panko

pjakubczak
pjakubczak Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Na okruszku
Skrzydełka „panko”

Skrzydełka „panko” 18

0
Sposób na skrzydełka które zostały nam z poprzedniego dnia. Dzięki panierce panko, skrzydełka są bardzo chrupiące i przede wszystkim nie chłoną tak dużo tłuszczu panierka niczym z kfc Zobacz więcej
Panko (パン粉)to japoński odpowiednik naszej bułki tartej. Płatki suszonego chleba (bez skórki) nadają smażonej potrawie lekkości, ponieważ nie nasiąkają tłuszczem tak szybko, jak nasza panierka. Cieszy Zobacz więcej
Składniki: -piersi z kurczaka -panierka panko -przyprawy: sól, pieprz, papryka słodka, majeranek -mąka -jajko -olej do smażenia Sposób przygotowania: Filety myjemy i kroimy w małe kawałki ok. 1 cm Zobacz więcej
. Jest doskonała do smażenia w głębokim oleju. Tym razem wykorzystałam ją do przygotowania filetów z dorsza. I tak jak myślałam ryba wyszła delikatna w środku a chrupiąca na zewnątrz. Pycha. Czytaj Zobacz więcej
Aldi
Aldi Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Psoty Psotki
PANKO - niezwykła panierka

PANKO - niezwykła panierka 3739

0
piersi kurczaka bez skóry, 2 ząbki czosnku, sól, papryka słodka, biały pieprz, 2 łyżki soku z cytryny, chlust oliwy, jajko, mąka, panierka Panko. Mięso umyłam, osuszyłam i pokroiłam w cienkie paski. Zobacz więcej
MAGLUB
MAGLUB Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Sól i Pieprz
Panko- japońska panierka

Panko- japońska panierka 1461

0
. Kilka słów na przybliżenie produktu... Panko to japoński odpowiednik naszej bułki tartej, suszone płatki chleba tostowego. Panierka pszenno drożdżowa w formiedużychchropowatych płatków, które Zobacz więcej
Pewnie już parę razy na moim blogu spotkaliście się z produktem "Panko". Ale jeśli ktoś nie pamięta to przypominam, ze panko - japońska panierka pszenno-drożdżowa w formie dużych chropowatych płatków, Zobacz więcej
JadziaPepin
JadziaPepin Obserwuj blogaObserwujesz bloga
w mojej kuchni
panko z makaronem

panko z makaronem 26

0
odstawiamy pod przykryciem.Ugotowany makaron al dente,polączyc z gotowym cieplym sosem.Wszystko przełożyc do naczynia żaroodpornego.W rondelku roztopic maslo,dodac panko i sery.Wszystko dokładnie Zobacz więcej
Kolejny pomysł na mega smaczną rybkę. Jestem pewna, że tilapia pieczona w panko zasmakuje Wam co najmniej tak, jak i nam. Wystarczy kilka chwil, parę składników i dobrze nagrzany piekarnik i można Zobacz więcej
każdym razem sprawdzam pełną skrzynkę z radością dziecka, żeby sprawdzić co nowego dostałam w tym tygodniu…. Smażone plastry bakłażana w panierce Panko 1 bakłażan 1 jajko ( dla vegan- w małym Zobacz więcej
Nie ma chyba łatwiejszego i prostszego sposobu na podanie krewetek, a jednocześnie smakowitego i bardzo popularnego jak krewetki w panierce i usmażone na głębokim tłuszczu. Nie jest to może Zobacz więcej
to mezalians. Składniki: Filet ze skórą z połowy łososia 1 pęczek dymki 4-5 cm korzenia chrzanu* 100 g stopionego masła panierka panko sól, pieprz do smaku Chipsy z buraka wg. Jamiego Olivera 3-4 Zobacz więcej
My Blueberry Corner by "jagodzianka" Czy wiecie co to jest panko? Jest to japońska panierka do głębokiego smażenia. Słabiejwchłania tłuszcz iznacznie dłużej pozostaje … Przeczytaj cały artykuł Post Zobacz więcej
My Blueberry Corner by "jagodzianka" Najlepsze danie dla małych i dużych niejadków. Ja najczęściej smażę dorsza, ale można tak smażyć każdą rybę bez ości. Dwóch … Przeczytaj cały artykuł Post Ryba Zobacz więcej
Propozycja na szybką i pyszną sałatkę, idealną na kolacje i na szybki lunch w pracy. Kilka prostych składników i zwykła nudna sałatka może odzyskać ponowny blask, kulinarny blask. Dla dbających o Zobacz więcej
składniki: 16-20 krewetek jumbo (średnie) szklanki mleka migdałowego (lub innego mleka) 2 łyżki białka 2 łyżki mąki kukurydzianej lub skrobi ziemniaczanej 2 łyżki mąki łyżeczki papryki łyżeczki Zobacz więcej
Uwielbiam panko! Obtaczam w niej wszystko co tylko można a szczególnie kurczaczki. Dla mniej wtajemniczonych Panko jest japońską odmianą bułki tartej. Różni się od naszej rodzimej tym, że jest o wiele Zobacz więcej
Panko to japońska panierka, która charakteryzuje się tym, że kawałki pieczywa użytego do jej wyrobu są dużo większe, niż w używanej na zachodzie tartej bułce. Dzięki temu mięso jest o wiele bardziej Zobacz więcej
320 g móżdżku cielęcego, 200 ml octu białego winnego, 4 liście laurowe, kilka ziaren pieprzu, Panierka: 50 g mąki, 2 jajka, 100 g panko* olej do smażenia sól, pieprz szafranowe Aioli 1 jajko, 20 g Zobacz więcej
PIerś z kaczki w panierce Panko z ryżowym plackiem polane sosem marakujowo-kokosowym. Składniki Pierś z kaczki, 3 marakuje, mleko kokosowe, świeża kolendra, 5 orzechów pekan, panierka Panko, olej Zobacz więcej