Przepis na papryka faszerowana mięsem mielonym ser feta

Składniki (na 4-6 porcji): 8 papryk (kolor dowolny) 500 g mięsa mielonego (dowolnego) 100 g ryżu 100 g sera feta 2 łyżki świeżej natki pietruszki, posiekanej 1 jajko 1 łyżka oliwy z oliwek 1 duża Zobacz więcej
ulcia26
ulcia26 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
kuchniauli
Papryka faszerowana mięsem mielonym

Papryka faszerowana mięsem mielonym 5432

Wpadłam dzisiaj na taki pomysł na obiadek z racji tego, że mam swoje pomidorki i paprykę z własnej uprawy to mnie dziś naszło na faszerowaną paprykę Nic nie zastąpi swojej własnej papryki :)) Inwencja Zobacz więcej
Pewnie zdążyliście zauważyć, że ostatnimi czasy pojawia się tu większa ilość przetworów. Takie są po prostu wymagania sezonu. Szukamy - ja i Wy, sposobów na przetworzenie urodzaju z ogrodu, bądź Zobacz więcej
edith
edith Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Pasja Smaku
Papryka faszerowana mięsem mielonym

Papryka faszerowana mięsem mielonym 2389

Faszerowana papryka - z mięsem mielonym, ryżem i przyprawami. Klasycznie. Jesiennie. Składniki: 500 g mięsa mielonego 2 woreczki ugotowanego ryżu sól, pieprz, pieprz ziołowy, chili, zioła Zobacz więcej
Kiedyś jadłam u mojej przyjaciółki Izy bakłażany faszerowane. Nie wiem do końca, co było w farszu, ale na pewno była feta i bardzo mi smakowało. Magdalena natomiast, moja druga szalona przyjacióła, Zobacz więcej
Gdy przychodzi wrzesień, ceny papryk idą w dół, mamy wtedy pole do popisu. Możemy przygotować leczo lub faszerować papryki. Przepis na szybki obiad – Papryka faszerowana przygotowywana jest w różnych Zobacz więcej
Sezon na papryki uważam za otwarty :). Jadłam je na sobotni obiad, ale takie papryki są też idealne na kolację. Jej piękny czerwony kolor od razu poprawia nastrój po ciężkim dniu i cieszy oczy. Zobacz więcej
Składniki: 2 czerwone papryki 10 dag mięsa mielonego wołowego 10 dag pieczarek 1 pomidor 1 puszka czerwonej fasoli pół opakowania sera feta pieprz Sposób wykonania: Odkroić szypułkę i wyciągnąć pestki Zobacz więcej
Ostatni tydzien minal nam jak szalony... Najpierw dluga i szybka podroz samochodem do Polski, na ostatnie spotkanie z dziadkiem... pozniej jeszcze szybszy powrot do domu na rozpoczecie roku szkolnego Zobacz więcej
To trochę taka wariacja na temat kuchni greckiej. Grecy faszerują wiele warzyw .Zapiekają je , grillują, duszą. Często pojawia się w towarzystwie takich warzyw lub nawet jako ich składniki ser . Zobacz więcej
Nie raz się już przekonałam, że najlepsze dania powstają, gdy zaglądamy do lodówki i zastanawiamy się, co musimy już zjeść. Kawałek słonej fety, która została z sałatki, ostatnia porcja kaszy kuskus, Zobacz więcej
Przepis na smaczne papryki faszerowane. Nadają się zarówno na obiad, jak i kolację. Składniki: 5 czerwonych papryk dwa woreczki ryżu 300 g mielonego mięsa 5-6 większych pieczarek sól, pieprz, pieprz Zobacz więcej
Sezon na paprykę trwa warto więc korzystać teraz kiedy jest ona najsmaczniejsza i najtańsza. Ostatnio na blogu pojawiła się wegetariańska wersja faszerowanej papryki, znajdziecie ją tutaj. Dziś Zobacz więcej
Składniki (4 osoby): 4 papryki 125 g ryżu 1 duża cebula 100 g żółtego sera 300 g mięsa mielonego 1 jajo 2 łyżki bułki tartej 2 łyżki koncentratu pomidorowego 1 łyżka koperku posiekanego przyprawa do Zobacz więcej
Dawno się zanosiłam, aby zrobić papryki faszerowane, aż w końcu dostałam w rozsądnej cenie paprykę:). I dziś oto na obiadek były papryczki:). Danie wyszło bardzo, bardzo dobre a zarazem sycące. Mam Zobacz więcej
Papryka faszerowana mięsem mielonym Skladniki( porcja na dwie osoby) -300g mięsa mielonego , najlepiej wołowego -2 duże paprykipapryki -2 ząbki czosnku -kubeczek 100ml ryżu ( bądź pół torebki ryżu) -1 Zobacz więcej
To danie zrobiłam na obiad i okazało się, że jest znakomite. Wykorzystałam mięso mielone przygotowane wcześniej jako farsz naleśników. Uznaliśmy wtedy z mężem, że to świetny pomysł na imprezę. Zobacz więcej
Składniki: ziemniaki 30 dkg mięsa mielonego 1/2 opakowania sera feta 1 cebula sól, pieprz, papryka słodka natka pietruszki koperek olej Przygotowanie: Ziemniaki dokładnie myjemy i gotujemy w Zobacz więcej
Najpierw były papryki. Potem cukinie, bakłażany, pomidory... Jejku, czego to ja nie faszerowałam? I czym!:) Sama się dziwię, dlaczego pierwszy przepis na tego typu danie pojawia się na blogu dopiero Zobacz więcej
Pierwszy raz jadłam to kiedyś u cioci na imieninach. Trochę inaczej przygotowane, ale smak nie dał o sobie zapomnieć. Postanowiłam zrobić faszerowaną paprykę mężowi. To był strzał w dziesiątkę. Wbrew Zobacz więcej