panzerotti

ZOBACZ TAKŻE:

Anna
Anna Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
addiopomidory.pl
Panzerotti.

Panzerotti. 1281

Pamiętam jak wtedy, kiedy je przygotowywalam było gorąco… i jak bardzo się nie chciało a jednak ochota i głód były większe… Wspomnienie włoskich calzone, których smak wraca do nas do dziś. Panzerotti Zobacz więcej
Agnieszka Gąsior
Agnieszka Gąsior Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Rozpustne gotowanie
Pieczone panzerotti.

Pieczone panzerotti. 427

Dziś mam dla Was włoskie panzerotti. Te spore pierogi wywodzą się od pizzy. Przypominają calzone, aczkolwiek smażone są w głębokim tłuszczu. Ja jednak, mając na uwadze zbliżające się lato, Zobacz więcej
Do oryginalnego przepisu wprowadziłam tylko jedną zmianę - natkę pietruszki, za którą nie przepadamy zamieniłam na świeżą bazylię i rozmaryn i myślę, że to był świetny pomysł, bo panzerotti wyszły Zobacz więcej
Przepis na Panzerotti neapolitańskie,czyli krokiety ziemniaczanewidziałam u Moniki.Od razu wiedziałam, że krokiety przypadną do gustu całej mojej rodzinie, trochę je zmodyfikowałam po swojemu. Zobacz więcej
Strasznie nie chciałam robić pizzy, pizze jedzą i znają wszyscy, moją zazwyczaj wszyscy bardzo lubią i to już żadna radość znów ją zrobić. Ale z kolei, jak to, włoska kuchnia i żadnej pizzy? Poszłam Zobacz więcej
Do tej pory myślałam, że panzerotti to tylko rodzaj pierożków. Jednak dziękiksiążce Tracy Lawson W miasteczku długowieczności. Rok przy włoskim stoledowiedziałam się, że panzerotti to również rodzaj Zobacz więcej
Udało nam się wreszcie z Aleksandrą z Moja Toskania coś razem ugotować. Nie było to nasze pierwsze spotkanie, bo widywałyśmy się już wcześniej, przy okazji promocji kolejnych książek (relacja tuitu), Zobacz więcej
Składniki: - 1,5 kg ziemniaków - 150g sera Parmiggiano Reggiano lub Pecorino Romano - 4 jajka - sól morska - garść posiekanej pietruszki - mąka pszenna - bułka tarta -oliwa z oliwek Sposób Zobacz więcej
olive thym &
olive thym & Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Olive Thyme & ...
PANZEROTTI Z MIĘSEM

PANZEROTTI Z MIĘSEM 289

To był niezwykle miły wieczór. Ku zaskoczeniu wszystkich domowników, zarówno stałych jak i przejściowych, obecni byli dla siebie niezwykle mili. Siostrzaną miłość aż czuć było w powietrzu. A pierożki? Zobacz więcej
secondo piatto Tym razem włosko-śródziemnomorsko i naprawdę pożywnie. Mój wzrok zatrzymywał się już kilka razy na tym przepisie, jednak zawsze zniechęcałam się smażeniem.Oraz faktem, że z pierogami, Zobacz więcej
Wreszcie się troszkę ochłodziło...dzięki temu od razu zabrałam się za gotowanie, wprawdzie nie jest to jakiś mega wyczyn, ale zaproponuje Wam dzisiaj przepis z jednej z moich ulubionych książek Zobacz więcej
Składniki: Przygotowanie: Młode ziemniaki mają wyjątkowo delikatny smak, a najlepiej go zachowują, kiedy są gotowane w skórce. Tak więc ziemniaków nie obieramy, jednak dokładnie je myjemy i lekko, Zobacz więcej
Pierogi kochamy miłością ogromną. Jak chyba zdecydowana większość. Gotowane, odsmażane, z mięsem, ruskie, z owocami… A co powiecie na pierogi smażone? Jeśli znacie, na pewno jeszcze raz zrobicie. Zobacz więcej
SKŁADNIKI 4 filety z łososia 250 ml jogurtu naturalnego 40 g świeżego imbiru 2 ząbkiczosnku 1 szalotka 1 cytryna koperek sól, pieprz oliwa z oliwek **** INGREDIENTI 4 filetti di salmone 250 ml di Zobacz więcej
california.girl
california.girl Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Dietetyczne szaleństwo!
Panzella

Panzella 15

Przepis: Lekko spryskajchleboliwą z oliweki doprawodrobinąsoli,grillujna średnim ogniu, ażtostyładnie się zarumienią.Zdejmij z ognia ipokrój wkostkę.Odłożyć na bok. W dużejmisce wymieszajpomidory, Zobacz więcej
SKŁADNIKI 250 g mąki pszennej 125 g masła 80 g cukru trzcinowego 1 opakowanie cukru waniliowego 1 jajko 1/2 łyżeczki gałki muszkatałowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka cynamonu 1 łyżka Zobacz więcej
Cześć i czołem, kluski z rosołem! Wracamy! Dużo się ostatnio wydarzyło w życiu moim, a co za tym idzie również w życiu Mamy. :) Sprawy rodzinne, prywatne, wakacje, zakup dziury w ziemi, która kiedyś Zobacz więcej
Papryka faszerowana spaghetti - zobaczyłem gdzieś taki obrazek i postanowiłem zrobić to danie we własnej kuchni. Prawdę powiedziawszy, nie wiedziałem czego się spodziewać. Zastanawiałem się, jak Zobacz więcej
EdithS
EdithS Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Quatro Stagioni
Biscotti di riso

Biscotti di riso 15

Ciastka zmąki ryżowej Ingredienti: 170 g di farina di riso 30 g di farina di miglio 70 g di zucchero 1 uovo cacao 100 g di burro ( tagliato a pezzetti) a temperatura ambiente 1 bustina di lievito bio Zobacz więcej

ZOBACZ TAKŻE: