Przepis na panko

Aldi
Aldi Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Psoty Psotki
PANKO - niezwykła panierka

PANKO - niezwykła panierka 4021

Chrupkie pszenno-drożdżowe płatki to japońska wersja bułki tartej. Do panierowania mięs, ryb, krewetek, warzyw i wszelkich innych rzeczy. Jest doskonała - wprowadzam ją na stałe do mojej kuchni. Panko Zobacz więcej
Aleksandra
Aleksandra Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Przepisy Aleksandry
Co to jest: PANKO?

Co to jest: PANKO? 529

Panko (パン粉)to japoński odpowiednik naszej bułki tartej. Płatki suszonego chleba (bez skórki) nadają smażonej potrawie lekkości, ponieważ nie nasiąkają tłuszczem tak szybko, jak nasza panierka. Cieszy Zobacz więcej
MAGLUB
MAGLUB Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Sól i Pieprz
Panko- japońska panierka

Panko- japońska panierka 1580

Lubię szukać inspiracji z kuchni świata i tak ostatnio znalazłam właśnie japońską panierkę o magicznej nazwie Panko. Wczoraj nareszcie dotarła przesyłka, więc dzisiaj wielkie testowanie- już się nie Zobacz więcej
Beata
Beata Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Magazyn Kuchenny
Jak zrobić panko

Jak zrobić panko 85

Jedną z rzeczy, które przywiozłam ze sobą z Azji do Polski było panko, czyli grubo tarta bułka typu japońskiego. Przywiozłam je w sensie dosłownym, bo przyjechało ze mną w walizce, i przywiozłam je Zobacz więcej
RainDrop
RainDrop Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Passionfruit
Jak zrobić japońską panierkę Panko

Jak zrobić japońską panierkę Panko 1107

Panko to japońska panierka, która charakteryzuje się tym, że kawałki pieczywa użytego do jej wyrobu są dużo większe, niż w używanej na zachodzie tartej bułce. Dzięki temu mięso jest o wiele bardziej Zobacz więcej
Pierwsze kosztowanie nowego produktu i nowego smaku w kuchni. Japońska panierka Panko przeszła test pozytywne. Już na stałe zostanie z nami ;-) Kurczak był chrupiący, lekki i soczysty. Doskonała Zobacz więcej
bernika
bernika Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Moj kulinarny pamiętnik
Dorsz w panko

Dorsz w panko 92

Pewnie już parę razy na moim blogu spotkaliście się z produktem "Panko". Ale jeśli ktoś nie pamięta to przypominam, że panko - japońska panierka pszenno-drożdżowa w formie dużych chropowatych płatków, Zobacz więcej
pjakubczak
pjakubczak Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Na okruszku
Skrzydełka „panko”

Skrzydełka „panko” 89

Sposób na skrzydełka które zostały nam z poprzedniego dnia. Dzięki panierce panko, skrzydełka są bardzo chrupiące i przede wszystkim nie chłoną tak dużo tłuszczu panierka niczym z kfc Zobacz więcej
Kolejny pomysł na mega smaczną rybkę. Jestem pewna, że tilapia pieczona w panko zasmakuje Wam co najmniej tak, jak i nam. Wystarczy kilka chwil, parę składników i dobrze nagrzany piekarnik i można Zobacz więcej
My Blueberry Corner by "jagodzianka" Czy wiecie co to jest panko? Jest to japońska panierka do głębokiego smażenia. Słabiejwchłania tłuszcz iznacznie dłużej pozostaje … Przeczytaj cały artykuł Post Zobacz więcej
Uwielbiam panko! Obtaczam w niej wszystko co tylko można a szczególnie kurczaczki. Dla mniej wtajemniczonych Panko jest japońską odmianą bułki tartej. Różni się od naszej rodzimej tym, że jest o wiele Zobacz więcej
Panko (パン粉) to powszechna w Japonii nazwa panierki wykonanej z białego chleba bez skórki wyprodukowanego z różnego rodzaju skrobi, który poddany został rozdrobnieniu (forma płatków). Wskutek tego Zobacz więcej
My Blueberry Corner by "jagodzianka" Najlepsze danie dla małych i dużych niejadków. Ja najczęściej smażę dorsza, ale można tak smażyć każdą rybę bez ości. Dwóch … Przeczytaj cały artykuł Post Ryba Zobacz więcej
Propozycja na szybką i pyszną sałatkę, idealną na kolacje i na szybki lunch w pracy. Kilka prostych składników i zwykła nudna sałatka może odzyskać ponowny blask, kulinarny blask. Dla dbających o Zobacz więcej
Pewnie już parę razy na moim blogu spotkaliście się z produktem "Panko". Ale jeśli ktoś nie pamięta to przypominam, ze panko - japońska panierka pszenno-drożdżowa w formie dużych chropowatych płatków, Zobacz więcej
Nie ma chyba łatwiejszego i prostszego sposobu na podanie krewetek, a jednocześnie smakowitego i bardzo popularnego jak krewetki w panierce i usmażone na głębokim tłuszczu. Nie jest to może Zobacz więcej
Panko to japońska panierka, bardzo chrupiąca, taka gruboziarnista bułka tarta; świetna do owoców morza, ale i właśnie do drobiu. Znajdziemy ją zazwyczaj wśród produktów „kuchni świata”. Przedstawiam Zobacz więcej
Składniki: -piersi z kurczaka -panierka panko -przyprawy: sól, pieprz, papryka słodka, majeranek -mąka -jajko -olej do smażenia Sposób przygotowania: Filety myjemy i kroimy w małe kawałki ok. 1 cm Zobacz więcej
Miałam kilka dni wolnego i postanowiłam zrobić rodzicom niespodziankę i przygotowałam kolejny obiad. Całość bez marynowania zajęła mi godzinę, a efekt był super. Obiad był smaczny, piersi delikatne, Zobacz więcej
PIerś z kaczki w panierce Panko z ryżowym plackiem polane sosem marakujowo-kokosowym. Składniki Pierś z kaczki, 3 marakuje, mleko kokosowe, świeża kolendra, 5 orzechów pekan, panierka Panko, olej Zobacz więcej