panzerotti

ZOBACZ TAKŻE:

Anna
Anna Obserwuj blogaObserwujesz bloga
addiopomidory.blogspot.com
Panzerotti.

Panzerotti. 947

0
Pamiętam jak wtedy, kiedy je przygotowywalam było gorąco… i jak bardzo się nie chciało a jednak ochota i głód były większe… Wspomnienie włoskich calzone, których smak wraca do nas do dziś. Panzerotti Zobacz więcej
Dziś mam dla Was włoskie panzerotti. Te spore pierogi wywodzą się od pizzy. Przypominają calzone, aczkolwiek smażone są w głębokim tłuszczu. Ja jednak, mając na uwadze zbliżające się lato, Zobacz więcej
Do oryginalnego przepisu wprowadziłam tylko jedną zmianę - natkę pietruszki, za którą nie przepadamy zamieniłam na świeżą bazylię i rozmaryn i myślę, że to był świetny pomysł, bo panzerotti wyszły Zobacz więcej
Przepis na Panzerotti neapolitańskie,czyli krokiety ziemniaczanewidziałam u Moniki.Od razu wiedziałam, że krokiety przypadną do gustu całej mojej rodzinie, trochę je zmodyfikowałam po swojemu. Zobacz więcej
Do tej pory myślałam, że panzerotti to tylko rodzaj pierożków. Jednak dziękiksiążce Tracy Lawson W miasteczku długowieczności. Rok przy włoskim stoledowiedziałam się, że panzerotti to również rodzaj Zobacz więcej
Strasznie nie chciałam robić pizzy, pizze jedzą i znają wszyscy, moją zazwyczaj wszyscy bardzo lubią i to już żadna radość znów ją zrobić. Ale z kolei, jak to, włoska kuchnia i żadnej pizzy? Poszłam Zobacz więcej
się śmieję, że drogę powrotną powinnam spędzić biegnąc za samochodem, żeby spalić kalorie po tych wszystkich pysznościach, jakie nam gospodyni zaserwowała :) Tym razem spotkałyśmy się w mojej kuchni. Zobacz więcej
secondo piatto Tym razem włosko-śródziemnomorsko i naprawdę pożywnie. Mój wzrok zatrzymywał się już kilka razy na tym przepisie, jednak zawsze zniechęcałam się smażeniem.Oraz faktem, że z pierogami, Zobacz więcej
Wreszcie się troszkę ochłodziło...dzięki temu od razu zabrałam się za gotowanie, wprawdzie nie jest to jakiś mega wyczyn, ale zaproponuje Wam dzisiaj przepis z jednej z moich ulubionych książek Zobacz więcej
Składniki: - 1,5 kg ziemniaków - 150g sera Parmiggiano Reggiano lub Pecorino Romano - 4 jajka - sól morska - garść posiekanej pietruszki - mąka pszenna - bułka tarta -oliwa z oliwek Sposób Zobacz więcej
To był niezwykle miły wieczór. Ku zaskoczeniu wszystkich domowników, zarówno stałych jak i przejściowych, obecni byli dla siebie niezwykle mili. Siostrzaną miłość aż czuć było w powietrzu. A pierożki? Zobacz więcej
Składniki: Przygotowanie: Młode ziemniaki mają wyjątkowo delikatny smak, a najlepiej go zachowują, kiedy są gotowane w skórce. Tak więc ziemniaków nie obieramy, jednak dokładnie je myjemy i lekko, Zobacz więcej
Pierogi kochamy miłością ogromną. Jak chyba zdecydowana większość. Gotowane, odsmażane, z mięsem, ruskie, z owocami… A co powiecie na pierogi smażone? Jeśli znacie, na pewno jeszcze raz zrobicie. Zobacz więcej
oliwą z oliwek, przyprawą typu gyros, pesto z liści czosnku, pesto rosso, suszoną, czerwoną papryką, czosnkiem niedźwiedzim oraz solą. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy. Kurczaka oraz boczek Zobacz więcej
W tym "podblogu" mam zamiar stworzyć poradnik jak tanio i dobrze zjeść w podróży. Na pierwszy ogień - Mediolan. Przeróżnych knajp i restauracji jest tam oczywiście mnóstwo. Ja postanowiłem odwiedzić Zobacz więcej
. Do kotletów ziemniaczanych podałam sos grzybowy, z grzybów z naszych wielkopolskich lasów lub np. zwykłe jajka sadzone. Niedawno z ziemniaków przygotowałam krokiety ziemniaczane (Panzerotti Zobacz więcej
najpierw w jajku a potem w bułce tartej i smażymy z każdej strony na patelni z dodatkiem oleju (najlepiej w głębokim tłuszczu. Do kotletów możemy podać jakiś smaczny dip. Ostatnio podawałam przepis Zobacz więcej

ZOBACZ TAKŻE: