papryka faszerowana pęczakiem

{{headerMessage}}
Najczęściej przygotowuję paprykę faszerowaną ryżem i mięsem mielonym. Nie stronię jednak od wersji wegetariańskich i myślę nawet nad jakąś wegańską, ale ten pomysł chyba wprowadzę w życie już w Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Faszerowana papryka to typowo jesienne danie. Sposobów na jej przygotowanie jest wiele. Faszerowana mięsem mielonym i ryżem jest ciekawą alternatywą dla gołąbków i jednocześnie świetnym pomysłem na Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Gdy przychodzi pora, że ceny papryki idą w dół, mamy wtedy spore pole do popisu. Możemy przygotować np. węgierskie leczo lub faszerowane papryki. Papryka faszerowana to pomysł na szybki obiad, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Już dawno chodziły za mną faszerowane papryczki! Niestety M. ma alergię na paprykę więc często z niej rezygnuję... Tym razem jednak mix obiadowy - dla mnie faszerowana papryka dla niego pomidory. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Dzisiaj coś dla jaroszy - kolorowe, pyszne, sycące i bezmięsne. Kasza pęczak, która w książce kucharskiej z 1970r. zapisana jest w formie 'pęcak', to moja ulubiona kasza, ponieważ oprócz manny, taką Zobacz więcej
{{headerMessage}}
są gruntowe. No i kilka jabłek. A i jeszcze papryka. Obiecałam M., że zrobię faszerowaną." Jak wyszłam ze sklepu zastanawiałam się co mnie podkusiło, żeby sobie zrobić taki spacer. Taszcząc, ciągnąc Zobacz więcej
{{headerMessage}}
więc, że podobnie, jak ryżem, można nią faszerować paprykę. Składniki: Faszerowana papryka 6 małych papryk 200 g kaszy pęczak 1/2 cebuli 1 marchewka 1 pietruszka (korzeń) 1/2 małej cukinii 2 ząbki Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Ostatnio popadłam w lekkie lenistwo, w międzyczasie jednak szukałam ciekawych przepisów i znów nabrałam siły na gotowanie i pieczenie! Dzisiaj podsyłam Wam przepis na faszerowane papryki. Postanowiłam Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Papryka to naprawdę świetne warzywo. Można z niej przygotować mnóstwo różnych rzeczy i wykorzystywać ją na dziesiątki sposobów. Smakuje rewelacyjnie na surowo, jako warzywny dodatek do kanapki, w Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Kolejna wariacja na temat faszerowanej papryki szynka+pęczak Składniki farsz kasza pęczak 10 dkg szynka wieprzowa mielona 35 dkg cebula 1 sztuka Pieprz czarny do smaku chili pieprz cayenne 1/3 Zobacz więcej
{{headerMessage}}
700g. dokładnie oczyszczonego mięsa wieprzowego z łopatki 230g. pęczaku 6 szt. czerwonej papryki 1 szt mozarelli w kulce 2 niewielkie ząbki czosnku 2 puszki pomidorów krojonych sól, pieprz, rozmaryn, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Pyszna odmiana dla tradycyjnych gołabków. Danie zdecydowanie szybsze w przygotowaniu. Składniki dla 2 osób 3 papryki czerwone 250 gram mięsa mielonego drobiowego 100 gram kaszy jęczmiennej pęczak Zobacz więcej
{{headerMessage}}
{{headerMessage}}
Składniki: 4 szt papryki 500 g mięsa mielonego 1 szklanka pęczaku 2 jajka spora podsmażona cebula (pokrojona w kostkę) rosół lub woda kolo 2 szklanek sol ,pieprz Wykonanie: Paprykę myjemy i odcinamy Zobacz więcej
bronska.michalina
bronska.michalina Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Ogród na talerzu
Faszerowana papryka

Faszerowana papryka 163

0
{{headerMessage}}
Pieczona papryka faszerowana kaszą pęczak, pomidorami i tofu. Do tego mleczko kokosowe i curry, pycha. Składniki : 1 duża papryka czerwona 1 szklanka ugotowanej kaszy pęczak 1/3 szklanki pomidorów Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Faszerowane cukinie są świetne. Nie dość, że apetycznie wyglądają i dobrze smakują, to do ich przygotowania możemy użyć dowolnych składników. Sprawdzą się w wersji wegańskiej i wegetariańskiej, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Cukinia faszerowana soczewcią i pęczakiem 3 małe cukinie 1/2 szklanki pęczaku 1/2 szklanki brązowej soczewicy 1 duża marchewka 1 papryka sól,pieprz,chilli, 1 ząbek czosnku 1 małą cebula 2 szklanki Zobacz więcej
{{headerMessage}}
z kaszy gryczanej ze szpinakiem i jajkiem sadzonym Kasza gryczana ze szpinakiem, brokułami i ricottą Sałatka z kaszy gryczanej z rukolą i klementynką Kasza gryczana z pieczarkami, rukolą i włoskimi Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Cukinia faszerowana jest jednym z naszych ulubionych dań letnich, obok całej masy innych :) Zazwyczaj faszerujemy ją mięsem lub warzywami, a dziś propozycja na nadzienie z pęczaku i fety. Tak by było Zobacz więcej