papryka faszerowana z kaszą i pieczarkami

Papryka to bardzo zdrowe, ale i wdzięczne warzywo. Pięknie się prezentuje, dodaje koloru każdej potrawie, a i może posłużyć również, jako miseczka, którą możemy po brzegi wypełnić pysznym farszem... Zobacz więcej
Faszerowane warzywa to jedno z tych dań, które uwielbiam. Papryki, nadziane po brzegi kaszą, mięsem i pieczarkami, doprawione aromatycznymi przyprawami, to prawdziwa uczta dla podniebienia. Lubię, Zobacz więcej
Pyszne i efektowne domowe danie.Najlepszą paprykę zjemy we wrześniu, jednak polecam żeby robić częściej :) Paprykę można kupić przez cały rok i tak też zrobiłem :) Skład: papryka 6 szt., pieczarki 6 Zobacz więcej
Cukinia to jedno z moich ulubionych warzyw - zarówno jako dodatek, jak i w roli głównej. Uwielbiam ją faszerowaną na różne sposoby - dzisiaj wersja z pieczarkami i kaszą - mięso w wersji wege można Zobacz więcej
SCHAB FASZEROWANY PAPRYKĄ I PIECZARKAMI | Każdy ma jakiegoś bzika CIASTA All Ciasta bez pieczenia Ciasta biszkoptowe Ciasta drożdżowe Ciasta ucierane Ciasto bezowe Ciasto francuskie Ciasto kruche Zobacz więcej
HannaT
HannaT Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
HIT PYCHOTKA
PAPRYKA FASZEROWANA Z PIECZARKAMI

PAPRYKA FASZEROWANA Z PIECZARKAMI 103

Papryka faszerowana z pieczarkami 4 papryki żółte lub czerwone 500 g pieczarek 1 cebula 100 g ryżu lub 1 woreczek ryżu albo ryżu z soczewicą 200 g żółtego sera (np. cheddar) olej do smażenia sol i Zobacz więcej
Pomysł na niestandardowy obiad lub ciepłe danie na przyjęcie, czyli papryka faszerowana kaszą jęczmienną z dodatkiem pieczarek i pysznego parmezanu. Wygląda bardzo efektownie i zachwyci nawet Zobacz więcej
Przepis na pieczarki faszerowane warzywami - danie proste w przygotowaniu. Farsz składa się ze szpinaku, cebuli, czerwonej papryki. Pieczarki są zapiekane z żółtym serem. Takie miseczki z dużych Zobacz więcej
Pieczarki faszerowane kaszą bulgur i serem gorgonzola Składniki – 7 sztuk: Pieczarki (duże kapelusze lub portobello) – 7 sztuk Kasza bulgur – 100g Orzechy włoskie – 30g Ser gorgonzola – 100g Suszona Zobacz więcej
Papryka faszerowana pieczarkami i kuskus to danie z cyklu coś na ząb/ dieta/ fit. Znów jestem na etapie redukcji i gotuję sobie dieteyczne dania. Podawałam kiedyś bardzo smaczne, ale mniej dietetyczne Zobacz więcej
Artykuł Papryki faszerowane mięsem mielonym, ryżem i pieczarkami pochodzi z serwisu extradania.pl. Zobacz więcej
Ostatnio nie chce u mnie zejść z tapetu kasza jaglana. Skoro tak, to zdecydowałam się spróbować kolejnej wariacji z jej udziałem. Tym razem użyłam jej przy okazji przygotowywania jednego z moich Zobacz więcej
Dzisiejsza propozycja jest jak najbardziej jesienna. A jesień za oknem pokazuje swoje najsmutniejsze oblicze. Zimno, deszcz, wiatr, korki na ulicach. Moje danie idealnie pasuje na taką aurę. Jeszcze Zobacz więcej
Cześć Wszystkim! :) Dziś zapraszam na wegetariańskie papryki faszerowane kaszą jaglaną, warzywami oraz serem feta, które są świetnym sposobem na wymiecenie resztek z lodówki. Do przygotowania będziemy Zobacz więcej
Jakiś czas temu, będąc w sklepie, znalazłam w asortymencie pieczarki portobello. Chciałam je wypróbować i nawet miałam na nie wiele pomysłów, ale niestety byłam ograniczona czasowo. Koniec końców Zobacz więcej
Papryka faszerowana w stylu meksykańskimz mielonym mięsem, kaszą jaglanąz dodatkiem aromatycznych przypraw - kminu rzymskiego, cynamonu i estragonu. CZEGO POTRZEBUJESZ? 6 papryk (z równym dnem aby Zobacz więcej
Papryka faszerowana kaszą jęczmienną, mięsem i pieczarkami Wrzesień to czas, kiedy na stole co rusz pojawiają się dania z papryką. Teraz jest najtańsza, dorodna i strasznie kusi na straganach. Zobacz więcej
Na chwilę oderwałam się od świątecznych obowiązków by przygotować obiad. Propozycja to pieczarki faszerowane mięsem z piersi kurczaka i papryką, podane z batatem. Tak pomarańczowo jak to zwykle na Zobacz więcej
Moja dzisiejsza propozycja na zdrowy i smaczny posiłek to papryka nadziewana kaszą i pieczarkami. Zadowoli wegetarian i będzie smakowała mięsożernym :) Polecam! Składniki: opakowanie kaszy jęczmiennej Zobacz więcej
Kupiłam hurtową ilość papryki więc trzeba było coś z nią zrobić. Dlaczego więc nie nadziać ich kaszą? Coś innego niż kolejny sosik i całkiem sycące. Kasza jaglana jest na tyle delikatna że idealnie Zobacz więcej