papryczki nadziewane kapustą

chrzanem.Pycha. 1 główka kapusty 40 dag.mięsa mielonego 2 cebule 5 ząbków czosnku 1 pęczek warzyw 1 papryczka chili po 1 papryce żółtej i zielonej 1 litr bulionu 2 łyżki masła 2 jajka olej papryka Zobacz więcej
Zrazy wołowe to idealny pomysł na świąteczny obiad. Dziś w nowej odsłonie, w ukłonem w stronę świętujących głownie kapustą. Zrazy nadziewane kiszoną kapustą 1 kg rostbefu wołowego 300 g kiszonej Zobacz więcej
To naleśniki z oszczędnym farszem przygotowanym z mięsa gotowanego, ostrej paryczki i kapusty pekińskiej Pikantne naleśniki z kapustą i mięsem 1 duże jajo 250 ml mleka 250 ml wody szczypta soli 2 Zobacz więcej
Dostałam buziaka za tą sałatkę, więc musi być smaczna ;) Składniki: - 7 dużych pieczarek - 150 g kukurydzy z puszki - 1/2 dużej cebuli - 4 plasterki boczki - 4 plasterki szynki - 4 liście kapusty Zobacz więcej
to fakt, że nie boli nas żołądek z nadmiaru wypicia, nie kręci nam się w głowie i nie mamy kaca dnia następnego:) Wino Merlot nadaje się idealnie do przekąsek, degustowałam go z ostrymi papryczkami Zobacz więcej
To rodzaj wietnamskiej, nadziewanej kanapki z klopsikami mięsnymi, wypełnianej najróżniejszymi dodatkami (kiszoną marchewką, ogórkiem, papryczką chilli, kolendrą, majonezem, pasztetem, tofu). Mięso Zobacz więcej
zastąpić wieprzowinę kupionym na targu tuńczykiem. Marych, choć w zasadzie zjadł z apetytem, stwierdził, że obok prawdziwych (czyli nadziewanych mięsem) pot-stickerów te rybne to jednak nie to samo. Zobacz więcej
Zupa Krem z Brukselki Kuchenne Cuda Joanny Blog > Komentarze do wpisu « Pierogi z Kapustą i Grzybami - wersja 2 z ... Zupa Krem z Brukselki Łatwa i szybka zupa z wyczuwalnym smakiem wędzonki i Zobacz więcej
Przepyszne gołąbki z kapusty włoskiej i kaszy jaglanej Składniki • 1 kapusta włoska średnia • 1 /2 kg mięsa mielonego z łopatki • 1 szklanka kaszy jaglanej • 2 marchewki • 1 pietruszka • 1/2 selera Zobacz więcej
Pieczona papryka nadziewana mięsem mielonym to prosta propozycja na kolację, lub danie obiadowe. Możemy wykorzystać wszystkie rodzaje papryki, dzięki czemu potrawa będzie bardziej kolorowa. Pieczona Zobacz więcej
Anika1
Anika1 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Domowa kuchnia Aniki
Papryka faszerowana

Papryka faszerowana 272

0
Papryka faszerowana To świetna alternatywa dla gołąbków. Nadzienie do papryki robię trochę inaczej niż do gołąbków, ale jest to danie równie smaczne jak gołąbki. Z racji tego, że zamiast kapusty Zobacz więcej
Szampan i Truskawki
Szampan i Truskawki Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Szampan i truskawki
Węgry

Węgry 80

0
przecier, paprykę i grzyby) za swoje ulubione danie. W kategorii dań głównych wygrała faszerowana kapusta, a wśród deserów – ptasie mleczko. Papryka Na Węgrzech istnieje ponad 1000 odmian papryki. Zobacz więcej
Ostre papryczki nadziewane- Acia1065,Człowiek jest tym, co zje... Ostry jabłkowy chutney-Kasiekw gotuje Ogórki kanapkowe słodko - kwaśne-Keep_fresh,trochę pieprzu, ciut mięty OGÓRKI KISZONE W 5 Zobacz więcej
Na blogu jest już kilka propozycji dań z sosem słodko-kwaśnym. Tak właściwie to już pierwszy post na blogu był o sosie słodko-kwaśnym, gdy robiłam kurczaka smżonego w panierce na głębokim tłuszczu . Zobacz więcej
związku z tym, że na bazarze nie było zwykłej kapusty białej, kupiłam niezwykłą :-) żartuję, kupiłam włoską i z niej zrobię obiad. Do dzieła, bo jest trochę z tym roboty. Składniki: główka włoskiej Zobacz więcej
potrzebować? Dobór farszu jest dowolny, nie ma jednego, złotego środka na pyszne sajgonki. Właśnie to jest w nich najlepsze, że papier ryżowy nadziewamy tylko tym, czym chcemy. Składniki: papier Zobacz więcej
Konkurs zakończony. Oto zgłoszenia oraz trójka zwycięzców. Gratulujemy wygranej i życzymy smacznego. Wszystkich zachęcamy to próbowania :) I miejsce Składniki sałatki: kukurydza konserwowa, młoda Zobacz więcej
Lato i słoneczna pogoda sprzyjają spędzaniu czasu na świeżym powietrzu, a co za tym idzie – także organizowaniu pikników. Do wiklinowego koszyka lub plecaka warto zapakować coś pysznego, a przy tym Zobacz więcej
Jesienią zawsze przychodzi mój czas na pierogi. Mogą być tradycyjne: z mięsem pozostałym z rosołu, ruskie, z kapustą, ale częściej mam ochotę na jakieś nietypowe, najlepiej warzywne. Farsz z Zobacz więcej
wszystkiego o mleku kokosowym, o świeżych papryczkach chilli – Birds Eye, o makaronie i innych podstawowych składnikach tajskiej kuchni. Wytłumaczone jest wszystko jasno i klarownie, mamy też Zobacz więcej