papatacz

ZOBACZ TAKŻE:

Do papataczy z ciasta francuskiego najlepiej mieć gdzieś w zakamarkach: Orzechy, żurawinę,rodzynki i migdały posiekane i zmieszane z cukrem pudrem (ok. 1-2 łyżek) Najpierw mieszam w misce wszystkie Zobacz więcej
Przepis został wycięty z jakiejś gazety. Jakieś pewnie 20 lat temu. I tak sobie tkwił w zacnie potłuszczonym skoroszycie "Do wypróbowania". Ale się doczekał. Szkoda tylko, że dopiero teraz, bo Zobacz więcej
natalia.r
natalia.r Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Poezja-smaku
Papatacze

Papatacze 230

1
Mój kolejny smak z dzieciństwa. W zasadzie nie pamiętam, żebym jadła papatacze gdzieś indziej niż u mojej mamy. Ale co to takiego papatacze? To drożdżowe bułeczki, nafaszerowane bakaliami. Uwielbiam Zobacz więcej
czarownie
czarownie Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Słodka magia od kuchni
Papatacze

Papatacze 115

0
Papatacze pochodzą z Italii, co oznacza nazwa - nie mam pojęcia, brzmi jednak bardzo zagadkowo i mnie osobiście z niczym się nie kojarzy. "Pappataci" to po Włosku moskity, ale nie mam pojęcia czy to Zobacz więcej
czarownie
czarownie Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Słodka magia od kuchni
Papatacze

Papatacze 175

0
Papatacze pochodzą z Italii, co oznacza nazwa - nie mam pojęcia, brzmi jednak bardzo zagadkowo i mnie osobiście z niczym się nie kojarzy. Przepis na papatacze był w jakiejś książce kucharskiej mojej Zobacz więcej
chcecie, łącznie potrzebujemy ok 40 dag, migdały, orzechy, morele, jabłka, rodzynki, figi itd. Ja do swoich Papataczy użyłam ; 15 dag suszonych jabłek 15 dag suszonych moreli 5 dag fig 10 dag Zobacz więcej
Dzieciństwo przypominają mi dwa rodzaje ciastek – papatacze i kokosanki. Te drugie są bardzo proste do zrobienia, a idealnie smakują podane do kawy czy herbaty. Jak byłam malutka moim zadaniem było Zobacz więcej
Toczka
Toczka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Przepysznik
Pulla - fińska chałka

Pulla - fińska chałka 149

0
pozaplatana kula. Można ją położyć od razu na blachę, bądź włożyć do wysmarowanej masłem foremki na babkę. Można też użyć okrągłej formy z kominkiem, powstanie nam wtedy piękny wieniec. Ania w swoim Zobacz więcej
natalia.r
natalia.r Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Poezja-smaku
Chleb oliwkowy

Chleb oliwkowy 101

0
C z termoobiegiem). Pieczemy 35-40 minut. Zobacz także: Zimna drożdżówka Zimna drożdżówka to hit. Przepis autorstwa Malinny, odkryłam... Papatacze - przysmak z dzieciństwa Mój kolejny smak z Zobacz więcej
sposobów do niemal wszystkich dań z użyciem dyni. Zobacz także: Papatacze - przysmak z dzieciństwa Mój kolejny smak z dzieciństwa. W zasadzie nie pamiętam, żeb... Rafaello - ciasto bez pieczenia Zobacz więcej
natalia.r
natalia.r Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Poezja-smaku
Trufle czekoladowe

Trufle czekoladowe 110

0
kształt (będzie trochę brudzenia) i wrzucamy do miseczki z kakao. Obtaczamy. Gotowe trufle czekoladowe schładzamy w lodówce. Zobacz także: Papatacze - przysmak z dzieciństwa Mój kolejny smak z Zobacz więcej
Dzieciństwo przypominają mi dwa rodzaje ciastek - papatacze ... Szarlotka sypana - najprostsza szarlotka na świecie Czasami chcielibyśmy zjeść ciasto, ale nie mamy sił czy chęc... Galaretowiec Zobacz więcej
Kubek gorącej herbaty, kakao lub po prostu szklanka mleka będzie doskonałym dodatkiem do drożdżowych ślimaczków cynamonowych. Te, które proponuję Wam dzisiaj najlepiej smakują zaraz po wyjęciu z Zobacz więcej
! autorka: pannamadzia | blog: breakfast’s time! Żebreka w miodzie z pieczonymi ziemniakami autorka: sylwiam7 | blog: Zielony Koperek Sałatka Waldorf z dressingiem jogurtowym autorka: sylwiam7 | blog: Zobacz więcej
autorka: Bożena | blog: Moje domowe kucharzenie Ciasto cynamonowe autorka: milka1204 | blog: Pszczółkowe gotowanie Happy Fooding! Wspólne pieczenie pierniczków. autorka: Rynn | blog: Rynn’s Om Nom Zobacz więcej

ZOBACZ TAKŻE: