papryczki piri piri

Bardzo pyszny i pikantny sos z papryczkami piri-piri, kminku,czosnku i innych dodatków..Świetny do wszystkiego i można podawać do każdej potrawy od hamburgera po smażone kiełbaski na Zobacz więcej
Makaron, którego ostrość możemy tonować w zależności od upodobań.Wystarczą 2 papryczki piri piri, aby nadać temu daniu charakteru, ale powinno powinno dodać się więcej, bo powinno być ostre. Wtedy Zobacz więcej
czarrna
czarrna Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
czarrna od kuchni
Papryczki faszerowane

Papryczki faszerowane 4

Składniki: 4 mini-papryczki 1 opakowanie serka kanapkowego o ulubionych smaku 1/2 ogórka kilka czarnych oliwek Przygotowanie: Papryczki przekroić na pół, wyciąć ogoneki oczyścić z pestek. Połówki Zobacz więcej
Wracamy ponownie do kuchni greckiej, bo jej nigdy dosyć :-). Florinis to odmiana papryki, a swoją nazwę zawdzięcza regionowi, w którym jest uprawiana. Można ją kupić w formie grillowanej w słoiku (np. Zobacz więcej
Faszerowane papryczki z grilla to propozycja, którą można przygotować zarówno na patelni grillowej, piekarniku w domu, jak również na grillu pod „chmurką”. W obu przypadkach faszerowane papryczki Zobacz więcej
Szynka drobiowa z papryczką piri -piri Jest to dalszy ciąg mojego zauroczenia domowym wyrobem wędlin . Fakt ,że są dużo zdrowsze i o wiele smaczniejsze od kupnych , utwierdza mnie w przekonaniu iż Zobacz więcej
Artykuł Papryczki Pimientos de padron pochodzi z serwisu extradania.pl. Zobacz więcej
pjakubczak
pjakubczak Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Na okruszku
Olej z papryczkami pepperoni

Olej z papryczkami pepperoni 20

Nie warto kupować w sklepach aromatyzowanych olejów ponieważ w swoim składzie zawierają one konserwanty i inne świństwa. Przygotowanie domowego aromatyzowanego oleju wcale nie jest trudne i nie Zobacz więcej
Z Wysp Zielonego Przylądka przywiozłam solidną porcję suszonych papryczek piri - piri. Wszędzie gdzie jedliśmy na stole stała butelka lub miseczka z oliwą z oliwek w której pływało sporo tych Zobacz więcej
Lubię ostre jedzenie. Takie bez przesady, nie żeby mi miały oczy wychodzić na wierzch, ale żeby solidnie poszczypało w język to i owszem :) Bardzo podoba mi się turecki zwyczaj zagryzania zupy z Zobacz więcej
W Nowy Rok wkroczyliśmy z "charakternym" serem. Goudę robiłam już wielokrotnie, pokazywałam ją też na blogu w wersji klasycznej i w wersji z czarnuszką. Gouda generalnie jest serem łagodnym, dlatego Zobacz więcej
RainDrop
RainDrop Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Passionfruit
Konserwowe papryczki chili

Konserwowe papryczki chili 19

Konserwowe papryczki chili to coś dla miłośników ostrych (bardzo ostrych) smaków. Zanurzone w aromatyczniej zalewie, będą świetnym dodatkiem do wielu dań. Ponieważ nie używa się ich w dużej ilości, Zobacz więcej
To wariacja na temat włoskiego sera asiago. Poprzednio wyszedł mi niezbyt atrakcyjny wizualnie, ale bardzo smaczny, więc skusiłam się i na tę wariację. Ser niesamowity: pikantny, bardzo wyrazisty i Zobacz więcej
Z papryczkami padron różnie to bywa. Mogą być zupełnie łagodne lub też bardzo ostre. Zależy to zapewne od stopnia dojrzałości. Kupując nigdy nie będziemy w stanie rozpoznać, czy są ostre, czy też Zobacz więcej
Ostre papryczki chili nie dla wątłych wegan? Co też smarować taką ostrą solą, skoro nie mnięso? Ano, każdą pastę do chleba. Albo makaron aglio, olio e peperoncino, jeśli startujemy w konkursie na Zobacz więcej
Qchnia Osobista
Qchnia Osobista Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Qchnia Osobista
Papryczki czereśniowe

Papryczki czereśniowe 696

Historia czereśniowych papryczek sięga ubiegłej soboty, kiedy odkryłam je na pobliskim ryneczku. I nawet od razy kupiłam, całe 6 sztuk :) Po powrocie olśniło mnie, że można je nadziać serem feta z Zobacz więcej
Kawa i Czekolada
Kawa i Czekolada Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kawa i Czekolada
Papryczki padron

Papryczki padron 25

Papryczki padron … małe zielone papryczki pochodzące z Hiszpanii, serwowane tam, jako tapas … smażone na oliwie, podawane oprószone gruboziarnistą solą … świetne na przystawkę … są słodkie i pyszne, Zobacz więcej
Niestety balkonowa uprawa moich ostrości dobiega końca... Czas dobrze spożytkować wygrzane w słoneczku chili. Część z nich przeznaczyłam na przetwory. W zimię będą doskonałe do sosów, kanapek, Zobacz więcej
Miałam jeszcze kawałek dorsza i obiad na jutro do ugotowania. Nadziałam więc nim papryczki. 4 małe czerwone papryczki 200 g dorsza szklanka mleka 25 g masła 1,5 łyżki mąki sól biały pieprz gałka Zobacz więcej
obżarciuch
obżarciuch Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Obżarciuch
Marynowana papryczka chili

Marynowana papryczka chili 8910

Smaczne papryczki chili w zalewie octowej w sam raz jako pikantna przekąska Ilość: 10 słoiczków (250 ml) Składniki na marynowaną papryczkę chili: na 1 słoiczek około 15 papryczek chili (w zależności Zobacz więcej