panierce z chipsów i kukurydzianych

Kurczak w panierce kukurydzianej. Stripsy z kurczaka. Wiecie, że My w kuchni często idziemy na łatwiznę. A wakacje rządzą się swoimi prawami i jeśli mamy wybór pomiędzy staniem w kuchni, a Zobacz więcej
Mistrzowskie śniadanie! Kawałek brioszki lub chałki, wymoczonej w roztrzepanym jajku i obtoczonej w rozkruszonych płatkach kukurydzianych, podanej z jogurtem, grillowaną morelą i poziomkami. Najlepsze Zobacz więcej
frytki ze słodkich ziemniaków w panierce z mąki kukurydzianej instagram facebook google + twitter pinterest bloglovin’ Toggle Navigation Home O mnie Przepisy Kontakt 21/07/2017 Frytki ze słodkich Zobacz więcej
Jeżeli znudziliście się tradycyjną formą podawania szparagów (ugotowanych w wodzie) to zachęcam do ich przygotowania w nieco inny sposób. Zielone szparagi panierowane w jajku i mące kukurydzianej to Zobacz więcej
Staram się przynajmniej raz w tygodniu na obiad proponować rybę. Niestety Maciejkowy Bobas woli kupne paluszki rybne, dlatego szukam różnych sposobów na panierkę by zachęcić go do spróbowania kawałka Zobacz więcej
Kąski z kurczaka to doskonały pomysł zarówno na obiad jak i jako przekąska imprezowa. Pyszne, chrupiące. Idealne z różnego rodzaju sosami czy ketchupem, smakują wyśmienicie :) Do wykonania panierki Zobacz więcej
Zawsze broniłam się przed kupnem świeżego ananasa. Wygodniej było sięgnąć po puszkę i gotowe plastry. Teraz wiem, że to był błąd i rozprawienie się ze świeżą jego wersją nie jest wcale takie trudne i Zobacz więcej
Dawno nie było na blogu ciasteczek a przecież piekę je cały czas. Raz w tygodniu muszą być upieczone jakieś maleństwa. Ciągle dodaje różne składniki, mieszam, próbuję. Jestem chyba już uzależniona od Zobacz więcej
Pieczona ciecierzyca z wędzoną papryką i chilli to smaczna, nisko tłuszczowa alternatywa dla torebki chipsów lub solonych orzeszków. Ta chrupiąca i pyszna przekąska jest świetna na piknik w parku lub Zobacz więcej
Uwielbiam grzyby. Pamiętam, jak kiedyś nie mogłam się doczekać aż mój tata ugotuje ten wspaniały, niezapomniany, aromatyczny grzybowy sos… Na samo wspomnienie robię się głodna Tak samo uwielbiałam Zobacz więcej
Kolejna odsłona nuggetsów:). Niektórzy twierdzą nawet, że najlepsza z dotychczasowych. Nie musimy kombinować tu z przyprawami, bo nuggetsy przybierają smak chipsów, u mnie paprykowy:). Nie polecam ich Zobacz więcej
Makaron kukurydziany z cukinią, szparagami i pesto Miejsca Rozpusty Sushi Naleśniki Wszystkie miejsca Pizza Na słodko Burger Spróbuj gotowca Pizza Przekąski Słodycze Zrób to sam Obiad Śniadanie Coś na Zobacz więcej
Mięso spożywane przez człowieka z paleolitu w niewielkim stopniu przypominało to, które kupujemy poporcjowane na tackach w supermarkecie lub nawet od rzeźnika. I chodzi tu przede wszystkim o skład. Zobacz więcej
Ola&Jaga
Ola&Jaga Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kolizje Smaków
Nuggetsy w panierce z chipsów

Nuggetsy w panierce z chipsów 272

Dzisiaj przepis na bardzo pyszne, chrupiące nuggetsy w panierce z chipsów. Zajadane koniecznie na ciepło z dodatkiem sosu śmietanowego lub ketchupu są istnym cudem kulinarnym. Szybkie i proste w Zobacz więcej
Składniki (na 2 duże lub 3 mniejsze porcje): 1,5 szklanki wody, 110 g mąki kukurydzianej, 2 płaskie łyżeczki mielonego lnu, 2 łyżki oliwy z oliwek, 1 garść rukoli, 2 łyżki orzechów nerkowca, 1 Zobacz więcej
Uwielbiam. :) Szczególnie z chipsami z Biedronki :P Przepis: * Piersi z kurczaka (ilość w zależności od potrzebnych porcji * Bułka tarta * Opakowanie chipsów * Olej do smażenia * Jajko Pokruszone Zobacz więcej
Znudzona tradycyjną panierką z bułki tartej postanowiłam wykorzystać chipsy (u mnie o smaku pomidorowym), które akurat miałam w szafce. Wyszło ciekawie, chociaż pewnie niezbyt odkrywczo. Składniki: Zobacz więcej
Gotuję to co lubię...piekę to co uwielbiam...fotografia to mój "konik" a podróże dają mi niezłego "kopa". Uwielbiam kuchnię włoską i testowanie nowych produktów - odkrywanie w nich nowych mocy. Zobacz więcej
Wczorajsza wichura z gradem miała wielką ochotę oderwać nasz balkon od bloku, miotając we wszystkie strony przybalkonowe drzewa. Dziś było tak pięknie i ciepło, że nie chciało się wracać do domu :) Zobacz więcej
Fileciki pochlania sie bez umiaru,sa naprawde chrupiace i b.delikatne w srodku. Przed panierowaniem najlepiej zanurzyc filety w marynacie ziolowej i pozostawic w lodowce na kilka godz.nabiora wtedy Zobacz więcej