Dziś w sumie nie przepis, a sposób podania kalafiora, o którym przypomniała mi latem moja mama. Obgotowany, a następnie panierowany w jajku i bułce tartej oraz podsmażony na patelni. Kaloryczny, ale
Zobacz więcej
Kulinaria Uli: Kalafior panierowany Kulinaria Uli Nie tylko kulinarnie bedzie :) piątek, 14 marca 2014 Kalafior panierowany Bardzo lubie kalafior w takim wydaniu . Kalafior panierujemy w jajku z
Zobacz więcej
English Version Propozycja na obiad bezmięsny:) Ale można takie kotleciki podać również jako dodatek do mięsa. Są miękkie, delikatne i smakują super! :) Jeśli lubicie kalafiora będą Wam smakować.
Zobacz więcej
Kalafior i bułka tarta - znaczy: pyszne :) A kalafior, bułka tarta i jajko? To oznacza jeszcze pyszniejsze, bo chrupiące i rumiane :) Znacie taki sposób na przygotowanie tego warzywa? Składniki: 1
Zobacz więcej
This Page has moved to a new address: Paszczak gotuje: Kalafior panierowany Sorry for the inconvenience… Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service
Zobacz więcej
Najczęściej przygotowujemy kalafiora polanego zarumienioną bułeczką na maśle jednak można go zrobić w ten sam sposób jak kotlety czyli panierować w jajku i bułce. Tak przyrządzonego kalafiorka można
Zobacz więcej
Kalafior panierowany Uwielbiam kalafior panierowany. Polecam na obiad razem z jajkiem sadzonym i ziemniakami. Składniki: Kalafior jajko bułka tarta sól olej do smażenia Sposób wykonania: Kalafior
Zobacz więcej
Pascal Brodnicki powrócił do kulinarnych łask. Jakiś czas temu, kątem oka, zobaczyłam w telewizorni fragment Jego starego programu. Nie wnikałam za bardzo, choć interesującym wydał mi się pomysł na
Zobacz więcej
Kalafior smażony w panierce, dla mnie najlepsze podanie kalafiora. Uwielbiam go w takiej właśnie formie. Ugotowany al dente, panierowany i smażony na patelni. Świetnie się sprawdzi jako dodatek do
Zobacz więcej
Pascal Brodnicki powrócił do kulinarnych łask. Jakiś czas temu, kątem oka, zobaczyłam w telewizorni fragment Jego starego programu. Nie wnikałam za bardzo, choć interesującym wydał mi się pomysł na
Zobacz więcej
Jeśli lubicie kalafiora z zasmażaną tartą bułką to i panierowany także Wam posmakuje. Do wody w której go gotowałam wsypałam dość dużo cukru, ale taki słodziutki jest przepyszny. Składniki:
Zobacz więcej
Smaczny i lekki posiłek, który może być przystawką, dodatkiem do dania głównego, przekąską lub po prostu daniem. Dla tych, którzy lubią wegetariańskie smakołyki polecam tak przygotowanego kalafiora.
Zobacz więcej
Uwielbiam domowe przekąski i jedzenie, które zalicza się do grona finger food. Nie ma udanej imprezy czy seansu filmowego bez odpowiednich przekąsek - a po cóż sięgać po gotowe chipsy czy krakersy,
Zobacz więcej
Panierowany kalafior – Poradnik Smaku Strona główna Przepisy Pieczenie Kotlety Sałatki Zupy Napoje Dipy i sosy Kasza Makarony Naleśniki Panierowane warzywa Potrawki Przetwory Surówki Śniadania Sosy
Zobacz więcej
Dzis zapraszam Was na pyszne kotlety z kalafiora. Przepis pochodzi z czasopisma "Jamie" Jamiego Olivera, ktore wlasnie pojawilo sie na niemieckim rynku. Pisala o nim ostatnio Gosia prezentujac
Zobacz więcej
Przy piątku proponuję danie bezmięsne. Kupiłam tak ogromnego kalafiora, że tylko część poszła do zupy a z resztą musiałam coś wymyslić. Przypomniały mi się te kotlety więc od razu miałam motywację,
Zobacz więcej
wtorek, 23 października 2012 12:45 Zwykły, dość mdły kalafior ugotowany w wodzie nabierze wyrazistości, jeśli obtoczymy go w jajku i bułce tartej, a następnie usmażymy na złoty kolor. Taki kalafior
Zobacz więcej
Kalafior panierowany - Magiczny Garnek O Nas Przepisy Sezon na Grilla Śniadanie Dla dzieci Koktajle, napoje Przystawki, przekąski Sałatki i surówki Zupy i kremy Makarony, ryże, kasze Dania główne Ryby
Zobacz więcej
wtorek, 23 października 2012 12:45 Zwykły, dość mdły kalafior ugotowany w wodzie nabierze wyrazistości, jeśli obtoczymy go w jajku i bułce tartej, a następnie usmażymy na złoty kolor. Taki kalafior
Zobacz więcej
Kalafior zazwyczaj w mojej kuchni ląduje w zupie albo podaję go z masełkiem i bułką tartą. Dzisiaj zachęcam do przygotowania go w formie panierowanej. Można go smażyć na głębokim tłuszczu, ale równie
Zobacz więcej