panir

tofka
tofka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
para w kuchni
Panir

Panir 56

2
Się naoglądałam "Pod przełęczą" kozich panirów i riccot i przeglądając książkę Ricki Carroll uświadomiłam sobie, że ja panira jeszcze nigdy nie popełniłam. Straszne niedopatrzenie! Mając 3 litry Zobacz więcej
FoodTrek
FoodTrek Obserwuj blogaObserwujesz bloga
FoodTrek
Panir

Panir 57

1
. Najpopularniejszy indyjski ser to paneer lub panir. Można go jeść samodzielnie (np. przesmażony z przyprawami), w dhalu, curry lub pokrojony w kostkę jako dodatek do zupy. W indyjskim McDonald’s Zobacz więcej
Czym jest paneer (panir)? Paneer (panir) to indyjski ser. Przygotowywany jest ze świeżego mleka, gotowanego z dodatkiem soku z cytryny, octu lub kwasku cytrynowego. Jest sprężysty, delikatny, Zobacz więcej
Panir, Bataty i Curry Dziś o tajnikach wyrabiania indyjskiego sera oraz prosty przepis na bataty w curry. Ser panir (paneer), istotny składnik wielu indyjskich dań, jest w istocie rzeczy banalnie Zobacz więcej
Ser panir, co w Indiach oznacza ser przygotowany w domu, faktycznie można łatwo przygotować w warunkach domowych. Potrzebujemy dwa podstawowe składniki, tłuste mleko (nie UHT ! ) i sok z cytryny (ok. Zobacz więcej
spaceage
spaceage Obserwuj blogaObserwujesz bloga
więcejyofu!
Matar panir z tofu

Matar panir z tofu 98

0
płatków suszonego chili,, ale koniec końców, już po konsumpcji, okazało się, że zjadłam z niewegańskim indyjskim pieczywem. Czyli ogólnie mogłoby być znacznie, znacznie lepiej, co bardzo dobrze widać Zobacz więcej
Świeżo zrobiony, odsączony z serwatki i schodzony w lodówce panir kroję w plastry, kosteczki lub lub po prostu na mniejsze kawałki. Na patelni rozgrzewam kawałek masła i najpierw je klaruję, zbieram Zobacz więcej
Od kiedy zaczęłam robić domowy panir, robię go przynajmniej raz w tygodniu. Zrobienie sera nie wymaga żadnego wysiłku, wystarczy zagotować mleko i dodać sok z cytryny. A po zagotowaniu odcedzić na Zobacz więcej
Krzakowa
Krzakowa Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Layze Restaurant
Panir domowej roboty

Panir domowej roboty 204

0
środa, 30 maja 2012 Panir domowej roboty Panir Składniki: Litr mleka (nie może być UHT najlepiej prosto od krowy) Sok z połówki cytryny Ząbek czosnku (niekoniecznie) Tymianek Sól,pieprz Przygotowanie: Zobacz więcej
Dum dum dummm! Wreszcie, pierwszy ser. Kto wie, co to jest panir (albo szybko zerknie niżej) zaraz powie – eee, Chimek, zrób Roqueforta! Albo bleu d’Auvergne! Albo Gruyere! A nie będziesz cwaniakował Zobacz więcej
mój mąż) dla „prawdziwych mężczyzn”. Kostki domowego sera panir, w sosie z dojrzałych pomidorów, doprawione dużą ilością chili, imbiru, kurkumy znieprzyzwoitą ilością masła to wegetariański HIT Zobacz więcej
Panir, Cottage cheese, White Cheese to tylko niektóre nazwy tego cudu. Najprostszy z możliwych do zrobienia serów. Niepodpuszczkowy, niedojrzewający, świeży i cudownie łagodny w smaku.Gdybym Zobacz więcej
Paneer ( panir ), domowy ser indyjski Przepis kuchni indyjskiej. Wspaniały ser o słodkim delikatnym smaku, częsty dodatek w kuchni indyjskiej, łatwo można zrobić w warunkach domowych mając do Zobacz więcej
Najfajniejszy suwenir z wojaży to, dla mnie, jedzenie - coś trudno dostępne w Polsce albo tu drogie. I tak weszłam w posiadanie seru panir, z którym nie wiedziałam co zrobić. :) W końcu poszłam na Zobacz więcej
Dzisiejsza potrawa powstała pod wpływem inspiracji z książki Adiraja Dasa „Kuchnia Kryszny – Indyjskie potrawy wegetariańskie”. Zatęskniliśmy za Indiami i smakiem paniru, więc na niedzielny obiad Zobacz więcej
o białym zwanym paneer (panir). Jest to popularny ser dodawany do dań kuchni indyjskiej. Jest sprężysty i delikatny w smaku. Daje się łatwo kroić i nie kruszy się tak jak twaróg, nie jest też kwaśny. Zobacz więcej
serwatki. Jest ona również bardzo wartościowa. Wylać powoli zawartość garnka na sito. Można pozostawić na sicie do momentu gdy cała serwatka odcieknie. Można również zawiązać rogi gazy i powiesić Zobacz więcej
leniwcom bo przygotowuje się go błyskawicznie. Przepis pochodzi z podarowanej książki "Kuchnia Kryszny. Indyjskie potrawy wegetariańskie". Panir to bardzo popularny w Indiach świeży ser domowej Zobacz więcej
Dhal jest przyprawiony tylko kuminem i czarna gorczycą. Ryz po ugotowaniu jest wymieszanyz Gomasio. Warzywka: Pak Choi albo z braku laku... Pekińska Panir Feta Mix przyprawowy... kumin, czarna Zobacz więcej
Panir to domowy indyjski ser o delikatnym smaku. Wystarczą tylko 2 składniki! A przy tym doskonale sprawdza się jako dodatek do wszelkich dań! Można go poddawać niemal każdej dalszej obróbce (np. co Zobacz więcej