papatacz

ZOBACZ TAKŻE:

{{headerMessage}}
Do papataczy z ciasta francuskiego najlepiej mieć gdzieś w zakamarkach: Orzechy, żurawinę,rodzynki i migdały posiekane i zmieszane z cukrem pudrem (ok. 1-2 łyżek) Najpierw mieszam w misce wszystkie Zobacz więcej
smakołyki alergika
smakołyki alergika Obserwuj blogaObserwujesz bloga
smakołyki alergika
papatacze

papatacze 207

2
{{headerMessage}}
Przepis został wycięty z jakiejś gazety. Jakieś pewnie 20 lat temu. I tak sobie tkwił w zacnie potłuszczonym skoroszycie "Do wypróbowania". Ale się doczekał. Szkoda tylko, że dopiero teraz, bo Zobacz więcej
natalia.r
natalia.r Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Poezja-smaku
Papatacze

Papatacze 233

1
{{headerMessage}}
Mój kolejny smak z dzieciństwa. W zasadzie nie pamiętam, żebym jadła papatacze gdzieś indziej niż u mojej mamy. Ale co to takiego papatacze? To drożdżowe bułeczki, nafaszerowane bakaliami. Uwielbiam Zobacz więcej
czarownie
czarownie Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Słodka magia od kuchni
Papatacze

Papatacze 120

0
{{headerMessage}}
Papatacze pochodzą z Italii, co oznacza nazwa - nie mam pojęcia, brzmi jednak bardzo zagadkowo i mnie osobiście z niczym się nie kojarzy. "Pappataci" to po Włosku moskity, ale nie mam pojęcia czy to Zobacz więcej
czarownie
czarownie Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Słodka magia od kuchni
Papatacze

Papatacze 179

0
{{headerMessage}}
Papatacze pochodzą z Italii, co oznacza nazwa - nie mam pojęcia, brzmi jednak bardzo zagadkowo i mnie osobiście z niczym się nie kojarzy. Przepis na papatacze był w jakiejś książce kucharskiej mojej Zobacz więcej
{{headerMessage}}
chcecie, łącznie potrzebujemy ok 40 dag, migdały, orzechy, morele, jabłka, rodzynki, figi itd. Ja do swoich Papataczy użyłam ; 15 dag suszonych jabłek 15 dag suszonych moreli 5 dag fig 10 dag Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Dzieciństwo przypominają mi dwa rodzaje ciastek – papatacze i kokosanki. Te drugie są bardzo proste do zrobienia, a idealnie smakują podane do kawy czy herbaty. Jak byłam malutka moim zadaniem było Zobacz więcej
Toczka
Toczka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Przepysznik
Pulla - fińska chałka

Pulla - fińska chałka 152

1
{{headerMessage}}
pozaplatana kula. Można ją położyć od razu na blachę, bądź włożyć do wysmarowanej masłem foremki na babkę. Można też użyć okrągłej formy z kominkiem, powstanie nam wtedy piękny wieniec. Ania w swoim Zobacz więcej
natalia.r
natalia.r Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Poezja-smaku
Chleb oliwkowy

Chleb oliwkowy 101

0
{{headerMessage}}
C z termoobiegiem). Pieczemy 35-40 minut. Zobacz także: Zimna drożdżówka Zimna drożdżówka to hit. Przepis autorstwa Malinny, odkryłam... Papatacze - przysmak z dzieciństwa Mój kolejny smak z Zobacz więcej
{{headerMessage}}
sposobów do niemal wszystkich dań z użyciem dyni. Zobacz także: Papatacze - przysmak z dzieciństwa Mój kolejny smak z dzieciństwa. W zasadzie nie pamiętam, żeb... Rafaello - ciasto bez pieczenia Zobacz więcej
natalia.r
natalia.r Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Poezja-smaku
Trufle czekoladowe

Trufle czekoladowe 110

0
{{headerMessage}}
kształt (będzie trochę brudzenia) i wrzucamy do miseczki z kakao. Obtaczamy. Gotowe trufle czekoladowe schładzamy w lodówce. Zobacz także: Papatacze - przysmak z dzieciństwa Mój kolejny smak z Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Babka grejpfrutowa to wilgotne ciasto śmietankowe, które szczególnie polecam dzieciom, osobom początkującym lub bardzo zapracowanym. Świetny przepis na pierwsze ciasto.Nie wymaga miksera oraz Zobacz więcej
dawny_basik
dawny_basik Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Mozaika życia
Ślimaczki cynamonowe

Ślimaczki cynamonowe 232

0
{{headerMessage}}
ilość jaką jesteśmy w stanie zjeść od razu. Przepis na te bułeczki jest cynamonową adaptacją przepisu podanego przez Patję na papatacze. W wersji oryginalnej, czyli orzechowo-rodzynkowej też planuję Zobacz więcej
Shabbyeat
Shabbyeat Obserwuj blogaObserwujesz bloga
ShabbyEat
Podsumowanie akcji Sylwester 2013

Podsumowanie akcji Sylwester 2013 1120

0
{{headerMessage}}
| blog: www.mojasmacznakuchnia.bloog.pl Łódeczki z cykorii z łososiem autorka: edith | blog: Pasja Smaku Warzywny garnek z indykiem autorka: Patrycja (mikimama) | blog: Czerwień i błękit Ciasteczka Zobacz więcej
{{headerMessage}}
przyprawa korzenna do piernika autorka: koracynamonu | blog: Kora Cynamonu Ciasto drożdzowe z cynamonem autorka: koracynamonu | blog: Kora Cynamonu Świąteczne ciasto marchewkowe autorka: Angie | Zobacz więcej

ZOBACZ TAKŻE: