papryczki peperoni

Składniki: 1,2 kg - 1,8 kg karku wołowego (u mnie 1,2 kg); 1 bulionetka wołowa; 500 ml wody; 3 łyżki ziół śródziemnomorskich (u mnie Kotanyi); 1 łyżeczka soli; 15 ostrych papryczek peperoni, Zobacz więcej
Wolne wolne... i po wolnym :( Szkoda , że wolne dni tak szybko przemijają - zawsze jest ich zbyt mało :( U mnie czas przetworów w pełni: udało mi się zrobić przez ten weekend moje ulubione marynowane Zobacz więcej
Coś dobrego na obiad lub kolację. Papryki wyrosły i już czas na zbiór, więc oprócz marynowanych przetworów przyda się również coś na teraz. Dzisiaj papryczki z prostym farszem. Przygotowanie: - 4 Zobacz więcej
Z okazji dnia pizzy zapraszam na prostą i pyszną pizzę peperoni z pieczarkami :) Domowe pizze są najlepsze! Czytaj więcej » Zobacz więcej
czarrna
czarrna Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
czarrna od kuchni
Papryczki faszerowane

Papryczki faszerowane 4

Składniki: 4 mini-papryczki 1 opakowanie serka kanapkowego o ulubionych smaku 1/2 ogórka kilka czarnych oliwek Przygotowanie: Papryczki przekroić na pół, wyciąć ogoneki oczyścić z pestek. Połówki Zobacz więcej
Znów dawno nie robiłam mielonych kotletów a bardzo je lubię. Ty razem dodałam papryczkę peperoni i podkreśliła ostrość kotletów. Bardzo mi zasmakowało i nie raz je zrobię. Składniki - kilogram Zobacz więcej
Kurczak pieczony z papryczkami peperoni Czas przygotowania: ok. 1 h Składniki: udka i skrzydełka z kurczaka ok. 1 Zobacz więcej
Wracamy ponownie do kuchni greckiej, bo jej nigdy dosyć :-). Florinis to odmiana papryki, a swoją nazwę zawdzięcza regionowi, w którym jest uprawiana. Można ją kupić w formie grillowanej w słoiku (np. Zobacz więcej
Faszerowane papryczki z grilla to propozycja, którą można przygotować zarówno na patelni grillowej, piekarniku w domu, jak również na grillu pod „chmurką”. W obu przypadkach faszerowane papryczki Zobacz więcej
Kiedyś usłyszałam, że aby gotować obiady bez mięsa trzeba mieć dużo wolnego czasu i pieniędzy. Dzisiejszym przepisem udowodnię Wam, że wcale tak być nie musi. Przy dobrej organizacji pracy zrobicie Zobacz więcej
Artykuł Papryczki Pimientos de padron pochodzi z serwisu extradania.pl. Zobacz więcej
pjakubczak
pjakubczak Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Na okruszku
Olej z papryczkami pepperoni

Olej z papryczkami pepperoni 22

Nie warto kupować w sklepach aromatyzowanych olejów ponieważ w swoim składzie zawierają one konserwanty i inne świństwa. Przygotowanie domowego aromatyzowanego oleju wcale nie jest trudne i nie Zobacz więcej
RainDrop
RainDrop Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Passionfruit
Konserwowe papryczki chili

Konserwowe papryczki chili 21

Konserwowe papryczki chili to coś dla miłośników ostrych (bardzo ostrych) smaków. Zanurzone w aromatyczniej zalewie, będą świetnym dodatkiem do wielu dań. Ponieważ nie używa się ich w dużej ilości, Zobacz więcej
Z papryczkami padron różnie to bywa. Mogą być zupełnie łagodne lub też bardzo ostre. Zależy to zapewne od stopnia dojrzałości. Kupując nigdy nie będziemy w stanie rozpoznać, czy są ostre, czy też Zobacz więcej
Pasta z wędzonej makreli Miałam w domu rybę ;) miałam też zrobić z niej sałatkę ale się rozmyśliłam i zrobiłam pastę kanapkową. Pyszną pastę! Smaczną, dietetyczną, ... Zobacz więcej
Qchnia Osobista
Qchnia Osobista Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Qchnia Osobista
Papryczki czereśniowe

Papryczki czereśniowe 697

Historia czereśniowych papryczek sięga ubiegłej soboty, kiedy odkryłam je na pobliskim ryneczku. I nawet od razy kupiłam, całe 6 sztuk :) Po powrocie olśniło mnie, że można je nadziać serem feta z Zobacz więcej
Ostre papryczki chili nie dla wątłych wegan? Co też smarować taką ostrą solą, skoro nie mnięso? Ano, każdą pastę do chleba. Albo makaron aglio, olio e peperoncino, jeśli startujemy w konkursie na Zobacz więcej
Kawa i Czekolada
Kawa i Czekolada Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kawa i Czekolada
Papryczki padron

Papryczki padron 25

Papryczki padron … małe zielone papryczki pochodzące z Hiszpanii, serwowane tam, jako tapas … smażone na oliwie, podawane oprószone gruboziarnistą solą … świetne na przystawkę … są słodkie i pyszne, Zobacz więcej
Niestety balkonowa uprawa moich ostrości dobiega końca... Czas dobrze spożytkować wygrzane w słoneczku chili. Część z nich przeznaczyłam na przetwory. W zimię będą doskonałe do sosów, kanapek, Zobacz więcej
Miałam jeszcze kawałek dorsza i obiad na jutro do ugotowania. Nadziałam więc nim papryczki. 4 małe czerwone papryczki 200 g dorsza szklanka mleka 25 g masła 1,5 łyżki mąki sól biały pieprz gałka Zobacz więcej