panierowane kajzerki z pieczarkami

Kotlety z mięsa mielonego i z pieczarek. Pieczarki można zastąpić grzybami leśnymi. Wilgotne, soczyste, bardzo smaczne. Składniki na 10-12 kotletów: 0,5kg mięsa mielonego (u mnie mielona łopatka Zobacz więcej
mielonego z łopatki 1 bułka kajzerka 1 jajko 2 łyżki posiekanego koperku 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 2 łyżki posiekanego szczypiorku 1 łyżeczka soli 1/2 łyżeczki czarnego pieprzu świeżo Zobacz więcej
i suszone zmielone grzybki ) .Do pieczarek dodaj 1-2 ugotowane na twardo jajka ( dałam dwa ) ,jajko surowe i,namoczoną i odciśniętą kajzerkę .po 3-4 łyżki startego żółtego sera ( u mnie cheddar )i Zobacz więcej
Zwykłe mielone, ale podane w nietuzinkowy sposób, na pewno zachęcą do ich zjedzenia. Dzięki dodatkowi pieczarek mielone są jeszcze bardziej soczyste. Najlepiej smakują z ziemniakami i surówką. Zobacz więcej
Opalanka
Opalanka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
niebo na talerzu
Kotlety mielone

Kotlety mielone 1230

0
Wydaje mi się, że kotlet mielony to jedno z najpopularniejszych dań obiadowych w polskich domach. Robiłam różne jego wariacje dodając pieczarki, kukurydzę, suszone pomidory, szpinak, rozmaite zioła Zobacz więcej
(u mnie z indyka) mala, drobno posiekanacebula duzy, posiekany zabek czosnku garsc posiekanego koperku male jajko 1 mala kajzerka namoczonaw wodziei dobrzeodcisnieta sol, pieprz bulka tarta do Zobacz więcej
Kotlety mielone nie muszą zawsze smakować tak samo. Aby uczynić je atrakcyjniejszymi, można dodać do nich przeróżne składniki, np. starty ser żółty i podsmażone pieczarki, pekińską kapustę i kalafior, Zobacz więcej
mięsa mielonego, bo nie wyjdą Wam smaczne kotlety. Zajrzyjcie do innych pomysłów na urozmaicone mielone: Kotlety mielone z pieczarkami Kotlety mielone ze szpinakiem i fetą Kotlety mielone z cukinią Zobacz więcej
Składniki: 2 duże podwójne filety z kurczaka 2 małe cebule 3 jajka 1 szklanka świeżo startej bułki tartej najlepiej z kajzerek do panierowania: 4 jajka oraz bułka tarta (ilość uzależniona od potrzeb) Zobacz więcej
były średniej wielkości), 1/2 kg mielonego mięsa, 1 duża cebula, 2 ząbki czosnku, 1 kajzerka, 1 jajko, sól, pieprz, olej do smażenia, jajko i bułka tarta do panierowania Wykonanie: Pieczarki pozbawić Zobacz więcej
Przepis jest prosty, szybki i bardzo smakowity- idealny na szynki obiad, a nie podamy znowu zwykłego mielonego. Tym razem dodałam pieczarki, ale robiłam już z grzybami mrożonymi czy świeżymi i za Zobacz więcej
Wpadłam na pomysł zrobienia kotletów mielonych nadziewanych pieczarkami. Ktoś powie: mielone, jak mielone... Niby prawda, a jednak nie. Jest to inny smak, inne kotlety a jaksmakują?Umm... To trzeba Zobacz więcej
pomidorowej lub w dowolnym smakowo sosie. Składniki: 900g mięsa mielonego wołowo-wieprzowego 500g pieczarek 2 duże cebule 3 ząbki czosnku 2 jajka 3 bułki kajzerki Sól Pieprz Oregano Olej Mąka do Zobacz więcej
Mielone barbecue z warzywami Składniki: 500g mięsa mielonego wieprzowo-wołowego 200 g. pieczarek 1 mała papryka czerwona 1 mała papryka żółta 3 liście młodej białej kapusty 2 cebule 3 ząbki czosnku Zobacz więcej
Mięsna przekąska idealna zarówno na świąteczny stół jak i na ten zbliżający się wielkimi krokami sylwestrowy. Małe pieczarki obtoczone w mielonym mięsie i podane nadziane na wykałaczkę z pewnością Zobacz więcej
Chrupiące i bardzo smaczne bułeczki nadziewane pieczarkami to znakomita przekąska w sam raz na śniadanie i kolację, może również stanowić sycące danie obiadowe. Bułeczki najlepiej smakują podane na Zobacz więcej
- 1/2 średniej cebuli - 1/2 średniej marchwi - 1 pieczarka - 1/2 bułki kajzerki - bułka tarta - olej rzepakowy - 3 łyżki posiekanej natki pietruszki Sposób przygotowania: Bułkę kajzerkę wkładamy do Zobacz więcej
przyprawy włoskiej sól i świeżo mielony czarny pieprz - do smaku (u mnie po 1 łyżeczce) mąka pszenna do panierowana sos: 10 dużych pieczarek 1/2 łyżeczki tymianku 1/2 szklanki białego wina 1/2 Zobacz więcej
Jedliście kiedyś gotowy sos myśliwski? Ja za nim przepadam! Dziś postanowiłam zrobić taki sama, przy wsparciu krążących w internecie przepisów. Aby dopełnić jego smak jakimś mięsem, zrobiłam paluchy Zobacz więcej
Co zrobić z bułkami z poprzedniego dnia? Moja odpowiedź brzmi zapiekanki w formie pasztecików. :) Takie zapiekanki posiadają chrupiącą, złocistą skórkę, a w środku są mięciutkie i mają smakowity farsz Zobacz więcej