panko

pjakubczak
pjakubczak Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Na okruszku
Skrzydełka „panko”

Skrzydełka „panko” 27

0
{{headerMessage}}
Sposób na skrzydełka które zostały nam z poprzedniego dnia. Dzięki panierce panko, skrzydełka są bardzo chrupiące i przede wszystkim nie chłoną tak dużo tłuszczu panierka niczym z kfc Zobacz więcej
Aleksandra
Aleksandra Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Przepisy Aleksandry
Co to jest: PANKO?

Co to jest: PANKO? 509

0
{{headerMessage}}
Panko (パン粉)to japoński odpowiednik naszej bułki tartej. Płatki suszonego chleba (bez skórki) nadają smażonej potrawie lekkości, ponieważ nie nasiąkają tłuszczem tak szybko, jak nasza panierka. Cieszy Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Składniki: -piersi z kurczaka -panierka panko -przyprawy: sól, pieprz, papryka słodka, majeranek -mąka -jajko -olej do smażenia Sposób przygotowania: Filety myjemy i kroimy w małe kawałki ok. 1 cm Zobacz więcej
bernika
bernika Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Moj kulinarny pamiętnik
Dorsz w panko

Dorsz w panko 77

0
{{headerMessage}}
Pewnie już parę razy na moim blogu spotkaliście się z produktem "Panko". Ale jeśli ktoś nie pamięta to przypominam, że panko - japońska panierka pszenno-drożdżowa w formie dużych chropowatych płatków, Zobacz więcej
Aldi
Aldi Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Psoty Psotki
PANKO - niezwykła panierka

PANKO - niezwykła panierka 3841

0
{{headerMessage}}
Chrupkie pszenno-drożdżowe płatki to japońska wersja bułki tartej. Do panierowania mięs, ryb, krewetek, warzyw i wszelkich innych rzeczy. Jest doskonała - wprowadzam ją na stałe do mojej kuchni. Panko Zobacz więcej
MAGLUB
MAGLUB Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Sól i Pieprz
Panko- japońska panierka

Panko- japońska panierka 1512

0
{{headerMessage}}
Lubię szukać inspiracji z kuchni świata i tak ostatnio znalazłam właśnie japońską panierkę o magicznej nazwie Panko. Wczoraj nareszcie dotarła przesyłka, więc dzisiaj wielkie testowanie- już się nie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Pewnie już parę razy na moim blogu spotkaliście się z produktem "Panko". Ale jeśli ktoś nie pamięta to przypominam, ze panko - japońska panierka pszenno-drożdżowa w formie dużych chropowatych płatków, Zobacz więcej
JadziaPepin
JadziaPepin Obserwuj blogaObserwujesz bloga
w mojej kuchni
panko z makaronem

panko z makaronem 26

0
{{headerMessage}}
odstawiamy pod przykryciem.Ugotowany makaron al dente,polączyc z gotowym cieplym sosem.Wszystko przełożyc do naczynia żaroodpornego.W rondelku roztopic maslo,dodac panko i sery.Wszystko dokładnie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Kolejny pomysł na mega smaczną rybkę. Jestem pewna, że tilapia pieczona w panko zasmakuje Wam co najmniej tak, jak i nam. Wystarczy kilka chwil, parę składników i dobrze nagrzany piekarnik i można Zobacz więcej
{{headerMessage}}
każdym razem sprawdzam pełną skrzynkę z radością dziecka, żeby sprawdzić co nowego dostałam w tym tygodniu…. Smażone plastry bakłażana w panierce Panko 1 bakłażan 1 jajko ( dla vegan- w małym Zobacz więcej
{{headerMessage}}
w panierce panko. Nie jest to nasza rodzima panierka ze startej suchej bułki. Panko to azjatycka panierka, wyglądająca bardziej jak cieniutkie słupki czy płatki z puszystego pieczywa, niż drobny Zobacz więcej
Dżemdżus
Dżemdżus Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Dżemdżus
Łosoś w panierce panko

Łosoś w panierce panko 40

0
{{headerMessage}}
to mezalians. Składniki: Filet ze skórą z połowy łososia 1 pęczek dymki 4-5 cm korzenia chrzanu* 100 g stopionego masła panierka panko sól, pieprz do smaku Chipsy z buraka wg. Jamiego Olivera 3-4 Zobacz więcej
{{headerMessage}}
My Blueberry Corner by "jagodzianka" Czy wiecie co to jest panko? Jest to japońska panierka do głębokiego smażenia. Słabiejwchłania tłuszcz iznacznie dłużej pozostaje … Przeczytaj cały artykuł Post Zobacz więcej
{{headerMessage}}
My Blueberry Corner by "jagodzianka" Najlepsze danie dla małych i dużych niejadków. Ja najczęściej smażę dorsza, ale można tak smażyć każdą rybę bez ości. Dwóch … Przeczytaj cały artykuł Post Ryba Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Propozycja na szybką i pyszną sałatkę, idealną na kolacje i na szybki lunch w pracy. Kilka prostych składników i zwykła nudna sałatka może odzyskać ponowny blask, kulinarny blask. Dla dbających o Zobacz więcej
{{headerMessage}}
składniki: 16-20 krewetek jumbo (średnie) szklanki mleka migdałowego (lub innego mleka) 2 łyżki białka 2 łyżki mąki kukurydzianej lub skrobi ziemniaczanej 2 łyżki mąki łyżeczki papryki łyżeczki Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Uwielbiam panko! Obtaczam w niej wszystko co tylko można a szczególnie kurczaczki. Dla mniej wtajemniczonych Panko jest japońską odmianą bułki tartej. Różni się od naszej rodzimej tym, że jest o wiele Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Panko to japońska panierka, która charakteryzuje się tym, że kawałki pieczywa użytego do jej wyrobu są dużo większe, niż w używanej na zachodzie tartej bułce. Dzięki temu mięso jest o wiele bardziej Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Moderne. Tusza jest dzielona podczas rozbioru na cztery ćwiartki, ale oprócz mięsa z kośćmi jadalne są także wnętrzności. Piąta ćwiartka to części tuszy mięsa, które po uboju nie stanowi żadnej Zobacz więcej
{{headerMessage}}
PIerś z kaczki w panierce Panko z ryżowym plackiem polane sosem marakujowo-kokosowym. Składniki Pierś z kaczki, 3 marakuje, mleko kokosowe, świeża kolendra, 5 orzechów pekan, panierka Panko, olej Zobacz więcej