Przepis na panzerotti

Powiązane przepisy:

Anna
Anna Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
addiopomidory.pl
Panzerotti.

Panzerotti. 1296

Pamiętam jak wtedy, kiedy je przygotowywalam było gorąco… i jak bardzo się nie chciało a jednak ochota i głód były większe… Wspomnienie włoskich calzone, których smak wraca do nas do dziś. Panzerotti Zobacz więcej
Przepis na Panzerotti neapolitańskie,czyli krokiety ziemniaczanewidziałam u Moniki.Od razu wiedziałam, że krokiety przypadną do gustu całej mojej rodzinie, trochę je zmodyfikowałam po swojemu. Zobacz więcej
Do tej pory myślałam, że panzerotti to tylko rodzaj pierożków. Jednak dziękiksiążce Tracy Lawson W miasteczku długowieczności. Rok przy włoskim stoledowiedziałam się, że panzerotti to również rodzaj Zobacz więcej
Udało nam się wreszcie z Aleksandrą z Moja Toskania coś razem ugotować. Nie było to nasze pierwsze spotkanie, bo widywałyśmy się już wcześniej, przy okazji promocji kolejnych książek (relacja tuitu), Zobacz więcej
Do oryginalnego przepisu wprowadziłam tylko jedną zmianę - natkę pietruszki, za którą nie przepadamy zamieniłam na świeżą bazylię i rozmaryn i myślę, że to był świetny pomysł, bo panzerotti wyszły Zobacz więcej
Agnieszka Gąsior
Agnieszka Gąsior Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Rozpustne gotowanie
Pieczone panzerotti.

Pieczone panzerotti. 444

Dziś mam dla Was włoskie panzerotti. Te spore pierogi wywodzą się od pizzy. Przypominają calzone, aczkolwiek smażone są w głębokim tłuszczu. Ja jednak, mając na uwadze zbliżające się lato, Zobacz więcej
Strasznie nie chciałam robić pizzy, pizze jedzą i znają wszyscy, moją zazwyczaj wszyscy bardzo lubią i to już żadna radość znów ją zrobić. Ale z kolei, jak to, włoska kuchnia i żadnej pizzy? Poszłam Zobacz więcej
olive thym &
olive thym & Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Olive Thyme & ...
PANZEROTTI Z MIĘSEM

PANZEROTTI Z MIĘSEM 295

To był niezwykle miły wieczór. Ku zaskoczeniu wszystkich domowników, zarówno stałych jak i przejściowych, obecni byli dla siebie niezwykle mili. Siostrzaną miłość aż czuć było w powietrzu. A pierożki? Zobacz więcej
secondo piatto Tym razem włosko-śródziemnomorsko i naprawdę pożywnie. Mój wzrok zatrzymywał się już kilka razy na tym przepisie, jednak zawsze zniechęcałam się smażeniem.Oraz faktem, że z pierogami, Zobacz więcej
Składniki: - 1,5 kg ziemniaków - 150g sera Parmiggiano Reggiano lub Pecorino Romano - 4 jajka - sól morska - garść posiekanej pietruszki - mąka pszenna - bułka tarta -oliwa z oliwek Sposób Zobacz więcej
Pierogi kochamy miłością ogromną. Jak chyba zdecydowana większość. Gotowane, odsmażane, z mięsem, ruskie, z owocami… A co powiecie na pierogi smażone? Jeśli znacie, na pewno jeszcze raz zrobicie. Zobacz więcej
Składniki: Przygotowanie: Młode ziemniaki mają wyjątkowo delikatny smak, a najlepiej go zachowują, kiedy są gotowane w skórce. Tak więc ziemniaków nie obieramy, jednak dokładnie je myjemy i lekko, Zobacz więcej
Konstancja
Konstancja Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
atlassmakow.blogspot.com
Smaki Włoch

Smaki Włoch 35

Przedłużony weekend - dwa dni nad jeziorem Garda, jeden w Mediolanie. Tylko my, plecaki i kolejne punkty do zobaczenia i skosztowania. Pizza w Peschiera del Garda, espresso w Riva del Garda, Zobacz więcej
Wszystko co dobre szybko się kończy! Weekend w Mediolanie zarezerwowany był od dawna, wytrwale planowany, przygotowywany i dopracowany. Dziś chciałabym podzielić się z Wami wrażeniami, głównie Zobacz więcej
jacekwkuchni
jacekwkuchni Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
jacekwkuchni
Must eat - Luini w Mediolanie

Must eat - Luini w Mediolanie 84

W tym "podblogu" mam zamiar stworzyć poradnik jak tanio i dobrze zjeść w podróży. Na pierwszy ogień - Mediolan. Przeróżnych knajp i restauracji jest tam oczywiście mnóstwo. Ja postanowiłem odwiedzić Zobacz więcej
BlueSpoon
BlueSpoon Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Blue Spoon
Włoskie migawki cz. 2

Włoskie migawki cz. 2  50

Pokazywałam już włoskie migawki, polecałam nawet swoje ulubione miejscówki kuliarne (gdzie dobrze zjeść w Rzymie) – wracam znów z włoskimi klimatami, być może mniej kulinarnie, niż w części pierwszej Zobacz więcej
Polecam Wam kolejny pomysł na wykorzystanie resztek z obiadu. Gdy zostaną nam ziemniaki i resztki sosu od spaghetti możemy przygotować kotlety ziemniaczane faszerowane mięsem od spaghetti, a właściwie Zobacz więcej
Krokiety są proste, apołączenietych kilku składników smakuje wybornie.Są na tyle smaczne, że nie trzeba już do nich żadnych sosów, ale z czosnkowym też smakują bardzo dobrze. Podajemy je na ciepło, Zobacz więcej

ZOBACZ TAKŻE: