paluszki z kminkiem

figmara
figmara Obserwuj blogaObserwujesz bloga
figowe smaki
Paluszki z kminkiem

Paluszki z kminkiem 391

0
. Kiedyś mówiło się "szanuj czas żony - jedz gotowe makarony". Dzisiaj szanując swój czas oraz ulegając lenistwu poszłam nałatwiznę i zakupiłam w Lidlu gotowe ciasto francuskie. :D Po czym zrobiłam z Zobacz więcej
Może upieczecie takie kruche paluszki na świąteczny stół albo na Sylwestrowe zabawy jako przekąska do szampana? Wybór pozostawiam Wam a ja tylko napisze że są znakomite, kruchutkie i bardzo Zobacz więcej
Drożdżowe paluszki obsypane solą i kminkiem to znakomity dodatek do barszczu, można je chrupać same lub z ulubionym dipem Składniki na słone paluszki z kminkiem: 2 szklanki mąki 100 g margaryny 20 g Zobacz więcej
Kruche, słone paluszki. Jest to pyszna i szybka przekąska, którą możecie zrobić w każdej chwili, gdy najdzie Was ochota na małe co nieco. Bardzo dobra do piwa, jak również do barszczu. Kminek możecie Zobacz więcej
Paluszki są dobrą przekąską np. do piwa. Jednak najlepiej smakują do barszczu czerwonego :) Składniki: 1/2 kg mąki pszennej 1/4 szklanki letniego mleka 25 g drożdży płaska łyżeczka cukru 150 g masła 1 Zobacz więcej
lavie
lavie Obserwuj blogaObserwujesz bloga
LaVieSimple!
Paluszki z kminkiem

Paluszki z kminkiem 74

0
Paluszki z kminkiem | la Vie Simple! Menu Przejdź do treści Strona główna Śniadania Zupy Dania główne Desery Przekąski BE-FIT:) Wszystkie przepisy INFO la Vie Simple! Proste jedzenie- szczęśliwe życie Zobacz więcej
"kupił za nie Goga-Goga fig, orzechów, ciastek z kminkiem, potem sklepik założyli który zwał się: "Pod Murzynkiem"." strona 22, Kornel Makuszyński “Awantury i wybryki małej małpki Fiki-Miki"." Że moim Zobacz więcej
Paluszki z kminkiem i solą Małe , pulchne, słone i do tego aromatyczne dzięki kminkowi - paluszki. Świetnie smakują z dipami jak i bez. Składniki na dużą blachę do pieczenia. Blachę wykładamy papierem Zobacz więcej
Składniki na dużą blachę do pieczenia. Blachę wykładamy papierem do pieczenia. Lekko nagrzewamy piekarnik. Składniki: 140 g mąki pszennej / tortowej 75 g margaryny 10 g świeżych drożdży 3 łyżki Zobacz więcej
Składniki na dużą blachę do pieczenia. Blachę wykładamy papierem do pieczenia. Lekko nagrzewamy piekarnik. Składniki: 140 g mąki pszennej / tortowej 75 g margaryny 10 g świeżych drożdży 3 łyżki Zobacz więcej
Karnawał w pełni, trzeba z niego korzystać, bo w tym roku jest zdecydowanie krótszy. Przed nami jeszcze tylko dwie karnawałowe soboty. Jeśli będziecie robić domówkę, to serdecznie polecam Wam ten Zobacz więcej
https://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Super przekąska, która niesamowicie wciąga. Świetnie smakują same, z różnymi dipami czy nawet barszczem. Jeśli nie lubicie kminku - Zobacz więcej
Składniki na 2 blachy do pieczenia. Blachy wykładamy papierem do pieczenia. Przed pieczeniem średnio nagrzewamy piekarnik. Składniki na ciasto: 40 g świeżych drożdży 1/2 szklanki letniego mleka 1 Zobacz więcej
Składniki na 3 - 4 blachy do pieczenia. Blachy wykładamy papierem do pieczenia. Przed pieczeniem mocno nagrzewamy piekarnik. Składniki na ciasto: 250 g mąki pszennej / tortowej 20 g świeżych drożdży 1 Zobacz więcej
....serem, solą, makiem sezamem z czym sobie wymyślicie ;-) Przepis Dzieciak przyniósł z warsztatów w Kulinarnych Kreacjach.Paluszki są wyborne, bardzo maślane i bardzo kruche. Polecam nie zamieniać Zobacz więcej
Składniki na 2 blachy do pieczenia. Blachy wykładamy papierem do pieczenia. Przed pieczeniem średnio nagrzewamy piekarnik. Składniki na ciasto: 40 g świeżych drożdży 1/2 szklanki letniego mleka 1 Zobacz więcej
Składniki na 3 - 4 blachy do pieczenia. Blachy wykładamy papierem do pieczenia. Przed pieczeniem mocno nagrzewamy piekarnik. Składniki na ciasto: 250 g mąki pszennej / tortowej 20 g świeżych drożdży 1 Zobacz więcej
Przepis na te pyszne paluszki dostałam od siostry. Są fantastyczne - w sam raz do barszczyku. Można je posypać wedle uznania: kminkiem, tartym żółtym serem, mieloną papryką, gruboziarnistą solą, Zobacz więcej
Paluszki krucho-drożdżowe z kminkiem i solą Idealna przekąska do dipów ale także zup kremów. Ocena: Składniki na 2 blachy do pieczenia. Blachy wykładamy papierem do pieczenia. Przed pieczeniem średnio Zobacz więcej
W prosty sposób można przygotować domowe, bardzo smaczne paluszki. Może nie są tak cieniutkie, jak te ze sklepu, ale smak mają wyborny. Podstawą ciasta jest mąka, mleko i oliwa - ja użyłam świetnej Zobacz więcej