareta z Zobacz więcej