papryka faszerowana soczewica

do salonu.... Składniki na jedną porcję: papryka pół szklanki czerwonej soczewicy jajko sól chilli słodka papryka pół cebuli 2 ząbki czosnku oregano curry Soczewicę gotujemy wg instrukcji na Zobacz więcej
Najpopularniejszym pomysłem na faszerowanie papryki jest nadzianie jej mielonym mięsem. Ja miałam ochotę na wersję bezmięsną. Papryka z soczewicą i jajkiem wyszła bardzo fajnie. Pamiętajmy tylko że Zobacz więcej
gustach się nie dyskutuje ;) W każdym razie polecam z całego serca, bo na pewno polepszy każdy ciemny, deszczowy i depresyjny dzień jak dzisiejszy... Papryki faszerowane soczewicą z mozzarellą (2 Zobacz więcej
Faszerowanych warzyw dalszy ciąg. Uwielbiam je z wielu przyczyn, są proste w przygotowaniu, zawsze coś do nich znajdę w lodówce, a poza tym mam słabość do pieczonych warzyw wszelakiej postaci. Tym Zobacz więcej
Zapraszam do wypróbowania przepisu . Kombinacja własna, wyszło kapitalnie, będzie u nas często. Papryka faszerowana mięsem mielonym, u mnie indycze, ale można dowolnym , do tego soczewica, pyszotka. Zobacz więcej
To brzmi tak zdrowo, aż dziwię się, że może być smaczne. A jest! :) Papryka faszerowana tym, co pyszne i zdrowe- quinoa, amarantus, soczewica. Jako dopełnienie plaster słonego, apetycznie Zobacz więcej
Jeszcze zanim wyjedziemy, wrzucam szybko jedzonko :) FASZEROWANA PAPRYKA: 2 papryki czerwone, cukinie, bakłażan, tofu, czerwona soczewica, przyprawy (u mnie sos sojowy, czarnuszka, tymianek, bazylia, Zobacz więcej
Papryka faszerowana ryżem, mięsem i soczewicą Wszelakie faszerowane warzywa bardzo u nas lubi. Tym razem przygotowałam faszerowaną paprykę, którą zapiekłam w piekarniku. Paprykę faszerowaną często Zobacz więcej
piękne, kolorowe papryki. Faszerując warzywa zadbajcie, żeby farsz nie był zbyt suchy - wystarczy dodać kilka pomidorów, kawałek sera i hojnie skropić całość oliwą, żeby papryki pozostały soczyste i Zobacz więcej
Witajcie! Późną, wieczorową porą przychodzę do Was z przepisem na faszerowaną paprykę. Danie smaczne, zdrowe i można je zabrać do pracy. Samych składników nie jest wiele, a tworzą dość ciekawe danie Zobacz więcej
Zapewne każdy z was nie raz już jadł faszerowane papryki. Najbardziej popularną wersją farszu wydaje się być połączenie mięsa mielonego i ryżu. Jak myślicie? Ja dzisiaj postanowiłam jednak troszkę Zobacz więcej
-i-baklazana/ Pozostałe zużyłam na bieżąco, między innymi do tego dania. Bakłażany nafaszerowałam kaszą gryczaną i zieloną soczewicą, które doskonale do siebie pasują. Pieczona papryka i pomidory Zobacz więcej
Końcówka lata obfituje w piękne papryki, a faszerowane to mój smak dzieciństwa. Moja mama robiła je znacznie częściej niż ja i bardzo je lubiłam, szczególnie te czerwone – słodkie i delikatne… mmm… Zobacz więcej
Faszerowaną pieczoną paprykę jadłam raz w życiu i to tak dawno temu, że dwie rzeczy które z tego zapamiętałam to farsz jaki wybrałam oraz fakt, że danie nie przypadło mi do gustu. I tutaj wcale nie Zobacz więcej
kuchni, więc jak mi się trafi wolny dzień to korzystam i robię coś innego niż na co dzień, a faszerowane warzywa jem niezwykle rzadko... Paprykę nadziałam kaszą jaglaną, soczewicą i sezonowymi Zobacz więcej
Trochę wiosny na talerzu! Kolorowe, nadziewane papryki to dobra propozycja na lekki obiad. Tym razem nadziałam żółtą paprykę, która wydaje mi się delikatniejsza i bardziej słodka, niż jej czerwona Zobacz więcej
- 4 papryki - 20 dag czerwonej soczewicy - cebula - pieprz - 10 dag ryżu - 2 pomidory - 2 kulki mozzarelli - sól - 1 - 1,5 l bulionu warzywnego - 2–3 ząbki czosnku - 2 łyżki masła - tymianek - słodka Zobacz więcej
. . 4 podłużne żółte papryki 0,5 szklanki zielonej soczewicy 10 dag ryżu 1 jajko 2 łyżki bułki tartej 0,5 cebuli sól, pieprz 1 łyżka oleju 1 łyżka przecieru pomidorowego 2 ząbki czosnku Papryki o Zobacz więcej
Gdy się jest na diecie szukamy rozwiązań dla naszych ulubionych dań by podać je w innej, zmienionej ale równie pysznej formie. I tak było z tymi paprykami. Połączyłam dwa produkty, które bardzo lubię, Zobacz więcej
Category: Product #: Regular price:$ (Sale ends !) Available from: Condition: Good ! Order now! Zobacz więcej