papryką i oliwkami

5-6 papryk 1 słoiczek oliwek czarnych z pestką (pestka jest tu ważna) pieprz zielony w zalewie (ok. 1-2 łyżki) 1/3 szklanki oliwy 3-4 ząbki czosnku sól, pieprz Paprykę umyć i pokroić w kwadraty ok 2 Zobacz więcej
Składniki: 2 czerwone papryki 2 żółte papryki 200 g czarnych oliwek 50 g kaparów oliwa z oliwek 1/2 szklanki wody 1 ząbek czosnku sól Przygotowanie: Papryki kroimy w paski. Na patelni rozgrzewamy Zobacz więcej
Czas przygotowania: min. Czas pieczenia: min. Inspiracja z pojedynku Pascal - Okrasa. Przepis pochodzi od kuchnialidla.pl. Składniki: - czerwone papryki bez gniazd nasiennych, ścięte tylko z górnej Zobacz więcej
Przepis pochodzi z książki " Pascal kontra Okrasa " . Propozycja na szybki obiad i nie tylko.Farsz jest delikatny i mocno ziołowy. Zapraszam :) Składniki : 4 czerwone papryki 250 g mielonego mięsa Zobacz więcej
Przepis pochodzi z książki "Karolina na detoksie". 2 porcje 1/2 opakowania liści młodego szpinaku lub sałaty (ok. 100g) 1 czerwona papryka 1/2 szklanki zielonych oliwek 1/2 ogórka dressing: 2 łyżki Zobacz więcej
Składniki: - czerwona papryka - saszetka zielonych oliwek - 5 kawałków suszonych pomidorów - 2 ząbki czosnku - 2-3 plasterki papryczki jalapeno z zalewy (można zastąpić chilli) - kilka łyżek oliwy z Zobacz więcej
Uwielbiam wątróbkę... Zazwyczaj przyrządzam ją jedynie z cebulą, tym razem dodałam paprykę i oliwki. Jestem zadowolona z efektu:) Podałam z surówką w zielonej i czerwonej sałaty z pomidorami. Zobacz więcej
Rolada z fetą, papryką, oliwkami..... Zestawienie fety, oliwek i parówek bardzo mi przypadło do gustu :) Rolada jest soczysta i smaczna. Polecam podawać z sałatką z fetą , oliwkami, ogórkiem lub Zobacz więcej
Składniki (na 2-3 porcje): 2 łyżki oliwy z oliwek 1 nieduża cebula 400g pomidorów z puszki 1-2 ząbki czosnku 1 czerwona papryka 2 garście zielonych oliwek 350g makaronu linguine (lub spaghetti) starty Zobacz więcej
Pyszna, jedna z ulubionych moich zup. Gęsta, sycąca, z papryką, ziemniakami, oliwkami, kojarzy mi się z kuchnią węgierską. 1 zielona papryka 3 cebule 2 łyżki masła łyżka oleju 8 ziemniaków 2 Zobacz więcej
Tą pyszną przekąskę warto zrobić przy okazji, kiedy już się 'powołuje' do życia piekarnik. Składniki: 4 czerwone papryki szklanka oliwy z oliwek Monini 8 ząbków czosnku 8 gałązek bazylii 8 gałązek Zobacz więcej
Sałatka na ciepło to świetna przekąska, albo nawet lekki obiad. Lekko podduszone, ale w dalszym ciągu jędrne warzywa ze słodko-kwaśnym sosem, i pyszne zielone oliwki - wszystko to smakuje Zobacz więcej
woń, która zazwyczaj jednak się ciągnie za człowiekiem i żadne gumy i 10-krotne mycie zębów nie pomagają. W porze późnego śniadania zajrzałam do lodówki i powstało takie oto coś. Składniki: 200g Zobacz więcej
spaghetti 1 czerwona papryka 25-30 czarnych oliwek 1 cebula 70 g kiełbasy 2 ząbki czosnku 1 łyżka koncentratu pomidorowego 2 duże pomidory 20 g nasion dyni 1/2 papryczki chilli (bez nasion) 1/2 Zobacz więcej
Na weekendowe śniadanie postanowiłam przygotować omlet z papryką i oliwkami z dodatkiem sera feta, pietruszki i mięty. Przepis na ten omlet pochodzi z kuchni libańskiej, która bardzo mnie intryguje, Zobacz więcej
najważniejsze bezglutenowej pizzy, którą możemy naszpikować ulubionymi, zdrowymi dodatkami. U mnie są to zielone oliwki, domowej roboty suszone pomidory, domowy sos pomidorowy, papryka i cebulka. Zobacz więcej
ostatecznie na papryki faszerowane kuskusem i oliwkami. Czy trafny? Będziecie potrzebowali (dla 3 osób): - 3 papryki - 300 g kuskusu - 3 pomidory - 100 g sera feta - 100 g kukurydzy z puszki - 1 Zobacz więcej
Pyszna surówka na bazie sałaty lodowej, czerwonej papryki, kukurydzy i czarnych oliwek, polana aromatycznym sosem winegret. Zawsze przyrządzam ją jako dodatek do pieczonego łososia bądź dań mięsnych. Zobacz więcej
Kolorowe i bardzo smaczne. Konserwowa papryka doskonale podkreśla smak fety i oliwek. Zapraszam! Składniki: opakowanie sera typu feta czarne oliwki papryka konserwowa (bez skórki!) Fetę kroimy w dużą Zobacz więcej
SKLADNIKI 4 duże papryki olej z oliwek 1 ząbek czosnku łyżka kaparów 12 oliwek SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Na dużej głębokiej patelni dodać 4 łyżki oleju z oliwek, zabek czosnku, kapary, oliwki, pokrojoną Zobacz więcej