papryka i cukinia

Dzisiaj remake wczorajszych placuszków z cukinii :) Tak nam zasmakowały, że kolejnego dnia zrobiłam je na bis, tym razem dodając do cukinii paprykę- żółtą i czerwoną. A ponieważ w tej wersji placki Zobacz więcej
1 cukinia, pół papryki, 0,20 kg pieczarek pomidor, 2 cebulki przyprawy sól, pieprz, natka pietruszki, oregano. Cebulkę kroimy w piórka, podsmażamy na patelni, przekładamy do garnka, podlewamy odrobiną Zobacz więcej
Skadniki: 300 g mini cukinii 3 czerwone papryki yeczka zi prowansalskich 2 zbki czosnku kieliszka biaego wytrawnego wina Kilka kropel octu balsamicznego 3-4 yki oliwy z pierwszego toczenia 1 yka Zobacz więcej
1 cebula 3 plasterki salami 2 ziemniaki 1 papryka 1 cukinia 1 kostka rosołowa 2.5l. wody 1 plaster sera żółtego Olivier przyprawy: sól, pieprz, ostra papryka, kolendra, pietruszka lub koper Zobacz więcej
Cukinia zapiekana z papryką Tą potrawą wyszłam z cukiniowego ciemnogrodu. Do tej pory robiłam z niej tylko leczo i nareszcie wpadłyśmy z mamą na inny sposób jej wykorzystania. A mianowicie zapiekłyśmy Zobacz więcej
Paprykowych przetworów ciąg dalszy. Dziś proponuję Wam paprykę marynowaną z cukinią. Warzywa w tej zalewie są chrupiące i bardzo dobre. Zachęcam do zrobienia i tej marynaty. Składniki: 4 duże papryki Zobacz więcej
Dość sporo mam w tym roku cukinii i tak serfuję sobie po necie w poszukiwaniu ciekawych przepisów by to warzywo przerobić na zimę. I tutaj znalazłam świetny przepis na sałatkę z cukinii. Już Zobacz więcej
Składniki: 2 zielone papryki 2 żółte papryki 1 czerwona papryka 1 czerwona papryczka ostra 1 żółta papryczka ostra 1 zielona papryczka ostra 1 duża cukinia (ja miałam od taty z działki) 2 duże Zobacz więcej
Bardzo ciekawy smak, wszyscy się zajadali. Bardzo prosty przepis i co najważniejsze bardzo szybko się je robi. Nie podaję dokładnie ilości papryki bo to bardzo trudno określić. Z tej zalewy wyszło mi Zobacz więcej
dawno temu próbowałam papryki faszerowanej ryżem. Pyszne to było! Mnie dziś naszło na papryczkę właśnie, ale w środku nie było ryżu, tylko.. ;) pierwsza papryczka: odcinamy górę, robimy tzw. czapkę. Zobacz więcej
Jak już wspomniałam cukinii u mnie w tym roku pod dostatkiem, więc część z niej przerobiłam na sałatkę. Skorzystałam z przepisu który znalazłam tutajjednak zmieniłam co nieco w zalewie. Przede Zobacz więcej
Dziś po swojsku - sąsiadka od której kupujemy wiejskie jaja zaproponowała, żebyśmy podjechali na pole i urwali cukinie. Sama na polu mogłam wybrać świeżą, młodą cukinię - nie ma jak to na wsi :) Zobacz więcej
Jesli cukinia obrodzila nadzwyczajnie i zastanawiasz sie co poczac z nadmiarem ,po prostu ja zamarynuj.Gdy jej nie rozgotujesz podczas pasteryzacji bedziesz sie cieszyc zima chrupiaca ,smaczna Zobacz więcej
Akcja: Jedzcie Polskie Jabłka i Paprykę może być świetną inspiracja z eksperymentowaniem z tymi wspaniałymi owocami i warzywami. Ja nie eksperymentowałam, potrawa raczej klasyczna, choć nie powiem, Zobacz więcej
1kg młodych ziemniaków (S) oliwa z oliwek (S) 2 cukinie (S) 2 papryki czerwone (S) 2-3 ząbki czosnku (O) 1 pęczek szczypiorku (O) łyżeczki pieprzu cayenne (O) pieprz (O) po łyżeczki ziół: estragonu, Zobacz więcej
1 kg młodych ziemniaków lub takich dobrze umytych (S) oliwa z oliwek (S) 1średnia cukinia lub 2 małe (S) 1 papryka (S) garść zielone groszku mrożonego (S) 1 duża cebula (O) 1 ząbek czosnku (O) pieprz Zobacz więcej
http://kuchniapepin.blogspot.com/2014/03/cukinia-w-smietanie.html Składniki 1-2 cukinie 1 -2 cebule 2-3 ząbki czosnku 1 kostka rosołku drobiowego 10 dag masła 200-300ml śmietany 18% 1-2papryki Zobacz więcej
Cukinię przekroić na pół. Wydrążyć środek pozostawiając 1 cm miąższu. Paprykę pokroić w drobną kostkę. Wydrążony miąższ cukinii z pestkami wyrzucić. Pozostały pokroić w drobną kosteczkę. Paprykę i Zobacz więcej