panna cotta czekoladowa

Pyszny deser z użyciem nowości na rynku Śmietany 30 procent czekoladowej Gostyń . Czekoladowa Panna Cotta Składniki • 3 łyżeczki żelatyny w proszku • 250 ml śmietanki kremówki Czekoladowej Gostyń • Zobacz więcej
Panna Cotta - deser wprost idealny na Walentynki! Bardzo prosty, czekoladowy i PRZEPYSZNY ! Uwielbiam...ach szkoda, że tak kaloryczny, bo takie 4 pojemniczki sama mogłabym zjeść;p Deser możemy Zobacz więcej
i bardzo słodkiego, czekoladowego. Tak powstała podwójnie czekoladowa Panna Cotta, którą podałam z sosem malinowym. Dlaczego podwójnie czekoladowa? Bo poza rozpuszczoną czekoladą w deserze jest Zobacz więcej
Wiele lat temu, kiedy jeszcze nawet mi się nie śniło, że będę miała swojego bloga, dostałam od męża książkę, w której tematem przewodnim jest czekolada. Kilka razy po nią sięgałam, ale jakoś tak Zobacz więcej
Moja pierwsza w życiu panna cotta i od razu wyszła mi w paski :) Inspirację zaczerpnęłam z bloga arbuzowedaiquiri. * TRÓJWARSTWOWA PANNA COTTA CZEKOLADOWA * piękna i smaczna trójwarstwowa panna cotta Zobacz więcej
. Podstawowa różnica między nimi: żelatyna po zagotowaniu traci swoje właściwości żelujące, a agar dopiero wtedy je zyskuje. Dzisiejszy deser to wegetariańska wersja panna cotty o czekoladowym smaku. Zobacz więcej
pyra
pyra Obserwuj blogaObserwujesz bloga
ja w kuchni
Czekoladowa panna cotta

Czekoladowa panna cotta 296

0
Czekoladowa panna cotta - - Jeżeli jest głowa, to jedzenie się znajdzie. - bloog.pl Logowanie OpenID Kliknij zaloguj się Po kliknięciu "Zaloguj" zostaniesz przeniesiony do strony logowania wp.pl. Zobacz więcej
Panna Cotta to włoski deser przygotowywany na bazie śmietanki. Dzięki waszej pomysłowości, zawsze możecie osiągnąć inny efekt końcowy. Nie jest trudny do zrobienia, a zawsze cieszy się ogromnym Zobacz więcej
Autorem Wpisu jest Aneta Stolarz Kiedy zatęsknicie za pysznym deserem czekoladowym, skosztujcie mojej dietetycznej wersji panna cotty. Ma tylko 200 kcal i smakuje wyśmienicie:) Głównym składnikiem Zobacz więcej
Panna cotta - deser pochodzący z Włoch, ale nie trzeba jechać aż tak daleko, aby rozkoszować się jego smakiem, bo w szybki i prosty sposób możesz go zrobić w swojej kuchni. Wystarczy pogrzać śmietanę Zobacz więcej
, ale i niesamowitej energii. Takie rzeczy sprawiają, że jestem bardzo szczęśliwa :) Dzisiaj u mnie na deser panna cotta musem czekoladowym i truskawkami, a już za parę dni podam przepis na deser Zobacz więcej
Jakoś tak się przyjęło, że Panna Cotta przeważnie podawana jest z owocami i u nas też tak było. Lecz niedawno spróbowałam to zmienić i stworzyłam Pannę Cottę w wersji dla kawoszy:) Z dodatkiem Zobacz więcej
Chyba wszyscy lubią czekoladowe desery. Ja w każdym bądź razie bardzo lubię;) Dlatego tak bez okazji zrobiłam dla moich chłopaków deser Panna Cotta w wersji czekoladowej. Na blogu znajdziecie już Zobacz więcej
I zrobiło się walentynkowo ;) Deser skradnie nie jedno serce. Połączenie smaków - nieziemskie: kremowa i delikatna panna cotta o smaku lata na czekoladowym aksamitnym sosie. Niezapomniane wrażenia Zobacz więcej
Miałam w lodówce jeszcze kilka opakowań śmietanki czekoladowej Gostynia. Wszystkie pozostałe trafiały do dań pod ubitą postacią, a chciałam koniecznie spróbować inaczej. Zmieszałam ją więc z żelatyną Zobacz więcej
się do siebie dopasują, a kiełkujące pomysły zakwitną jak fiołki. CZEKOLADOWA PANNA COTTA Z MANDARYNKĄ I FIOŁKAMI 500 ml śmietany 36%, 100 g cukru, 150 g gorzkiej czekolady, 10 g żelatyny w proszku, Zobacz więcej
Od czasu wizyty w Trattorii Pergamin za Widelcem „chodziła” panna cotta. Marudził, marudził no i wymarudził. Jak kupi mi palnik to zrobię mu icrèmebrûlée! Ja postawiłam na czekoladową panna cotte z Zobacz więcej
Składniki (5 porcji): Miętowa panna cotta: 1 szkl. śmietanki 30% 1/4 szkl. mleka 3,2% 4 łyżki kremowego likieru kokosowego 2 łyżki gorącej wody 3 łyżeczki żelatyny 3 łyżki cukru 40 listków świeżej Zobacz więcej
Uwielbiam panna cottę. Niestety nie jest to najbardziej dietetyczny deser. Dlatego postanowiłam go trochę odchudzić dodając czekoladowej nutki. Nie dodałam śmietany 36% - użyłam tylko odchudzonego Zobacz więcej
To najlepszy "kieliszkowy" deser jaki do tej pory udało mi się skomponować. Smaki cudownie się uzupełniają, a faktury współgrają. Z każdą łyżeczką zanurzamy się w cudownym słodkim świecie kulinarnych Zobacz więcej