papryka faszerowana serem owczym

Ser Halloumi Ser Halloumi – cypryjski ser wytwarzany z mleka owczego lub mieszanki mleka owczego, koziego i krowiego, często z dodatkiem mięty. Jest to ser półtwardy, o białym kolorze, cechujący się Zobacz więcej
Bardzo lubię kuchnię bułgarską, a w szczególności faszerowane warzywa. Kiedyś zrobiłam danie, które nazywa się czuszki biurek - paryka nadziewana serem i smażona w panierce. SKŁADNIKI na 2 porcje: 2 Zobacz więcej
Papryka faszerowana w stylu bałkańskim. Bałkany to jeden z najsmaczniejszych regionów świata. Papryka, pomidory, aromatyczne przyprawy, kozi i owczy ser – kwintesencja dobroci. Te wszystkie smaki Zobacz więcej
Typowym połączeniem warzyw w sałatkach tureckich, jest mieszanie ogórka, pomidora i papryki. I jakkolwiek ma się to do ostatnich newsów dotyczących łączenia ogórka z pomidorem - zastosowałam się do Zobacz więcej
powstała np. pizza z pesto i pomidorkami , pizza z młodymi warzywami, pizza z papryką i owczym serem czy pizza z serem pleśniowym i żurawiną. Kombinacji może być nieskończenie wiele. czas Zobacz więcej
mammadeli
mammadeli Obserwuj blogaObserwujesz bloga
mammadeli
Faszerowane papryki

Faszerowane papryki 1993

0
Faszerowane papryki przygotowywała zawsze moja mama – z farszem, jak do gołąbków. Te są zupełnie inne – wegetariańskie, lekkie, a jednocześnie sycące. Idealne na letni obiad. Oczywiście możesz również Zobacz więcej
-7 dużych dojrzałych pomidorów 1 słodka cebula garść kaparów oliwa z oliwek łyżka masła łyżeczka słodkiej czerwonej papryki pieprz i sól opcjonalnie - biały owczy ser Pomidory sparzamy i obieramy ze Zobacz więcej
hajduckiego cevapa (podłużny kotlet z siekanego mięsa baraniego nadziewany owczym serem, ostrą papryką zawinięty w wędzony boczek i posypany posiekaną cebulką, 30 zł), który był naprawdę pyszny. Na Zobacz więcej
: świeża bagietka, hiszpańskie czerwone wino – półwytrawne, różowy szampan, szynka serrano, owczy ser manchego z miodem, sos czosnkowy, sos chili, klasyczna tapenada, kurczak na ostro, faszerowane Zobacz więcej
lista zainspiruje Was do próbowania nowych, pysznych dań z papryką. PRZEKĄSKI Czosnkowe tosty z pieczoną papryką i chorizo Marynowany ser feta Pieczarki faszerowane kiełbasą, papryką i serem Zobacz więcej
gosia47-47
gosia47-47 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Moje kuchenne hobby
Bryndza

Bryndza 394

0
Bryndza to miękki ser podpuszczkowy produkowany z mleka owczego. Produkowany w wielu krajach m.in. w Polsce, Austrii, Czechach, na Słowacji i Ukrainie. Słowo bryndza pochodzi z języka wołoskiego (por. Zobacz więcej
w sklepie jakieś rarytasy. Są to zazwyczaj rzeczy bardzo proste, ale dobrej jakości. Kawałek pysznego sera np. marynowanej w oliwie i ziołach fety, koziego lub owczego sera - lubimy te portugalskie, Zobacz więcej
w sklepie jakieś rarytasy. Są to zazwyczaj rzeczy bardzo proste, ale dobrej jakości. Kawałek pysznego sera np. marynowanej w oliwie i ziołach fety, koziego lub owczego sera - lubimy te portugalskie, Zobacz więcej
Python przeoczył ten oczywisty przykład niebezpiecznej broni. Ale papryka ma też drugie oblicze. Jeśli podejdziecie do niej z należytą ostrożnością, to możecie być pewni, że będzie wam „jadła z ręki” Zobacz więcej
. Zupełnie jak nie-niejadek! Nadal często przygotowuję sobie taki zestaw, a dziś trochę pobawiłam się jedzeniem i kaszę z mięsem zapakowałam do wydrążonego buraka. Trochę wszystko udorośliłam, dodając Zobacz więcej
i śniadania, które jemy razem, gadamy i jest fajnie. Dziś proponujemy makaron ze szpinakiem, bryndzą i oscypkiem, z domowym sosem pomidorowym. Jak nie macie bryndzy i oscypka to może być feta lub Zobacz więcej
tych patisonów. Na początku myślałam: „będzie super!”. Potem jakoś mina mi rzedła i gdy patisony już się piekły, przeszło mi przez głowę: „Boże, co ja zrobiłam... przecież to będzie porażka!”.Porażki Zobacz więcej
pietruszki - przepis tutaj sztuka czyli jeden z ulubionych posiłków Salvadore Daliego:Bakłażan faszerowany pomidorami i anchois - przepis tutaj doskonałe produkty lokalne czyli smażona kiełbasa „ Zobacz więcej
kochani! Dzisiaj miałam wyjątkowo pyszny obiadek – może kogoś zainspiruję Przygotowałam risotto z zielonym groszkiem – skorzystałam z groszku firmy Bonduelle. Zrobiłam je na białym winie i dodałam Zobacz więcej
) sałatka w Bułgarii. Nie ma chyba takiej restauracji, w której by jej nie podawano. Wykonuje się ją z grubo pokrojonych pomidorów, zielonych ogórków, papryki i krążków cebuli (czerwonej lub białej). Zobacz więcej