papryka kozi róg

homogenizowany 0% tłuszczu -camembert turek figura -kozi ser pleśniowy z niebieską pleśnią -pół fety light (jeśli będzie za gęste łyżka jogurtu naturalnego) -suszone pomidory -2 ząbki czosnku) -łyżka Zobacz więcej
kiszonych i koziego sera lub labnehu) i macie gotową przekąskę do chrupania przy komputerze lub przed telewizorem. Po udanym teście patelni Positano firmy Ballarini (tutaj znajdziecie produkty z tej Zobacz więcej
. Na koniec dodać koperek i grubo posiekaną bazylię. Dolać śmietanę kremówkę. Na talerzu dodać kozi ser. Można dołożyć makaron (u mnie krajanka) Poduszeczki i sałatka z makaronu ryżowego /przepis Zobacz więcej
chyba wyczuł we mnie serojada, bo z miejsca zaproponował serową rekompensatę. I tu mnie miał. Serki z pieprzem, papryką, macierzanką, bunc i twaróg. Hulaj dusza, piekła nie ma. W ten oto sposób, Zobacz więcej
fantazji i dostosować nadzienie do własnego gustu. U mnie to śródziemnomorskie smaki - oliwki, suszone pomidory, orzeszki piniowe i bazylia. Świetnie sprawdzą się również karmelizowana czerwona Zobacz więcej
świeżego majeranku (ew. innych ziół, np. oregano) sok i skórka z 1 cytryny (wcześniej sparzonej, ew. eko) sól, pieprz (do smaku) oliwa Cukinie umyć, odciąć górną część (jak czapkę) i zachować; Zobacz więcej
tylko od Waszych upodobań i tego na co macie aktualnie ochotę. Niedawno w jednej z poznańskich restauracji podano nam pizzę zwaną „pizzą hiszpańską”. Może nie wszyscy wiedzą, ale takie pizze, które Zobacz więcej
lub poczęstować niezapowiedzianych gości. Składniki: 4 białka 250 g cukru 10 g suszonego granatu lub kwiatów hibiskusa 10 ml wody szczypta soli Zaczynamy od zmielenia granatu lub kwiatów Zobacz więcej
. W tym codziennym harmonogramie zajęć i obowiązków czas na szaleństwa (nawet tak niewinne jak samotny kwadrans w parku) nie są wkalkulowane. No bo kto to widział. Tak marnować czas?! Przecież trzeba Zobacz więcej
Mariannna
Mariannna Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Coutellerie
Muhammara

Muhammara 47

1
pretekst już siętrafi, chwytam byka za rogi i szykuję tyle pyszności, ile tylko zmieści się na stole. Ostatnio urodziny obchodziła największa mi znana wielbicielka mezze, dla której priorytetem Zobacz więcej
Tak, tak nie mylicie się, pierwsze zdjęcie przedstawia prodiż. To on będzie gwiazdą dzisiejszego tekstu z cyklu Vintage cooking(więcej o cyklu w zakładce w prawym górnym rogu strony). *** Prodiż Zobacz więcej
się pokruszony ser kozi albo pieczony twaróg, ale i porwana mozzarella łyżka suszonego tymianku łyżka czarnuszki sól, pieprz – do smaku Przygotowanie galette najlepiej jest rozpocząć wieczora Zobacz więcej
– (18.07) tym razem coś z północy Krakowa. Właściciele Carl & Bart, Karol i Bartek, w lipcu otwarli tam swoją restaurację nastawioną na rodzinne wizyty (jest kącik zabaw dla dzieci). W menu Zobacz więcej
- kluski i makarony - mięso i ryby - przetwory - słodkie przetwory - desery - napoje Każdy przepis w książce poprzedzony jest krótkim wstępem o danej potrawie, jakie jest jej pochodzenie, od kogo Zobacz więcej
klikam w „Warzywa i owoce dziesięć (nie pięć) razy dziennie”. No nie pięć, skoro dziesięć. Nie siedem, nie cztery, nie dziewięć – dziesięć. Ja wiem, że to jest nawiązanie do 5 porcji zdrowia Zobacz więcej
z roznosicielami herbaty, modły przeplatają się z nawoływaniami sprzedawców oliwek, a przy stacjach drogi krzyżowej można kupić pirackie DVD. Najwspanialszy hummus (w opinii Znawczyni tematu, która Zobacz więcej
też coś dla fanów Gruzji, kuchni krymskiej, japońskiej i sycylijskiej. Znalazło się też miejsce na food trucki – z pierogami i rybami. Smacznego! :) Mo-ja Cafe (2.04) – to nowa kawiarnia powstała z Zobacz więcej
Włocha Antonio i jego lokal Coca na Kazimierzu? Tuż obok z końcem marca rodzina Strano otworzyła Ciuri Ciuri. Nazwa pochodzi z folkowej sycylijskiej piosenki i oznacza "Kwiaty, kwiaty". :) Menu jest Zobacz więcej
, czy to z czystej miłościczy też uprzejmości. Czasami zdarzają się lokale z profesjonalną opieką na czaswesela i tapczanikami, gdzie to zmęczone nasze pociechy można położyć , ale przeważniekończy Zobacz więcej