papryczka chili

obżarciuch
obżarciuch Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Obżarciuch
Papryczki chili

Papryczki chili 450

1
Chili to roślina pochodząca zMeksyku, znana jest także u nas pod nazwą pieprzowiec roczny, lub pieprz turecki (ponieważ do kraju dotarła z Turcji). Papryka ostra zalicza się do roślin jednorocznych, o Zobacz więcej
Papryczka chili ...foto... chilli paprykA... ...pochodzi z Peru... ...suszona, marynowana, wędzona... ...pobudzająca... ...rzekomo ma własciwości, które pozwalaja jej niszczyc pierwsze zwiastuny Zobacz więcej
Smaczne papryczki chili w zalewie octowej w sam raz jako pikantna przekąska Ilość: 10 słoiczków (250 ml) Składniki na marynowaną papryczkę chili: na 1 słoiczek około 15 papryczek chili (w zależności Zobacz więcej
obżarciuch
obżarciuch Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Obżarciuch
Pasta z papryczek chili

Pasta z papryczek chili 1116

2
Chili i nic więcej, czyli idealna pasta dla miłośników ostrych potraw, już łyżeczka nadaje diabelską moc daniu Ilość: 4 słoiczki (200 ml) Składniki na pastę z papryczek chili: około 1/2 kg papryczek Zobacz więcej
Wspaniały aromatyczny rosół z lekko pikantną nutą Składniki • 1 udko lub kilka skrzydełek • 2 marchewki średnie • 1 pietruszka • kawałek selera • kawałek pora • 1 cebulę • 1 duży ząbek czosnku • Zobacz więcej
Przepis na konserwowe papryczki chili wypatrzyłam na blogu Passion fruitrok temu. Weszły na stałe do mojej listy obowiązkowych przetworów. Innym sposobem na przechowanie papryczek chili jest ich Zobacz więcej
Udało mi się kupić ładne papryczki chili,z czego jestem zadowolona.Większość poszła do suszenia na płatki chili,ale postanowiłam trochę zamknąć w słoiku.Doskonałe na przekąskę,do nadziewania - pyszne Zobacz więcej
Dzisiaj mam coś dla wielbicieli ostrych smaków: ostrą pastę chili. Nie polecam jej jeść samej, bo jej ostrość może wypalić kubki smakowe (no chyba że kapsaicyna nie robi na Tobie wrażenia), natomiast Zobacz więcej
Konserwowe papryczki chili / jalapeno Konserwowe papryczki chili lub jalapeño (jalapeño jest jedną z odmian papryki chili) to świetny dodatek do wielu dań, nie tylko tych o meksykańskim rodowodzie. Zobacz więcej
Niestety balkonowa uprawa moich ostrości dobiega końca... Czas dobrze spożytkować wygrzane w słoneczku chili. Część z nich przeznaczyłam na przetwory. W zimię będą doskonałe do sosów, kanapek, Zobacz więcej
Izabela
Izabela Obserwuj blogaObserwujesz bloga
impresja smaku
Dżem z papryczek chili

Dżem z papryczek chili 733

2
Pomysł podsunął mi kolega z pracy... i przepis przyjął się już na dobre. Ja taki dżem dodaję do marynat do mięs, sosu pomidorowego lub odrobinę na kanapkę. Zastosowań jest wiele. Podaną porcję Zobacz więcej
edith
edith Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Pasja Smaku
Jak suszyć papryczki chili?

Jak suszyć papryczki chili? 1460

0
Od 2-3 lat w przydomowym ogródku hodujemy krzaczki z papryczkami chili. Fajnie mieć stały dostęp (niestety tylko w okresie letnio-jesiennym) do stałego źródła ostrości. Krzaczki owocują nad wyraz Zobacz więcej
Przepisy » Przetwory » Marynowana papryczka chili » TalerzPokus.tv - przepisy kulinarne z filmami Przepis na dobre gotowanie Twoja książka kucharska LoginHasło Zapamiętaj mnie Zaloguj Zapomniałeś Zobacz więcej
Papryczki chili bird's eye - SlodkoKwasny.com : sklep internetowy, przyprawy, przepisy, kuchnia azjatycka, orientalna, chinska, japonska, tajska Wszystkie przepisy Przyprawy Składniki kuchni Zobacz więcej
Rok rocznie z końcem wakacji kupuję papryczki chil, których ostry smak uwielbiam. Dodaję je nawet do kawy i herbaty. W tym roku także kupiłam ostre czerwone maleństwa. Część z nich posiekałam i Zobacz więcej
WYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 10 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 6 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 5-6 Składniki: Opakowanie fety, po jednej papryczce chili: zielonej i czerwonej (jeśli są Zobacz więcej
Składniki: 1 kg dyni 4 średnie ziemniaki 2 ząbki czosnku papryczka chili 3 cm kawałek imbiru łyżeczka curry 250-300 ml bulionu warzywnego lub drobiowego gałązki tymianku sól, szczypta cukru Zobacz więcej
CHILI W ZALEWIE OCTOWEJ. Składniki: 1 kg. ostrej papryki 5 szklanek wody 1 szklanka octu 10% 1 szklanka cukru główka czosnku ziele angielskie listek laurowy nasiona kolendry (zamiast gorczycy) Zobacz więcej
Zwykłe ziemniaki do obiadu? Ciężkostrawny sos, albo tłuszczyk? Oj co to, to nie. Przynajmniej nie dla mnie. Nie przepadam za sosami, ziemniaki w sumie lubię same w sobie, dodatków nie potrzebuję, ale Zobacz więcej
Zupełnie inna galaretka. Kolorowa, słodka, pikantna, ale nie ostra, za to baaardzo dekoracyjna. Pasuje do grillowanego kurczaka, hamburgerów czy krakersów z kremowym serkiem. Zobacz więcej