pampuchy sos

Pampuchy już raz pojawiły się na blogu. Wtedy były z sosem truskawkowym. Tym razem w wersji znanej np. z Austrii. Kto był na nartach w tym kraju i jadł takiego pampucha z sosem waniliowym to wie o Zobacz więcej
Pampuchy inaczej kluski na parze to mięciutkie, rozpływające się w ustach drożdżowe bułeczki. Można je podawać na słodko z musami owocowymi i owocami lub wytrawnymi sosami. Mi bardziej smakują w tej Zobacz więcej
W moim rodzinnym domu bardzo często robiło się pampuchy. Jedliśmy je z musem owocowym, a kiedy były już zimne chwytaliśmy w rękę i jedliśmy same. Kiedy kilka lat temu zostałam poczęstowana pampuchami Zobacz więcej
Dzisiaj przedstawiam Wam kolejny deser, iście letnią odsłonę pampuchów- jeśli wolicie buchtów, czy po prostu klusek gotowanych na parze. Zdecydowałam się na przepis, który być może nie jest fit, ale Zobacz więcej
Pampuchy - puszyste w środku, z chrupiącą, lekko skarmelizowaną skórką - to doskonały pomysł na słodki obiad. Pampuchy inaczej z patelni Składniki: · szklanka mleka · paczka- 7 g- drożdży instant lub Zobacz więcej
Pampuchy, buchty, kluski na parze, na łachu... jak zwał, tak zwał, ale pyszne to one są. Delikatne, puszyste kluski gotowane na parze, przygotowane z mąki razowej i mleka. Polane sosem z jagód i Zobacz więcej
Jestem zdecydowanie osobą, która uwielbia produkty mączne, a ciasto drożdżowe jest moją wielką słabością. Dużym plusem jest fakt, że jego wyrabianie bardzo mnie relaksuje. Dziś polecam pyszne, Zobacz więcej
Truskawkowe lovetrwa w najlepsze i dziś objawia się w postaci pysznego sosu, który idealnie pasuje do puszystych bułeczek gotowanych na parze. Pewnie każdy je zna – pampuchy, parzaki, parowańce czy Zobacz więcej
Pampuchy, czyli ciasto drożdżowe gotowane na parze. U mnie w wersji na słodko z sosem śliwkowym. Równie pyszne będą z sosem malinowym, jagodowym czy truskawkowym. Moje nie są zbyt kształtne, gdyż Zobacz więcej
Sos malinowy to coś, co latem robię bardzo często, bo przydaje się do wielu różnych dań i deserów. A robi się go bardzo łatwo i można przechowywać go w lodówce przez kilka dni. Sos malinowy Zobacz więcej
Pampuchy można także jeść na słodko, Ciasto wykonujemy tak samo jak pampuchy do mięsa, tylko dodajemy cukru do ciasta. Wszystko zależy jaki sprzęt każdy posiada, przygotowanie ciasta jest podobne. Zobacz więcej
VN:F [1.9.22_1171] Pampuchów nigdy nie robiłam, ale wiele o nich słyszałam. Jest to kolejna potrawa, która wydawała raczej niemożliwa do przygotowania. Dlaczego? Sama nie wiem. Mówiła mi o nich mama, Zobacz więcej
Po raz pierwszy jadłam pampuchy w Popradzie na Słowacji. Restauracja była zadymiona, miała jednak urok zakurzonych, pluszowych siedzisk i bejcowanych lamperii. Ja byłam mała, pampuchy wielkie i Zobacz więcej
lubią śnieg i mróz. Jego heroiczny czyn został nagrodzony wspaniałym obiadem składającym się z domowych pampuchów (drożdżowych klusek na parze) i fasolowych wege-kotletów skąpanych w sosie ze Zobacz więcej
Parowańce, pampuchy, parzaki, parowce, kluski na parze, drożdżowe pyzy, białe pączki, paruchy, buchty... ...a Wy, jak je nazywacie? :) U mnie, mama zawsze kupowała garmażeryjne PAROWAŃCE, które wraz z Zobacz więcej
Dyniowe pampuchy z sosem serowo-grzybowym Stęskniłam się za pampuchami, takimi domowymi, z puszystego drożdżowego ciasta. Pamiętam jak jadłam je pierwszy raz jako dzieckoi... bardzo mi nie smakowały, Zobacz więcej
produktów, doszłam do lodówki w której leżały pampuchy. Nie wiem czemu, ale wylądowały w koszyku. Nie było w tym logiki. Wzięłam je myśląc, że coś z nich wymyślę. Dopiero po powrocie do domu doszłam Zobacz więcej
Pampuchy znane również pod wieloma innymi nazwami tj. kluski parowe, parowańce, buchty czy bułki na parze, to drożdżowe bułki (kluski) przygotowywane na parze. Można je podawać na słodko z owocowymi Zobacz więcej