panierka panko

Składniki: -piersi z kurczaka -panierka panko -przyprawy: sól, pieprz, papryka słodka, majeranek -mąka -jajko -olej do smażenia Sposób przygotowania: Filety myjemy i kroimy w małe kawałki ok. 1 cm Zobacz więcej
Aldi
Aldi Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Psoty Psotki
PANKO - niezwykła panierka

PANKO - niezwykła panierka 3463

0
Chrupkie pszenno-drożdżowe płatki to japońska wersja bułki tartej. Do panierowania mięs, ryb, krewetek, warzyw i wszelkich innych rzeczy. Jest doskonała - wprowadzam ją na stałe do mojej kuchni. Panko Zobacz więcej
MAGLUB
MAGLUB Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Sól i Pieprz
Panko- japońska panierka

Panko- japońska panierka 1319

0
Lubię szukać inspiracji z kuchni świata i tak ostatnio znalazłam właśnie japońską panierkę o magicznej nazwie Panko. Wczoraj nareszcie dotarła przesyłka, więc dzisiaj wielkie testowanie- już się nie Zobacz więcej
każdym razem sprawdzam pełną skrzynkę z radością dziecka, żeby sprawdzić co nowego dostałam w tym tygodniu…. Smażone plastry bakłażana w panierce Panko 1 bakłażan 1 jajko ( dla vegan- w małym Zobacz więcej
Nie ma chyba łatwiejszego i prostszego sposobu na podanie krewetek, a jednocześnie smakowitego i bardzo popularnego jak krewetki w panierce i usmażone na głębokim tłuszczu. Nie jest to może Zobacz więcej
i piękna góralka. Podobno oczarowała antenata długim warkoczem i błękitnymi, jak górskie jezioro, oczami. Ona zaś obdarowała męskiego przodka mego zastępami silnych synów i hożych córek lecząc go Zobacz więcej
My Blueberry Corner by "jagodzianka" Czy wiecie co to jest panko? Jest to japońska panierka do głębokiego smażenia. Słabiejwchłania tłuszcz iznacznie dłużej pozostaje … Przeczytaj cały artykuł Post Zobacz więcej
My Blueberry Corner by "jagodzianka" Najlepsze danie dla małych i dużych niejadków. Ja najczęściej smażę dorsza, ale można tak smażyć każdą rybę bez ości. Dwóch … Przeczytaj cały artykuł Post Ryba Zobacz więcej
Uwielbiam panko! Obtaczam w niej wszystko co tylko można a szczególnie kurczaczki. Dla mniej wtajemniczonych Panko jest japońską odmianą bułki tartej. Różni się od naszej rodzimej tym, że jest o wiele Zobacz więcej
Panko to japońska panierka, która charakteryzuje się tym, że kawałki pieczywa użytego do jej wyrobu są dużo większe, niż w używanej na zachodzie tartej bułce. Dzięki temu mięso jest o wiele bardziej Zobacz więcej
Pierwsze kosztowanie nowego produktu i nowego smaku w kuchni. Japońska panierka Panko przeszła test pozytywne. Już na stałe zostanie z nami ;-) Kurczak był chrupiący, lekki i soczysty. Doskonała Zobacz więcej
Miałam kilka dni wolnego i postanowiłam zrobić rodzicom niespodziankę i przygotowałam kolejny obiad. Całość bez marynowania zajęła mi godzinę, a efekt był super. Obiad był smaczny, piersi delikatne, Zobacz więcej
Kulki krabowe i krewetki w przepysznej i chrupiącej panierce Panko to wyśmienity pomysł na karnawałowe przekąski. Do tego jeszcze paczka znajomych i dobra muzyka, a impreza rozkręci się sama. Te Zobacz więcej
naprawdę smaczne i bardzo chrupiące. W połączeniu z pysznym miodowo-czosnkowym sosem, rewelacja. Polecam. Kurczak w panierce panko w sosie miodowo-czosnkowym Składniki: 2 piersi z kurczaka 1 duże lub Zobacz więcej
Siedząc dziś na Twitterze i czując głód zainspirował mnie Tomasz Skory do ruszenia się do kuchni. I tak o to powstała Sałatka z Kurczaka w panierce Panko Banalnie prosty przepis ale pracochłonny Zobacz więcej
I stało się. Zrobiłam pierwsze w moim życiu kotlety schabowe Poniżej mój klasyczny niedzielny obiad z lekkim twistem. Do przygotowania panierki, zamiast zwykłej bułki tartej użyłam japońskiej panierki Zobacz więcej
Chrupiące sushi podawane na ciepło, to chyba jedna ze smaczniejszych wersji tego dania. Rulonik otoczony panierką panko i tempurą z mąki ryżowej to inna wersja tej tradycyjnej potrawy japońskiej, Zobacz więcej
Składniki: 500 g piersi z kurczaka 200 g rukoli 1 dojrzałe mango 1 łyżka sezamu 2 łyżki oleju z awokado z chilli sól i pieprz szklanka panierki panko 2 jajka pół łyżeczki chilli pół łyżeczki imbiru Zobacz więcej
Składniki: - 4 kotlety schabowe - mąka - 2 jajka - olej - sól - pieprz - pół białej kapusty - majeranek - sok z cytryny Kotlety rozbijamy jak na schabowe, przyprawiamy solą i pieprzem z obu stron. Zobacz więcej
Panko (パン粉)to japoński odpowiednik naszej bułki tartej. Płatki suszonego chleba (bez skórki) nadają smażonej potrawie lekkości, ponieważ nie nasiąkają tłuszczem tak szybko, jak nasza panierka. Cieszy Zobacz więcej