papryka faszerowana pęczakiem

Najczęściej przygotowuję paprykę faszerowaną ryżem i mięsem mielonym. Nie stronię jednak od wersji wegetariańskich i myślę nawet nad jakąś wegańską, ale ten pomysł chyba wprowadzę w życie już w Zobacz więcej
Faszerowana papryka to typowo jesienne danie. Sposobów na jej przygotowanie jest wiele. Faszerowana mięsem mielonym i ryżem jest ciekawą alternatywą dla gołąbków i jednocześnie świetnym pomysłem na Zobacz więcej
Gdy przychodzi pora, że ceny papryki idą w dół, mamy wtedy spore pole do popisu. Możemy przygotować np. węgierskie leczo lub faszerowane papryki. Papryka faszerowana to pomysł na szybki obiad, Zobacz więcej
przetwory. Ja używam jej niemal codziennie – do zup, sałatek, sosów, zapiekanek, lecza czy gulaszu. Ostatnio postanowiłam zrobić faszerowaną paprykę. Ponieważ zazwyczaj robię ją z mięsem mielonym lub Zobacz więcej
Już dawno chodziły za mną faszerowane papryczki! Niestety M. ma alergię na paprykę więc często z niej rezygnuję... Tym razem jednak mix obiadowy - dla mnie faszerowana papryka dla niego pomidory. Zobacz więcej
tak się dzieje. Co prawda, nie ma w kuchni tak wielu zastosowań, jak kasza jaglana, ale w takiej wersji, jak te faszerowane cukinie odnajduje się genialnie. Cukinie faszerowane pęczakiem i papryką Zobacz więcej
są gruntowe. No i kilka jabłek. A i jeszcze papryka. Obiecałam M., że zrobię faszerowaną." Jak wyszłam ze sklepu zastanawiałam się co mnie podkusiło, żeby sobie zrobić taki spacer. Taszcząc, ciągnąc Zobacz więcej
więc, że podobnie, jak ryżem, można nią faszerować paprykę. Składniki: Faszerowana papryka 6 małych papryk 200 g kaszy pęczak 1/2 cebuli 1 marchewka 1 pietruszka (korzeń) 1/2 małej cukinii 2 ząbki Zobacz więcej
Ostatnio popadłam w lekkie lenistwo, w międzyczasie jednak szukałam ciekawych przepisów i znów nabrałam siły na gotowanie i pieczenie! Dzisiaj podsyłam Wam przepis na faszerowane papryki. Postanowiłam Zobacz więcej
Papryka to naprawdę świetne warzywo. Można z niej przygotować mnóstwo różnych rzeczy i wykorzystywać ją na dziesiątki sposobów. Smakuje rewelacyjnie na surowo, jako warzywny dodatek do kanapki, w Zobacz więcej
Kolejna wariacja na temat faszerowanej papryki szynka+pęczak Składniki farsz kasza pęczak 10 dkg szynka wieprzowa mielona 35 dkg cebula 1 sztuka Pieprz czarny do smaku chili pieprz cayenne 1/3 Zobacz więcej
700g. dokładnie oczyszczonego mięsa wieprzowego z łopatki 230g. pęczaku 6 szt. czerwonej papryki 1 szt mozarelli w kulce 2 niewielkie ząbki czosnku 2 puszki pomidorów krojonych sól, pieprz, rozmaryn, Zobacz więcej
Pyszna odmiana dla tradycyjnych gołabków. Danie zdecydowanie szybsze w przygotowaniu. Składniki dla 2 osób 3 papryki czerwone 250 gram mięsa mielonego drobiowego 100 gram kaszy jęczmiennej pęczak Zobacz więcej
Składniki: 4 szt papryki 500 g mięsa mielonego 1 szklanka pęczaku 2 jajka spora podsmażona cebula (pokrojona w kostkę) rosół lub woda kolo 2 szklanek sol ,pieprz Wykonanie: Paprykę myjemy i odcinamy Zobacz więcej
Pieczona papryka faszerowana kaszą pęczak, pomidorami i tofu. Do tego mleczko kokosowe i curry, pycha. Składniki : 1 duża papryka czerwona 1 szklanka ugotowanej kaszy pęczak 1/3 szklanki pomidorów Zobacz więcej
Faszerowane cukinie są świetne. Nie dość, że apetycznie wyglądają i dobrze smakują, to do ich przygotowania możemy użyć dowolnych składników. Sprawdzą się w wersji wegańskiej i wegetariańskiej, Zobacz więcej
Cukinia faszerowana soczewcią i pęczakiem 3 małe cukinie 1/2 szklanki pęczaku 1/2 szklanki brązowej soczewicy 1 duża marchewka 1 papryka sól,pieprz,chilli, 1 ząbek czosnku 1 małą cebula 2 szklanki Zobacz więcej
Kuskus, pęczak, gryczana czyli 21 pomysłów na kasze. Z czym podać kuskus? Czy owoce cytrusowe można połączyć z kaszą gryczaną? Jaki deser przygotować z kaszy dla dzieci? Jak smakuje pieczarkowa w Zobacz więcej
Cukinia faszerowana jest jednym z naszych ulubionych dań letnich, obok całej masy innych :) Zazwyczaj faszerujemy ją mięsem lub warzywami, a dziś propozycja na nadzienie z pęczaku i fety. Tak by było Zobacz więcej