panir

tofka
tofka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
para w kuchni
Panir

Panir 58

2
{{headerMessage}}
Się naoglądałam "Pod przełęczą" kozich panirów i riccot i przeglądając książkę Ricki Carroll uświadomiłam sobie, że ja panira jeszcze nigdy nie popełniłam. Straszne niedopatrzenie! Mając 3 litry Zobacz więcej
FoodTrek
FoodTrek Obserwuj blogaObserwujesz bloga
FoodTrek
Panir

Panir 62

1
{{headerMessage}}
. Najpopularniejszy indyjski ser to paneer lub panir. Można go jeść samodzielnie (np. przesmażony z przyprawami), w dhalu, curry lub pokrojony w kostkę jako dodatek do zupy. W indyjskim McDonald’s Zobacz więcej
DFFFF
DFFFF Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Szef kuchni odleciał
Jak zrobić paneer (panir)?

Jak zrobić paneer (panir)? 100

1
{{headerMessage}}
Czym jest paneer (panir)? Paneer (panir) to indyjski ser. Przygotowywany jest ze świeżego mleka, gotowanego z dodatkiem soku z cytryny, octu lub kwasku cytrynowego. Jest sprężysty, delikatny, Zobacz więcej
gotujzw
gotujzw Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Gotuj z Wojciechem
Panir, Bataty i Curry

Panir, Bataty i Curry 349

3
{{headerMessage}}
Panir, Bataty i Curry Dziś o tajnikach wyrabiania indyjskiego sera oraz prosty przepis na bataty w curry. Ser panir (paneer), istotny składnik wielu indyjskich dań, jest w istocie rzeczy banalnie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Ser panir, co w Indiach oznacza ser przygotowany w domu, faktycznie można łatwo przygotować w warunkach domowych. Potrzebujemy dwa podstawowe składniki, tłuste mleko (nie UHT ! ) i sok z cytryny (ok. Zobacz więcej
spaceage
spaceage Obserwuj blogaObserwujesz bloga
więcejyofu!
Matar panir z tofu

Matar panir z tofu 113

0
{{headerMessage}}
płatków suszonego chili,, ale koniec końców, już po konsumpcji, okazało się, że zjadłam z niewegańskim indyjskim pieczywem. Czyli ogólnie mogłoby być znacznie, znacznie lepiej, co bardzo dobrze widać Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Świeżo zrobiony, odsączony z serwatki i schodzony w lodówce panir kroję w plastry, kosteczki lub lub po prostu na mniejsze kawałki. Na patelni rozgrzewam kawałek masła i najpierw je klaruję, zbieram Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Od kiedy zaczęłam robić domowy panir, robię go przynajmniej raz w tygodniu. Zrobienie sera nie wymaga żadnego wysiłku, wystarczy zagotować mleko i dodać sok z cytryny. A po zagotowaniu odcedzić na Zobacz więcej
Krzakowa
Krzakowa Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Layze Restaurant
Panir domowej roboty

Panir domowej roboty 205

0
{{headerMessage}}
środa, 30 maja 2012 Panir domowej roboty Panir Składniki: Litr mleka (nie może być UHT najlepiej prosto od krowy) Sok z połówki cytryny Ząbek czosnku (niekoniecznie) Tymianek Sól,pieprz Przygotowanie: Zobacz więcej
Chimek
Chimek Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuryer Cyniczny
Panir – przepis podstawowy

Panir – przepis podstawowy 152

1
{{headerMessage}}
Dum dum dummm! Wreszcie, pierwszy ser. Kto wie, co to jest panir (albo szybko zerknie niżej) zaraz powie – eee, Chimek, zrób Roqueforta! Albo bleu d’Auvergne! Albo Gruyere! A nie będziesz cwaniakował Zobacz więcej
greenmorning.pl
greenmorning.pl Obserwuj blogaObserwujesz bloga
GreenMorning.pl
Panir Butter Masala

Panir Butter Masala 92

1
{{headerMessage}}
mój mąż) dla „prawdziwych mężczyzn”. Kostki domowego sera panir, w sosie z dojrzałych pomidorów, doprawione dużą ilością chili, imbiru, kurkumy znieprzyzwoitą ilością masła to wegetariański HIT Zobacz więcej
greenmorning.pl
greenmorning.pl Obserwuj blogaObserwujesz bloga
GreenMorning.pl
Jak zrobić panir

Jak zrobić panir 279

2
{{headerMessage}}
, kuminu czy czarnej soli (kala namak) lub innych przypraw które lubicie. Jeszcze gorące kostki sera zanurzajcie w pomidorowym sosie (takim jaki zrobilibyście np. do spaghetti) dodajcie odrobinę Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Paneer ( panir ), domowy ser indyjski Przepis kuchni indyjskiej. Wspaniały ser o słodkim delikatnym smaku, częsty dodatek w kuchni indyjskiej, łatwo można zrobić w warunkach domowych mając do Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Najfajniejszy suwenir z wojaży to, dla mnie, jedzenie - coś trudno dostępne w Polsce albo tu drogie. I tak weszłam w posiadanie seru panir, z którym nie wiedziałam co zrobić. :) W końcu poszłam na Zobacz więcej
Filip
Filip Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Jem warzywa!
Ziemniaki zapiekane z serem panir

Ziemniaki zapiekane z serem panir 136

2
{{headerMessage}}
Dzisiejsza potrawa powstała pod wpływem inspiracji z książki Adiraja Dasa „Kuchnia Kryszny – Indyjskie potrawy wegetariańskie”. Zatęskniliśmy za Indiami i smakiem paniru, więc na niedzielny obiad Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Większość ludzi myśli, że przygotowanie własnego sera w domu, to zbyt "ciężka sprawa". Owszem, osobiście nie podjęłabym się produkcji żółtego sera, która wymaga dużo większych nakładów mleka (około 11 Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Paneer to według mnie forma pośrednia pomiędzy tradycyjnym twarogiem, a sojowym tofu. Jest zrobiony ze słodkiego mleka, dzięki czemu ma delikatny pozbawiony kwasowości smak. Jest zdecydowanie bardziej Zobacz więcej
{{headerMessage}}
leniwcom bo przygotowuje się go błyskawicznie. Przepis pochodzi z podarowanej książki "Kuchnia Kryszny. Indyjskie potrawy wegetariańskie". Panir to bardzo popularny w Indiach świeży ser domowej Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Dhal jest przyprawiony tylko kuminem i czarna gorczycą. Ryz po ugotowaniu jest wymieszanyz Gomasio. Warzywka: Pak Choi albo z braku laku... Pekińska Panir Feta Mix przyprawowy... kumin, czarna Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Panir to domowy indyjski ser o delikatnym smaku. Wystarczą tylko 2 składniki! A przy tym doskonale sprawdza się jako dodatek do wszelkich dań! Można go poddawać niemal każdej dalszej obróbce (np. co Zobacz więcej