paneer garam masala

Bardzo proste, doskonałe danie. Co tu dużo gadać, często najlepsze jest najprostsze. Paneer w przyprawach indyjskich: ostra papryka, tikka masala... Składniki paneer sos indyjski, w zasadzie dowolny, Zobacz więcej
1 łyżeczka liści kozieradki 2 łyżeczki garam masala świeża kolendra do przybrania 2 łyżki kwaśnej śmietany 1 łyżka soku z cytryny Przygotowanie: Rozgrzewamy olej na dosyć wysokiej patelni i wrzucamy Zobacz więcej
200g świeżego szpinaku 100 g sera paneer ( można zastąpić białym twardym serem, choć to już nie to samo) 1cebula 1 cm startego imbiru, 2 ząbki czosnku 6 łyżek masła Garam masala do smaku chili w Zobacz więcej
Składniki filet podwójny z piersi kurczaka 1/2 papryki: żółta, czerwona cebula biała lub czosnkowa patyczki długie do szaszłyków oliwki greckie z Lidl (jeśli nie masz takich mogą być zwykłe zielone Zobacz więcej
by coollinaria • 2 września 2011 • gotowanie, na ciepło, na słono, pieczenie, przekąski, Przepisy, sery, street food, wegetariańskie • Comments (0) • 807 Dziś dwa wpisy na dwa przepisy. Pierwszy to Zobacz więcej
by coollinaria • 2 września 2011 • gotowanie, mięso, na ciepło, na słono, pieczenie, przekąski, Przepisy, street food • Comments (3) • 1270 Smak Kasturi Seekh Kebab jest niesamowity. Dzięki połączeniu Zobacz więcej
Bardzo lubimy z Konradem zarówno kuchnię włoską, jak i indyjską, więc kiedy zobaczyłam na tym blogu przepis na calzone z serem paneer bardzo spodobało mi się to połączenie. Dodatkowo zachęciło mnie Zobacz więcej
) 1 srednia zielona paryka pokrojona w gruba kostke (jak na szaszlyki) 4-6 pieczarek pokrojonych w cwiartki Skladniki do marynaty: 200ml jogurtu naturalnego 1 lyzeczka proszku chilli 1 lyzeczka garam Zobacz więcej
ZIOLKOWKUCHNI
ZIOLKOWKUCHNI Obserwuj blogaObserwujesz bloga
ZIÓŁKO W KUCHNI
Paneer Makhani

Paneer Makhani 83

0
1/2 łyżeczki kurkumy 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka cukru 1/4 szklani śmietanki kremówki 1/2 łyżeczki garam masala 1 1/2 szklanki wody opcjonalnie : świeża kolendra Wykonanie: Orzechy i sezam zmielić na Zobacz więcej
Przepis ten inspirowany jest indyjskim daniem Paneer Butter Masala. Ich tradycyjny ser paneer zamieniłem naszym twarogiem. Dodając mleko kokosowe nadałem temu daniu południowo-indyjski charakter. Zobacz więcej
: 1 łyżka garam masala 1 łyżka czerwonego ostrego chili 3 goździki 2 listki laurowe łyżeczka soli pół łyżeczki cynamonu Przygotowanie: Paneer kroimy w małą kosteczkę - smażymy na oleju na brązowy Zobacz więcej
zielonego groszku, sl do smaku, 2 yki kolendry, posiekanej, 1/2 yeczki mielonego kuminu, 1/2 yeczki garam masala, sok z 1/2 cytryny. Na wysokiej patelni rozgrza olej lub ghee. Wrzuci nasiona kuminu Zobacz więcej
pomidorow z puszki 1 lyzeczka garam masala 2 lyzeczki proszku kolendry 1 lyzeczka proszku chilli (lub do smaku) Sol i pieprz do smaku Ghee do smazenia Swieza kolendra do dekoracji Na rozgrzane ghee Zobacz więcej
soku z pomidorów 3 duże garscie świeżego szpinaku 2 łyżki stołowe smietany (18%) 1/2 cebuli pokrojonej w kostkę 1 łyżka stołowa pasty czosnkowo/imbirowej 1/2 lyzeczki kurkumy 1 lyzeczka garam masala Zobacz więcej
Kolejna smaczna propozycja na obiad to klopsiki z kurczaka.Klopsiki z kurczaka przyrządzam w różnych wersjach. Moje dzieci bardzo lubiąklopsiki w pomidorowym sosieze spaghetti.Klopsiki w kokosowym Zobacz więcej
, zależy od ostrości) czubata łyżeczka kolendry w proszku 2 łyżki garam masala czubata łyżeczka kminu rzymskiego\ krążki ostrej papryki lub kolendry do dekoracji UWAGA NIE MA WODY W TYM Zobacz więcej
kostka tofu - 1 szt. szpinak - 250 g. świeża kolendra - 1 peczek garam masala zmielona - 1 łyżka kmin rzymski zmielony - 1 łyżka starty imbir - 1 łyzka papryczka chili - 1 szt. sól morska - do smaku Zobacz więcej
1/2 łyżczeki zmielonego kminku (wcześniej można go uprzażyć) 1/2 łyżeczki zmielonej kolendy (szuszonej) 1 łyżeczka garam masala 8 łyżek jogurtu naturalnego 2 łyżki soku z cytryny sól 8 pałek kurczaka Zobacz więcej
Nat
Nat Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Eat.Read.
Indyjski sos curry - baza

Indyjski sos curry - baza 1789

1
słodka i ostra, garam masala łyżka oleju * Używam raz brązowej, raz żółtej. Nie wiem, czy to jakaś różnica w tym przepisie:) Przyprawy całe (kmin, kozieradka, gorczyca) prażę na patelni (z tego, co Zobacz więcej
przez chwilke poczym dodaj zaznaczone na zielono skladniki i odrobine wody. 3. Tuz przed samym podaniem dodaj paneer oraz orzechy i podsmaz przez okolo 2 minuty. Posyp swieza kolendra i podawaj z Zobacz więcej