papryczki z feta

Wracamy ponownie do kuchni greckiej, bo jej nigdy dosyć :-). Florinis to odmiana papryki, a swoją nazwę zawdzięcza regionowi, w którym jest uprawiana. Można ją kupić w formie grillowanej w słoiku (np. Zobacz więcej
cook-yourself
cook-yourself Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Cook Yourself
Dżem z papryczki chilli

Dżem z papryczki chilli 9

Dzisiaj na ostro! Dżem/konfitura z papryczek chili - dla odważnych - z papryczek habanero ;) Idealny do wszystkiego, do czego lubicie dodawać ostrą papryczkę. Pasuje zarówno jako pasta na kanapki, do Zobacz więcej
Lato, słońce, upał...... Nadchodzimy z pomocą. Dosłownie kilka składników, które o tej porze roku są dostępne prawie w każdym warzywniaku czy supermarkecie i orzeźwiający napój mamy gotowy. Arbuzowa Zobacz więcej
2 słoiczki papryczek czereśniowych 100 g sera feta oliwki oregano bazylia 2-3 ząbki czosnku świeża lub suszona bazylia oliwa z oliwek Papryczki wydrążamy malutką łyżeczką, ser kroimy w kostkę i Zobacz więcej
Faszerowane papryczki z grilla to propozycja, którą można przygotować zarówno na patelni grillowej, piekarniku w domu, jak również na grillu pod „chmurką”. W obu przypadkach faszerowane papryczki Zobacz więcej
Z papryczkami padron różnie to bywa. Mogą być zupełnie łagodne lub też bardzo ostre. Zależy to zapewne od stopnia dojrzałości. Kupując nigdy nie będziemy w stanie rozpoznać, czy są ostre, czy też Zobacz więcej
Przenoszę Was na chwilę do włoskiej restauracji, której sekretem pysznych dań jest prostota. Makaron z oliwą, czosnkiem, papryczką chilli, posypany oficie pietruszką to prawdziwa uczta dla Zobacz więcej
pjakubczak
pjakubczak Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Na okruszku
Olej z papryczkami pepperoni

Olej z papryczkami pepperoni 46

Nie warto kupować w sklepach aromatyzowanych olejów ponieważ w swoim składzie zawierają one konserwanty i inne świństwa. Przygotowanie domowego aromatyzowanego oleju wcale nie jest trudne i nie Zobacz więcej
Raz, dwa, trzy: faszerowane papryczki Padrón z boczkiem : Nerdy Cookin' Nerdy cookin’ Nerdy walkin’ Nerdy thinkin’ Kuchnia Gdańska Wszystkie wpisy O mnie / współpraca Raz, dwa, trzy: faszerowane Zobacz więcej
Małe kotleciki, klopsiki i pulpeciki to jedne z moich ulubionych dań obiadowych. Tym razem przygotowałam nietypowe kotleciki, bo z niespodzianką w środku w postaci papryczek czereśniowych nadziewanych Zobacz więcej
Klasyczne leczo to prawdziwa pychotka:). Lecz czasami przyda się odmiana - zapraszam na leczo z frankfurterkami, zrobione na ostro, bo z papryczkami chilli. Pikantne i wyraziste w smaku. Smacznego:). Zobacz więcej
Składniki: 1,2 kg - 1,8 kg karku wołowego (u mnie 1,2 kg); 1 bulionetka wołowa; 500 ml wody; 3 łyżki ziół śródziemnomorskich (u mnie Kotanyi); 1 łyżeczka soli; 15 ostrych papryczek peperoni, Zobacz więcej
Wędzona, dojrzewająca szynka z papryczkami chilli Wędzona szynka z chilli – kolejna wędzonka z serii , pomysły i wynalazki " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" />" Zobacz więcej
Ostre papryczki chili nie dla wątłych wegan? Co też smarować taką ostrą solą, skoro nie mnięso? Ano, każdą pastę do chleba. Albo makaron aglio, olio e peperoncino, jeśli startujemy w konkursie na Zobacz więcej
Joaska
Joaska Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
królestwo garów
Papryczki z serem feta

Papryczki z serem feta 94

około 25 ostrych papryczek, 200 g sera feta, 400 ml oliwy, 4 ząbki czosnku, gałązka rozmarynu lub tymianku, 4 ziarna pieprzu czarnego, sól Papryczki umyć, osuszyć. Ściąć wierzchy, wydrążyć środki z Zobacz więcej
Wędlina na specjalne zamówienie męża, fana ostrych smaków, któremu żadna ostra papryczka nie jest straszna. To był eksperyment ilościowy, użyłamszynkowaraSingielprzy wkładzie mięsnym zaledwie 500 g i Zobacz więcej
MałgosiaZ
MałgosiaZ Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Smaki Alzacji
Faszerowane papryczki serem feta

Faszerowane papryczki serem feta 2444

Faszerowane papryczki serem feta Faszerowane mini papryczki potrafią w sobie rozkochać :) Faszerowane papryczki serem feta przepis własny Składniki: 10 papryczek chili 125g sera feta 50g twarogu Zobacz więcej
Miałam jeszcze kawałek dorsza i obiad na jutro do ugotowania. Nadziałam więc nim papryczki. 4 małe czerwone papryczki 200 g dorsza szklanka mleka 25 g masła 1,5 łyżki mąki sól biały pieprz gałka Zobacz więcej
ViolaPassion Nic dodać ,nic ująć . Wspaniała wykwintna przekąska w tym wydaniu . Wspaniałe danie ,warte wszystkich wyżeczeń . Jakiś czas temu moja serdeczna koleżanka powiedziała " wolę jezdzic na Zobacz więcej
WYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 10 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 6 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 5-6 Składniki: Opakowanie fety, po jednej papryczce chili: zielonej i czerwonej (jeśli są Zobacz więcej