papryczki chili nadziewane fetą

Wracamy ponownie do kuchni greckiej, bo jej nigdy dosyć :-). Florinis to odmiana papryki, a swoją nazwę zawdzięcza regionowi, w którym jest uprawiana. Można ją kupić w formie grillowanej w słoiku (np. Zobacz więcej
Z papryczkami padron różnie to bywa. Mogą być zupełnie łagodne lub też bardzo ostre. Zależy to zapewne od stopnia dojrzałości. Kupując nigdy nie będziemy w stanie rozpoznać, czy są ostre, czy też Zobacz więcej
Papryczka chili w naszej diecie - Lunch Lab Go to ... Strona główna Lunch box Artykuły Lunch Lab / O mnie Kontakt Facebook Instagram Obserwuj nas na Instagramie Uwaga, przeczytaj! Wszystkie zdjęcia Zobacz więcej
RainDrop
RainDrop Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Passionfruit
Konserwowe papryczki chili

Konserwowe papryczki chili 70

Konserwowe papryczki chili to coś dla miłośników ostrych (bardzo ostrych) smaków. Zanurzone w aromatyczniej zalewie, będą świetnym dodatkiem do wielu dań. Ponieważ nie używa się ich w dużej ilości, Zobacz więcej
Niestety balkonowa uprawa moich ostrości dobiega końca... Czas dobrze spożytkować wygrzane w słoneczku chili. Część z nich przeznaczyłam na przetwory. W zimię będą doskonałe do sosów, kanapek, Zobacz więcej
Nalewka ta charakteryzuje się ostrym smakiem i aromatem. Ma działanie rozgrzewające i pobudzające. Doskonale nadaje się na zimowe chłody. Składniki : 4 świeże papryczki chili 1 l czystej wódki 40 % Zobacz więcej
obżarciuch
obżarciuch Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Obżarciuch
Marynowana papryczka chili

Marynowana papryczka chili 9016

Smaczne papryczki chili w zalewie octowej w sam raz jako pikantna przekąska Ilość: 10 słoiczków (250 ml) Składniki na marynowaną papryczkę chili: na 1 słoiczek około 15 papryczek chili (w zależności Zobacz więcej
Ostre papryczki chili nie dla wątłych wegan? Co też smarować taką ostrą solą, skoro nie mnięso? Ano, każdą pastę do chleba. Albo makaron aglio, olio e peperoncino, jeśli startujemy w konkursie na Zobacz więcej
Kto lubi pikantne potrawy z papryczką chili, która ma naprawdę cudowne prozdrowotne zalety? Najważniejsze właściwości papryczek chili: - pobudzają układ krążenia, - zawierają błonnik pokarmowy, który Zobacz więcej
Cudowny słoneczny iście letni weekend za nami - mam nadzieję, że znaleźliście czas na dostarczenie dużej dawki witaminy D, bo okazji było wiele :) I jak miło było w końcu móc wyjść z domu bez kurtki Zobacz więcej
Kolejna mielonka na ostro - tym razem z papryczką chili, suszonym oregano i pomidorami. Ostrość jest w sam raz i nawet mnie, która nie przepada za chili, wyjątkowo pasowało. Wędlinę zrobiłam w prasce Zobacz więcej
Ostatnio cierpię na ciągły brak czasu. Brak mi go nawet, żeby coś porządnego sobie ugotować. Na szczęście na ratunek w takich chwilach przychodzi frittata, czyli słynny włoski omlet. Jedną z Zobacz więcej
kocila
kocila Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Gruba Jadzia
Antypasti - papryczki nadziewane

Antypasti - papryczki nadziewane 5119

Idealne na imprezy i do podjadaniado filmu,z bagietką. Dość pracochłonne, ale opłaca się, gdyż kupne papryczki faszerowane serkami są nieziemsko drogie i nie tak dobre jak domowe. Kilka słów o wyborze Zobacz więcej
2 słoiczki papryczek czereśniowych 100 g sera feta oliwki oregano bazylia 2-3 ząbki czosnku świeża lub suszona bazylia oliwa z oliwek Papryczki wydrążamy malutką łyżeczką, ser kroimy w kostkę i Zobacz więcej
Dzisiaj mam coś dla wielbicieli ostrych smaków: ostrą pastę chili. Nie polecam jej jeść samej, bo jej ostrość może wypalić kubki smakowe (no chyba że kapsaicyna nie robi na Tobie wrażenia), natomiast Zobacz więcej
WYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 10 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 6 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 5-6 Składniki: Opakowanie fety, po jednej papryczce chili: zielonej i czerwonej (jeśli są Zobacz więcej
Urszula111
Urszula111 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Proste potrawy
Papryczka chili - marynowana

Papryczka chili - marynowana 4885

Składniki : małe papryczki ostre lub łagodne- najlepsze " mięsiste"np. czuszka sól około 2 łyżek cukier -1/2 szklanki łodygi winogrona, kilka ziaren ziela angielskiego 1/2 szklanka octu 10 % 2 i 1/2 Zobacz więcej
Z papryczkami padron różnie to bywa. Mogą być zupełnie łagodne lub też bardzo ostre. Zależy to zapewne od stopnia dojrzałości. Kupując nigdy nie będziemy w stanie rozpoznać, czy są ostre, czy też Zobacz więcej
Papryka Florinis to odmiana papryki, której nazwa wzięła się od regionu, w którym jest uprawiana. Jej wydłużony kształt i łagodny smak, powoduje, że znajduje ona wiele zastosowań w kuchni. Można ją Zobacz więcej
UWIELBIAM ostre jedzenie. Kiedyś kupilismy z mężem papryczki czereśniowe nadziewane serem firmy Rolnik. Długo nie schodziły z listy przekąsek pod wódeczkę. Aż wreszcie postanowilismy sami takie Zobacz więcej