panierowane ryby

Bożena
Bożena Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Moje domowe kucharzenie
Ryba panierowana

Ryba panierowana 168

0
{{headerMessage}}
Świątecznych przepisów ciąg dalszy...ryby na stole wigilijnym oczywiście nie mogło zabraknąć..a takie filety były naprawdę pyszne.. filety z ryby sok z cytryny estragon, sól,pieprz mąka jajka sól, Zobacz więcej
malcwi92
malcwi92 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Apetyczna Kuchnia
Ryba panierowana

Ryba panierowana 66

0
{{headerMessage}}
Jako córka wędkarza bardzo lubię ryby. Zarówno słodkowodne, jak i morskie. Kiedyś w domu jadaliśmy zazwyczaj ryby wiślane - sandacza, okonie, szczupaki... Dziś kiedy tata wędkuje tylko od czasu do Zobacz więcej
Busia
Busia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Busia w kuchni
Panierowana ryba w zalewie

Panierowana ryba w zalewie 239

0
{{headerMessage}}
Zalewa: 2 szkl. wody 0,5 szkl. oleju mały słoik przecieru pomidorowego 3 łyżki keczupu ostrego 5 łyżek octu 2 łyżeczki cukru sól Zalewę zagotować. Filety rybne panierować i usmażone włożyć do gorącej Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Lubię ryby morskie. Najbardziej filety :-). Dotąd kupowałam mrożone (najczęściej mintaja lub mirunę), ale ostatnio mam dojście do świeżych. Tym razem trafił się czarniak albo dorsz (tzn. prosiłam o Zobacz więcej
{{headerMessage}}
B (B1, B2, B3 i B8), witaminy H (biotyna) i D, chrom, kobalt, mangan, cynk, miedź, żelazo, wapń, magnez, fosfor, sód, selen. Osobiście uwielbiam wzbogacać nimi różne potrawy, zwykłe kanapki, czy też Zobacz więcej
{{headerMessage}}
https://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Co prawda nie jest to klasyczny przepis na angielską rybę, ale fish & chips to moje określenie na każdą rybkę podawaną z dodatkiem Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Na świątecznym stole nie może zabraknąć ryby, w moim domu króluje karp, który będzie propozycją dla starszej części rodziny, młodsi członkowie rodziny zadowolą się morszczukiem panierowanym z sosem Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Zostało mi dużo płatków kukurydzianych, a że dziś jest piątek, postanowiłam przygotować rybę. Żeby nie było nudno smak ożywiłam czosnkiem niedźwiedzim, cytryną, solą i białym pieprzem. Danie niezwykle Zobacz więcej
annaz
annaz Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchnia domowa Ani
Panierowana ryba z miętą

Panierowana ryba z miętą 260

0
{{headerMessage}}
Mięta do ryby? Dlaczego nie?:) Wypróbowałam - bardzo mi smakowało - mięta dodała rybce orzeźwiającego aromatu. Pomysł znalazłam na stronie Moje gotowanie. Składniki: 2 filety dowolnej ryby (u mnie Zobacz więcej
Bożena
Bożena Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Moje domowe kucharzenie
1145. Ryba panierowana

1145. Ryba panierowana 172

0
{{headerMessage}}
A dziś na obiad była taka oto rybka..robiłam już takąwcześniej, ale teraz troszkę inaczej..tzn, tak samo, ale do bułki tartej dodałam przypraw itd.. Rybę pokroić na kawałki, posypać solą, przyprawą do Zobacz więcej
Bożena
Bożena Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Moje domowe kucharzenie
1167. Ryba panierowana

1167. Ryba panierowana 113

0
{{headerMessage}}
Bułka tarta Prymat to dodatek, którego nie może zabraknąć w polskiej kuchni. Jest niezastąpiona podczas tradycyjnej sztuki gotowania, o czym wie każda gospodyni. Pozwala na urozmaicanie dań poprzez Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Kiedy Tomek się dowiedział, że kupiłam kilka filetów rybki od razu zarządził entuzjastycznie, że chce rybę z papryką i pomidorami. Co więcej miał mi nawet pokazać przepis, który kiedyś tam znalazł i Zobacz więcej
{{headerMessage}}
łyżeczka cukru łyżeczka mąki pszennej sól, pieprz Etap pierwszy: Buraczki myję i gotuję. Po wystudzeniu obieram ze skóry i ścieram na tarce z dużymi oczkami. Etap drugi: Na patelni podsmażam cebulkę Zobacz więcej
luna19
luna19 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Gotowanie jest łatwe
Pstrąg

Pstrąg 460

0
{{headerMessage}}
1 pstrąg 1 łyżka mąki 1 łyżka bułki tartej sól pieprz sok z cytryny Bułkę tartą i mąkę wymieszać, dodać sól i pieprz. Rybę umyć, oskrobać z łusek, skropić sokiem z cytryny. Po ok 10 min panierować w Zobacz więcej
wiosenny skowronek
wiosenny skowronek Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Uczymy się gotować
Sole Meunière

Sole Meunière 182

0
{{headerMessage}}
. Panierujemy rybę poprzez zanurzeniu jej w jajku, a później w mące. Smażymy na rumiany kolor na średnim ogniuJ Na koniec posypujemy pietruszką. Można dodatkowo polać rybę sosem z roztopionego masła Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Przedstawiam zdrowe i niecodzienne kotleciki. Smakują wyśmienicie, a ich przygotowanie zajmuje niewiele czasu! Polecam Składniki: Ø 1 puszka białej fasolki Ø 2 jajka Ø 10 dag ryby wędzonej (polecam Zobacz więcej
Ever
Ever Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Na talerzu
Ryba w sosie pomidorowym

Ryba w sosie pomidorowym 5940

0
{{headerMessage}}
Składniki: 1 filet ryby- u mnie panga 4 łyżki mąki razowej 2 łyżki oliwy 100 g koncentratu pomidorowego bazylia, oregano, sól, pieprz Sposób wykonania: Rybę panierujemy w mące i smażymy na patelni na Zobacz więcej
wedith1
wedith1 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
coolinarny
Mintaj pod kołderką

Mintaj pod kołderką 1572

1
{{headerMessage}}
Ach te ryby!!!!! Mogłabym je jeść i jesć i jeść.......Propozycja moja - z duszonymi warzywami. Składniki: 4 filety z mintaja cytryna sól, pieprz olej do smażenia do panierki: mąka, jajko, bułka tarta Zobacz więcej
{{headerMessage}}
jabłko, cebulę, dodać odsączoną kukurydzę i rodzynki. 2. Dodać odrobinę oliwy lub oleju, doprawić cukrem, pieprzem i solą do smaku. 3. Podawać z rybą - ja podałam z panierowanym dorszem i Zobacz więcej