papryka faszerowana kasza

Tak mnie ostatnio naszło na faszerowane papryki, a że uwielbiam kaszę jaglaną to postanowiłam nią napełnić papryczki :) W lodówce znalazłam serek feta, który dodał fajnego słonego smaku, a słodyczy Zobacz więcej
Przepis na paprykę faszerowaną powstał z nadmiaru ugotowanej kaszy kuskus. Przepis prosty i pyszny. Zapraszam. Składniki na 4 porcje: 4 papryki czerwone szklanka "ugotowanego" (przepis jak na Zobacz więcej
Bardzo sycące danie z kaszą jaglaną. Szybkie do przygotowania, ponieważ mięsa nie musimy wcześniej przesmażać. Najlepsze z sosem pomidorowym. Składniki: 4 czerwone papryki 200 g kaszy jaglanej 250 g Zobacz więcej
lilek
lilek Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Lilek w kuchni
Papryka faszerowana kaszą

Papryka faszerowana kaszą 150

0
Dłuuuugo mnie tu nie było. Ale tyle się działo... ;) Powoli żegnam się z kuchnią, piekarnikiem... Dobrze, że chociaż porządny mikser będę miała! ;) No nic... Trzeba będzie kombinować! :) Dziś na obiad Zobacz więcej
Moja przyjaciółka, która gościła u mnie niedawno od jakiegoś czasu nie je mięsa. Dla niej zrobiłam paprykę faszerowaną kaszą. Sama byłam zaskoczona osiągniętym rezultatem. Dzielę się z Wami tym Zobacz więcej
Propozycja na wegański obiad : Papryka faszerowana kaszą gryczaną Składniki:3 papryki pomidorowe /duże/,1 szkl ugotowanej na sypko kaszy gryczanej prażonej,1/2 szkl zmielonych nasion słonecznika,kilka Zobacz więcej
Dziś przybywam do Was z propozycją obiadową :) Minimalistycznie ale bardzo smacznie :) Papryka faszerowana kaszą jęczmienną Składniki: 6 szt. papryk 1,5 szklanki kaszy jęczmiennej 3 szklanki wody 500 Zobacz więcej
Paprykę faszeruje się najczęściej ryżem, ale kaszą też można - sprawdziłem. Kasze jęczmienna i gryczana, podobnie jak w kiszeniakach, świetnie się uzupełniają w tym przepisie. Do tego drobno pokrojona Zobacz więcej
Nemi
Nemi Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Habibi
Papryka faszerowana kaszą kuskus

Papryka faszerowana kaszą kuskus 582

0
Pierwszy raz zetknęłam się z kaszą kuskus kilka lat temu we Francji, od razu zachwyciła mnie swym smakiem, co jest o tyle dziwne, bo za kaszami ogólnie nie przepadam. Nagminnie przywoziłam ją z każdej Zobacz więcej
Papryka faszerowana kaszą jęczmienną Papryka faszerowana kaszą jęczmienną... Pyszne, zdrowe i sycące danie. Czerwone, pieczone papryki. Farsz z kaszy jęczmiennej. Towarzystwo zielonego groszku, Zobacz więcej
Czerwone, pomarańczowe, żółte zielone lub białe; pękate czy podłużne - od wyboru do koloru. Papryka króluje teraz na straganach, w warzywniakach, no i oczywiście - w wielu kuchniach. Można ją piec, Zobacz więcej
Przepis na paprykę faszerowaną kaszą jęczmienną podpatrzyłam w programie Zdrowie na widelcu, ale zmieniłam wg moich smaków. Czasem uda mi się obejrzeć jakiś odcinek i coś podejrzeć. Lubię faszerowane Zobacz więcej
Kaszębulgur kupiłam w ilości 2 kg. takie były opakowania, mniej nie było można. Ale wcale z tego powodu nie ubolewam, gdyż nawet ta kasza mi smakuje. Smak - między ryżem a kaszą, właśnie takie mam Zobacz więcej
Papryka faszerowana kaszą jęczmienną to propozycja na szybki, pyszny i zdrowy obiad. Sprawdza się szczególnie dobrze w dni, podczas których pada, jest szaro i całkiem buro. Jednak takie faszerowane Zobacz więcej
Uwielbiam smak pieczonej papryki. Moim zdaniem jej pieczenie dodatkowo wydobywa jej smak. Tym razem postanowiłam ją przygotować w sposób wegetariański. Bez dodatku mięsa. Wyszła bardzo dobra. Może Zobacz więcej
Papryka faszerowana kaszą jaglaną Dorota smakuje Blog > Komentarze do wpisu « Grillowane kotlety z kurczaka w marynacie owocowej Papryka faszerowana kaszą jaglaną Składniki: 3 średnie papryki Zobacz więcej
Z racji braku czasu, bez zbędnych wstępów, faszerowane papryki ;) Papryki faszerowane kaszą kuskus Składniki na 4 papryki (4 porcje): - 150 g kaszy kuskus - 1,5-2 szklanki wrzącej wody - 1 średniej Zobacz więcej
Faszerowane papryki każdy na pewno lubi a ja dzis przedstawiam Wam trochę inną wersję. Równie pyszną i aromatyczną. Składniki: 4 białe papryki 2 szklanki ugotowanej kaszy gryczanej palonej 2 cebule Zobacz więcej
Faszerowane warzywa są fajnym, efektownym daniem a do tego zazwyczaj nie są zbyt skomplikowane w przygotowaniu. Wystarczy zrobić farsz, umieścić go w papryce lub innym warzywie i całość zapiec. Ja Zobacz więcej
Lubię faszerowane warzywa nie tylko dlatego, że pysznie smakują i można je łatwo przygotować, ale też pięknie wyglądają na stole:-) Czym można nadziewać? Wszystkim co przyjdzie nam do głowy. Nie Zobacz więcej