paluszki włoskie

Just My Delicious
Just My Delicious Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Just My Delicious
Paluszki

Paluszki 44

Paluszki to jedna z moich ulubionych przekąsek odkąd pamiętam. Idealne o każdej porze, choć najlepiej smakują wieczorem przy filmie lub książce, albo pogaduchach. Najbardziej lubię solone. Idealne Zobacz więcej
Just My Delicious
Just My Delicious Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Just My Delicious
Paluszki Rybne

Paluszki Rybne 23

Paluszki rybne robię zwykle z myślą o dzieciach, bo po pierwsze za rybami przepadają, a po drugie ryba w takiej postaci zawsze znika szybciej z talerza, niż jako rozpłaszczony filet z dodatkami. Zobacz więcej
Paluszki grissini lubię chyba od zawsze, mają piękny aromat, są chrupiące i wspaniale nadają się na szybką przekąskę. Ich historia zaczęła się we Włoszech, gdzie często podawane są z szynką parmeńską Zobacz więcej
Wspaniała przekąska! Wystarczy dodać ulubione zioła, czosnek, paprykę, sezam czy mak, by urozmaicić ich smak. Podawajcie je z różnymi dipami czy pesto. Maczajcie je w ulubionych sosach i cieszcie się Zobacz więcej
Apetyt Smaku
Apetyt Smaku Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Apetyt Smaku
Grissini- Włoskie Paluszki

Grissini- Włoskie Paluszki 133

Oto moja kolejna miłość- grissini! Zakochałam się w nich od pierwszego kęsa. Są niezwykle chrupiące, aromatyczne i ten piękny kształt! Nic dodać nic ująć. Ponadto smakują dokładnie tak samo jak te, Zobacz więcej
Grissini - włoskie paluszki / Grissini - italian breadsticks Jakiś czas temu przypadkiem natrafiłam na przepis na włoskie paluszki grissini. Zapałałam nieprzemożoną chęcią zrobienia ich we własnej Zobacz więcej
slodkoostre
slodkoostre Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Słodko Ostre
WŁOSKIE PALUSZKI GRISSINI

WŁOSKIE PALUSZKI GRISSINI 206

Gdyby ktoś jeszcze jakiś czas temu powiedział mi, że będę robiła własnoręcznie paluszki to wyśmiałabym go natychmiast. Jednak gdy znalazłam przez przypadek przepis na paluszki Grissini, nie Zobacz więcej
" Jak na razie najlepsze jakie jadłam! Grissini- Włoskie paluszki robione z ciasta chlebowego, wzbogacone o dodatek oliwy z oliwek oraz masła.Długie, chrupiące idealnie słone. Autorem przepisu jest Zobacz więcej
Włoskie paluszki, czyli paluszki 100 razy lepsze niż kupne :) Idealna przekąska do piwa, ale i nie tylko! Sprawdzą się na pikniku, podczas filmu oraz przy każdej innej scenerii i okazji :) Na prawdę Zobacz więcej
kuchniaoddwojga
kuchniaoddwojga Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kuchnia od dwojga
Paluszki serowe

Paluszki serowe 21

Tłusty czwartek za pasem. Wszędzie wkoło pączki, obwarzanki i faworki. U nas w domu w tym roku postanowiliśmy przygotować coś nowego, a zarazem starego, bo przepis pochodzi z dawnych dziecięcych lat. Zobacz więcej
"Pierwszy wolny dzień od dawna, w końcu mogę do południa wylegiwać się w łóżku, a po południu wolny czas spędzić w kuchni. Bardzo się z tego cieszę, bo będę mogła wykorzystać nowe piękne kokilki. Zobacz więcej
We włoskiej kuchni kocham przede wszystkim prostotę – jeśli masz mąkę, oliwę, zioła, jajka i drożdże to jesteś w stanie przygotować wiele pyszności i to dość szybko. Paluszki Grissini są przepyszne Zobacz więcej
Cześć! Dziś mam dla Was przepis na chrupiące włoskie paluszki z ciasta drożdżowego. Są idealne jako dodatek do zup, sałatek, dipów lub po prostu same bez żadnych dodatków. Wykonanie ich jest bardzo Zobacz więcej
Grissini to paluszki chlebowe. Pochodzą z Włoch, a dokładnie z Turynu. Wymyślił je w 1679 roku turyński piekarz Antonio Brunero dla młodego księcia i przyszłego króla Amadeusza Sabaudzkiego. Grissini Zobacz więcej
Lukash
Lukash Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kuchnia Łukasza
Bomboloni - Włoskie pączki

Bomboloni - Włoskie pączki 65

Bomboloni, to tradycyjne pączki Włoskie, obtoczone w cukrze i nadziane kremem budyniowym. Są po prostu cudowne w smaku, mięciutkie, niezbyt słodkie, puszyste i leciutkie. Bomboloni w odróżnieniu od Zobacz więcej
To pyszne paluszki, zwane również grissini. Włoska przekąska przed i podczas posiłku. Na paluszki zawija się szynkę parmeńską. Te paluszki są idealne do wszystkiego! Składniki na ok. 35 sztuk -350 g Zobacz więcej
Babeczka35
Babeczka35 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Izabela w kuchni
Paluszki chlebowe.

Paluszki chlebowe. 3

Pyszne paluszki upieczone z mąki chlebowej żytniej. Idealne na przekąskę i do pochrupania. Polecam przepis. Do upieczenia tych paluszków użyłam mąki odMŁYNOMAG . Zapraszam:) Składniki: Rozczyn: 5 dag Zobacz więcej
dorota.w
dorota.w Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
daktyle w czekoladzie
Paluszki

Paluszki 2548

Propozycja przekąski sylwestrowej- kruche słone paluszki wykonane w domu. Robi się je dość szybko z prostych składników. Można podawać same lub z dowolnymi dipami. Porcja na ok.30 sztuk: 5 g (0,5 Zobacz więcej
aga-aa
aga-aa Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Eksperymentalnie
Grissini czyli włoskie paluszki

Grissini czyli włoskie paluszki 178

You're about to be redirected The blog that used to be here is now at http://www.eksperymentalnie.com/2011/10/grissini-czyli-woskie-paluszki.html. Do you wish to be redirected? This blog is not hosted Zobacz więcej