Przepis na panpepato

Powiązane przepisy:

konsti
konsti Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Apparecchiamo?
Panpepato

Panpepato 107

Ten wypiek wywodzi się ponoć z Umbrii albo Emilii-Romanii, ale i w Toskanii jest bardzo popularny. Natknąć się na niego można przede wszystkim w okresie bożonarodzeniowym i sylwestrowym: wtedy na Zobacz więcej
Alizea
Alizea Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
www.consapore-alizea.blogspot.com/
PANPEPATO

PANPEPATO 211

Panpepato to typowe ciasto wypiekane na okres Bozego Narodzenia . Jest to odpowiednik naszego polskiego piernika. Jednak nie tak do konca bowiem mnostwo jest w nim bakalii a mniej ciasta. Jego rodowod Zobacz więcej
buszujacawkuchni.pl
buszujacawkuchni.pl Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Buszująca w kuchni
Panpepato

Panpepato 40

Panpepato to ciasto włoskie wypiekanie w okresie Świąt Bożego Narodzenia. Przepełnione orzechami, migdałami i suszonymi owocami. Pachnące aromatycznymi przyprawami korzennymi. Dodatkowo smak Zobacz więcej
Agnieszka Gąsior
Agnieszka Gąsior Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Rozpustne gotowanie
Panpepato.

Panpepato. 49

Panpepato to włoskie korzenne ciasto pełne orzechów, podobne do piernika z mnóstwem bakalii, zbliżone do Panforte, ale mniej ciągnące, a bardziej miękkie. Jeśli macie ochotę na słodkie, pyszne Zobacz więcej
Jak u Was z cierpliwością? Jest bezpiecznie zapakowana w stoicki spokój? Czy raczej bezczelnie naśmiewa się z silnej woli? Wystawiacie ją na próbę? Czy wolicie nie drażnić, by nie zbudzić lwa? Zobacz więcej
Pyszne Kadry
Pyszne Kadry Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Pyszne Kadry
Panpepato ciasto z Włoch

Panpepato ciasto z Włoch 83

Panpepatoto włoskie ciasto wypiekane w okresie Bożego Narodzenia.Wykonane jest wwiększościz bakalii, orzechów zatopionych w miodowym karmelu z dużą ilością przyprawkorzennych oraz uwaga, czarnego Zobacz więcej
Kilka dni na blogu który uwielbiam za swoją tajemniczość, słowa, przepisy a mówię oKucharnia natknęłam się na tajemnicze "Panpepato z Margot" co mnie mocno zaintrygowało a zwłaszcza, że za Zobacz więcej
1 szklanka (140 g) orzechów laskowych (uprażonych i pozbawionych skórki) 3/4 szklanki(115 g)migdałów (uprażonych i pozbawionych skórki) 2/3 szklanki (105 g) mąki pszennej 2 łyżki gorzkiego kakao 2 Zobacz więcej
mikkac8504
mikkac8504 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Italianizzato
Panforte di Siena

Panforte di Siena 24

Tradycyjne dolce ze Sieny Pisałem o Sienie, pisałem o Palio. Popełniłbym jednak wielką gafę, nie pisząc o panforte (zwane też panpepato). Siena, podobnie jak każda, nawet najmniejsza miejscowość we Zobacz więcej
KUCHARNIA, Anna-Maria
KUCHARNIA, Anna-Maria Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
KUCHARNIA
Przepisy na święta

Przepisy na święta 159

W tym roku (znowu) czasu przed świętami mam jakby coraz mniej... Jednak na pewno znajdę go tyle, by przygotować moje ulubione świąteczne smakołyki. Może i Wam przypadną do gustu i wybierzecie jeden z Zobacz więcej
bflorentin
bflorentin Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Alle Pysznie!
Włoska robota!

Włoska robota! 60

Święta się zbliżają - pora na bakalie, cynamon, miód, czekoladę i inne potrawy przyrządzone na bogato. A kto się nie zna na bogactwie lepiej niż Włochy - zapomnijmy na razie o panującym tam kryzysie! Zobacz więcej
Jestem w kuchni: Wellington z polędwicy wieprzowej ze szpinakiem Jestem w kuchni Strony jestem w kuchni przelicznik kuchenny Przekąski na impreze kontakt wtorek, 7 stycznia 2014 Wellington z polędwicy Zobacz więcej
W okresie świątecznym szykuję dużo, drobnych prezentów dla znajomych i przyjaciół. Są to oczywiście prezenty kulinarne. Słoiczki z korzenną konfiturą lub chutneyami, małe buteleczki z nalewkami lub Zobacz więcej
BOŻE NARODZENIE Babka cytrynowa z żurawinami Baba drożdżowa czekoladowa Baba drożdżowa (Neli Rubinstein) Baba drożdżowa podolska (puszysta) Babka pomarańczowo migdałowa (z mąką ryżową) Christmas cake Zobacz więcej
Panforte di Siena to jeden z moich ulubionych włoskich deserów – niesamowicie aromatyczny, słodko-pieprzny, fantastyczny. Panforte di Siena to tradycyjne toskańskie ciasto, czy może bardziej placek, Zobacz więcej
Ciągle szukam nowych smaków. Testuję dziesiątki przepisów i dzielę się nimi. Niektóre mijają bez echa, bo pieczone ciasto nie wywołuje u mnie wyjątkowych emocji. Zapisuję sobie uwagi ołówkiem przy Zobacz więcej
Co roku z niecierpliwością czekam na tę chwilę. Na początek sezonu świątecznego w naszym domu. Zmienia się wystrój, muzyka, zapachy dobiegające z kuchni... Co roku Wigilia i Święta odbywały się w Zobacz więcej
Kolejny sezon świąteczny właśnie się zaczął w naszym domu. Przed nami ponad trzy tygodnie potraw i słodkości, które nawiązują swoimi smakami do Bożego Narodzenia. To już taka nasza domowa tradycja, Zobacz więcej
Dziś słów kilka o tradycyjnym toskańskim cieście, czy może raczej piernikowym placku (panforte). Bardzo aromatycznym i pełnym bakalii. Słodka Manufaktura Leona to zlokalizowana w WodzisławiuŚląskim Zobacz więcej
pistachio-lo
pistachio-lo Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
pistachio-lo
SPIS PRZEPISÓW - LINKI

SPIS PRZEPISÓW - LINKI 1766

BOŻE NARODZENIE Babka cytrynowa z żurawinami Baba drożdżowa czekoladowa Baba drożdżowa (Neli Rubinstein) Baba drożdżowa podolska (puszysta) Babka pomarańczowo migdałowa (z mąką ryżową) Christmas cake Zobacz więcej

ZOBACZ TAKŻE: