papryczki nadziewane serem

Z papryczkami padron różnie to bywa. Mogą być zupełnie łagodne lub też bardzo ostre. Zależy to zapewne od stopnia dojrzałości. Kupując nigdy nie będziemy w stanie rozpoznać, czy są ostre, czy też Zobacz więcej
Wracamy ponownie do kuchni greckiej, bo jej nigdy dosyć :-). Florinis to odmiana papryki, a swoją nazwę zawdzięcza regionowi, w którym jest uprawiana. Można ją kupić w formie grillowanej w słoiku (np. Zobacz więcej
UWIELBIAM ostre jedzenie. Kiedyś kupilismy z mężem papryczki czereśniowe nadziewane serem firmy Rolnik. Długo nie schodziły z listy przekąsek pod wódeczkę. Aż wreszcie postanowilismy sami takie Zobacz więcej
Małe kotleciki, klopsiki i pulpeciki to jedne z moich ulubionych dań obiadowych. Tym razem przygotowałam nietypowe kotleciki, bo z niespodzianką w środku w postaci papryczek czereśniowych nadziewanych Zobacz więcej
Takie jajka przygotowuje się bardzo szybko, dosłownie w pół godziny. Można je podać na śniadanie, kolację, przekąskę lub Wielkanocny stół. Pysznie smakują ze świeżym pieczywem. Do ich przygotowania Zobacz więcej
Muszle nadziewane serami już kiedyś Wam prezentowaliśmy. Dziś trochę inna wersja tego dania. Inna bo dodajemy inne sery oraz uwielbiany przez nasz szpinak. Kolorystycznie i smakowo jest to dla nas Zobacz więcej
kocila
kocila Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Gruba Jadzia
Antypasti - papryczki nadziewane

Antypasti - papryczki nadziewane 5102

Idealne na imprezy i do podjadaniado filmu,z bagietką. Dość pracochłonne, ale opłaca się, gdyż kupne papryczki faszerowane serkami są nieziemsko drogie i nie tak dobre jak domowe. Kilka słów o wyborze Zobacz więcej
Bułki nadziewane dodatkami mają tę zaletę, że są kompletnym posiłkiem i już żadnych dodatków nie potrzebują ;) Dokładnie cztery lata temu przygotowałam pierwsze bułki faszerowane. Wówczas nadzieniem Zobacz więcej
2 słoiczki papryczek czereśniowych 100 g sera feta oliwki oregano bazylia 2-3 ząbki czosnku świeża lub suszona bazylia oliwa z oliwek Papryczki wydrążamy malutką łyżeczką, ser kroimy w kostkę i Zobacz więcej
Bardzo lubię kotlety mielone, ale jeśli przez dłuższy czas nic nie zmieniam w ich smaku to mi się nudzą. Mój mąż bardzo smacznie je przyrządza i jeśli mamy jeść zwykłe mielone to zawsze proszę męża Zobacz więcej
Z papryczkami padron różnie to bywa. Mogą być zupełnie łagodne lub też bardzo ostre. Zależy to zapewne od stopnia dojrzałości. Kupując nigdy nie będziemy w stanie rozpoznać, czy są ostre, czy też Zobacz więcej
Z rozrzewnieniem wspominam, nie tak odległe czasy, gdy moje dziecko było wszystkożerne (i jadło takie porcje jak my). Ostatnio coś tylko skubnie i już jest najedzona, większość rzeczy jest bleee, Zobacz więcej
Nadziewane grzyby należą do moich ulubionych przekąsek, dlatego często pojawiają się na moim blogu. Najczęściej są to pieczarki, lecz również portobello. Pieczarki można faszerować zarówno jarskimi, Zobacz więcej
mk27
mk27 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
MK gotuje
Nadziewane papryczki

Nadziewane papryczki 858

Składniki: Opakowanie kaszy kuskus Pół kilo mielonego z indyka(lub wedle uznania z innego mięsa) 2 garści świeżego szpinaku(jest dostępny cały rok) mała puszka kukuryszy natka pietruszki 2 łyzki Zobacz więcej
iwa643
iwa643 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
MojaKuchniaMalutka
Nadziewane papryczki

Nadziewane papryczki 654

Nadziewane papryczki serem mozzarella. składniki 3 szt papryki czerwonej 1 puszka kukurydzy, 1 kulka sera mozzarella, Pieprz kolorowy - MŁYNEK Paprykę czerwoną myjemy odcinamy górę .Usuwamy Zobacz więcej
przEKOnseczki
przEKOnseczki Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
przEKOnseczki
papryczki nadziewane

papryczki nadziewane 138

składniki: - papryczki marynowane chilli ze słoika (całe) - serek śmietankowy - czosnek - sól, pieprz -> Czosnek przeciśnij przez praskę, dodaj sól, pieprz lub dowolne przyprawy i wymieszaj z Zobacz więcej
kochanyptysiu
kochanyptysiu Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Wielki apetyt
Nadziewane papryczki

Nadziewane papryczki 195

Przedstawiam wam kolejną propozycję na wakacyjnego grill'a. Tym razem padło na papryczkę. Nie taką zwykłą a faszerowaną ziemniaczaną masą. Fajny sposób, aby ożywić wasze grillowe menu. Składniki: 1 kg Zobacz więcej
Delikatne mięso polędwiczki wieprzowej, łatwość jej przygotowania i dość krótka obróbka cieplna sprawiają, że jest to idealne danie na nieskomplikowany, ale odświętny obiad. Dzięki subtelnemu smakowi Zobacz więcej
Jak pierwszy raz spróbowałam karmelizowanego czosnku totalnie się z nim zakochałam! Teraz przygotowuję go zarówno jako dodatek do tart, jak i zapiekanek czy tez grzanek. Smakuje fantastycznie! W Zobacz więcej
Sezon na warzywa korzeniowe rozpoczęty. Moja balkonowa skrzynka zapełniła się marchwią, burakami, selerami, białymi korzeniami pietruszki i pasternaku - to one będą podstawą kuchni przez najbliższe Zobacz więcej