Przepis na papryka, fasolka szparagowa

Witam serdecznie Propozycja na sałatkę na zimę z fasolki szparagowej i papryki . Będziemy potrzebować : z podanych proporcji wyjdzie 3 słoiki litrowe sałatki 1 kg fasolki szparagowej żółtej lub Zobacz więcej
Przetworów ciąg dalszy :) Tym razem przyszła pora na fasolkę szparagową, o pomysły na którą prosiliście już od jakiegoś czasu. No to co powiecie na sałatkę z dodatkiem cebuli, papryki oraz marchewki? Zobacz więcej
Smakiem fasolki mam zamiar cieszyć się cały rok, dlatego w tym roku do moich przetworów dołączyła ponownie fasolka szparagowa, której smak podkreślają dodane: żółta papryka, cebula i czosnek. Polecam Zobacz więcej
figmara
figmara Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
figowe smaki
Fasolka szparagowa z papryką

Fasolka szparagowa z papryką 406

200 g fasolki szparagowej 1 czerwona papryka 1 cebula 1 ząbek czosnku sól, pieprz 1 łyżeczka suszonego cząbru olej Umytą fasolkę ugotować na wpół miękko w małej ilości osolonej wody. Fasolkę Zobacz więcej
Tarta z brokułami, fasolką szparagową i papryką. To dopiero trzecia tarta w moim życiu. Mimo tego muszęstwierdzić,że znalazłam ciasto idealne ;) W poprzedniej tarcie z porem spód dałosięzjeść, ale bez Zobacz więcej
Świeża, chrupiąca sałatka przywołująca smakiem lato. Składniki: 175 g ugotowanej fasolki szparagowej puszka kukurydzy konserwowej 1 czerwona papryka po pół pęczka szczypiorku i koperku ząbek czosnku Zobacz więcej
Fajny pomysł na szybki obiad lub kolację.Leczo możemy przygotować również zimą z mrożonej fasolki.Podajemy z pieczywem. Składniki: 500 g fasolki szparagowej 400 g kiełbasy 2 papryki czerwone 2 cebule Zobacz więcej
makaron tagliatelle 1 czerwona papryka 20 dag zielonej fasolki szparagowej (mrożonej) 1 papryczka chili 1 ząbek czosnku garść listków bazylii 50 ml mleczka kokosowego olej sól 1 łyżka soku z cytryny Zobacz więcej
Czy są tu jacyś makaronożercy? Ja ostatnio wyznaję zasadę "makaronu nigdy dość" i zajadam się nim na potęgę. Dziś fusilli w wersji wegetariańskiej z zieloną fasolką i papryką, podczas jego Zobacz więcej
W tamtym tygodniu pojechałam na kilka dni do rodziców, żeby się trochę pobyczyć, pogotować, poćwiczyć, pograć z nimi w kości i napawać się familijną atmosferą :) Okazało się, że mama kupiła kilogram Zobacz więcej
Leczo tym razem przygotowałam z na bazie fasolki szparagowej. Sezon na fasolkę szparagową w pełni, zwłaszcza kiedy ktoś ma nadmiar jej na ogródku warto przygotować proste, i bardzo smaczne leczo. Zobacz więcej
Wypróbuj nasz przepis na pyszną sałatkę z fasolki szparagowej, groszku i papryki. Pozostałe składniki przepisu miód, czosnek, oliwa z oliwek. Składniki: sałaty 280 g zielonej fasolki szparagowej 1 Zobacz więcej
Składniki: 1 kg szynki wieprzowej 1 cebula pół papryki czerwonej pół papryki żółtej 1 mały koncentrat pomidorowy szklanka zielonej fasolki szparagowej (mrożonej) kilka małych suszonych kawałków chili Zobacz więcej
Mięso uwielbiam zestawiać ze zdrowymi dodatkami. Dziś w mojej propozycji papryka i fasolka szparagowa Fasolka szparagowa ma bardzo bogate właściwości. Zawiera błonnik, witaminę C, A, z grupy B, a Zobacz więcej
Dzisiaj troszkę indyjskiego powiewu w kuchni. Uwielbiam smak mleczka kokosowego, ale nie lubię potraw obiadowych na słodko. Padło więc na cuury. Bardzo pikantne curry :) Składniki: - 100 g ryżu (u Zobacz więcej
Pogoda jest cudowna, ale niestety jesień nadchodzi i nic chyba jej nie powstrzyma. Jeśli jesień to oczywiście przetwory. W mojej spiżarni stoją już ogórki, soki z porzeczek, z kwiatów i owoców Zobacz więcej
Dostałam od koleżanki sporo zielonej fasolki szparagowej. W domu miałam żółtą. To część kolorowej fasolki ugotowałam i podsmażyłam razem z papryczką chili, czosnkiem i sezamem. Całość posypałam Zobacz więcej
Jest już na blogu leczo dla mięsożerców, musi być także dla wegetarian:) Bardzo smaczne, bogate w smaki i aromaty lata. Cukinia, papryka i fasolka szparagowa w słodkich pomidorach z dużą ilością natki Zobacz więcej
Lekka wegetariańska kolacja lub dodatek do mięs czy ryb. Zamiast żółtej fasolki można użyć zielonej. Marynowane papryki są w każdym supermarkecie. Ja użyłam tych z zalewy słodko kwaśnej. Płatki Zobacz więcej
Letnio, sezonowo, lekko i pysznie - dziś potrawka z warzyw - można ją zjeść jako samodzielne danie, lub potraktować jako warzywny dodatek np. do porcji mięsa. Uwielbiam takie dania. Składniki: 300 g. Zobacz więcej