papryka marynowana po warszawsku

Dworca Centralnego. Hermelínové obložené chlebíčky Składniki: kromki z bagietki ciętej po skosie nakládaný hermelín ćwiartka marynowanej papryki pokrojona w cienkie paski czarne oliwki Hermelín Zobacz więcej
, robione były telefonem, bezporządnegooświetlenia): Kanapeczki z pasztetem z dziczyzny Kanapeczki ze śledziem z selerem naciowym i lubczykiem Salpikon z krewetek. Znaczy się sałatkę z krewetek, z Zobacz więcej
maciej
maciej Obserwuj blogaObserwujesz bloga
100 smaków
Tapas z ośmiornicą

Tapas z ośmiornicą 402

1
. Ziemniaki smażymy 10 min z jednej i kolejne 10 min z drugiej strony, następnie odsączamy je na ręczniku kuchennym. Formujemy koreczki: plaster ziemniaka, listek rukoli i porcja ośmiorniczki, Zobacz więcej
-4 pokrojone w kostkę ogórki kiszone lub konserwowe 5-6 kawałków pokrojonej w kostkę marynowanej papryki duża garść oliwek (lubię kalamatę) pokrojonych na mniejsze kawałki dwie czubate łyżeczki Zobacz więcej
Burgery wciąż jeszcze rządzą warszawską gastronomią i chociaż po piętach depczą im już nowe street-foodowe mody - zapiekanki, wursty czy tacosy - wciąż powstają nowe, zazwyczaj całkiem fajne Zobacz więcej
Laktoowo
Laktoowo Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Lakto Owo
Wegańskie cuda z Biedronki

Wegańskie cuda z Biedronki 333

0
W wegańskiej współczesności wszystko szybko się zmienia, od posta do posta wychodzą na jaw nowe niespodzianki, dowiaduję się mnóstwa pozytywnych rzeczy, potwierdzających rosnącą popularność idei. Tu Zobacz więcej
wędlin (po przepisy zapraszam do zakładki Niesłodkie) pasztet (ten lub ten na przykład) sos "tatarski" na bazie wegańskiego majonezu (z korniszonami, grzybkami, cebulką, koperkiem, szczypiorkiem i Zobacz więcej
i włoskie sery. Na miejscu oczywiście można było dobrze zjeść - i na słodko i na słono. Niesamowicie wyglądała paella i naleśniki z różnymi ciekawymi farszami. Bardzo podobał mi się widok dwóch Zobacz więcej
, że nic nie widać. Jesieni w Warszawie nie pamiętam, te krakowskie i kieleckie – jakoś tak. A zimy warszawskie z kolei, wspaniałe. Dopóki oczywiście błoto się nie narobi. No nic, sentyment łapie, a Zobacz więcej
Grace
Grace Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Grace w kuchni
Czas na gęsinę!

Czas na gęsinę! 770

0
Gęś jadłam raz czy dwa razy w życiu, w wersji podstawowej – pieczoną; sama nie przygotowywałam jej nigdy – głównie dlatego, że wydawało mi się to szalenie trudne. Tym bardziej cieszę się, że udało mi Zobacz więcej
Jakiś czas temu odwiedziłem warszawską knajpę roku 2013 Why Thai (wybraną przez czytelników GW). Nie byłem jakoś specjalnie głodny, ale chciałem spróbować choć mały procent ich możliwości. Zamówiłem Zobacz więcej
dania hiszpańskie La Ibérica restauracja hiszpańska & tapas. Znajduje się ona na warszawskim Wawrze przy ul. Płowieckiej 35. Pierwszy raz jedliśmy w tej restauracji tuż po jej otwarciu w 2010 Zobacz więcej
kurczak w sosie słodko-kwaśnym | SpiekłaRodem SpiekłaRodem kontakt o mnie zamów tort zdrowe recenzje 12 maja 2015 kurczak w sosie słodko-kwaśnym spiekła kuchnie świata, męskie wtorki, obiad ananas, Zobacz więcej
Kuchnia polska Kuchnia warszawska Kuchnia włoska Napoje, alkohole Napoje Alkohole i drinki Poradnik Podudzia z ryżem i tagliatelle z cukinii Agata Duda •10 września 2015 Podudzia z ryżem i Zobacz więcej
, zamkniętych w słoiczkach. Akcja ma przebiegać na zasadzie handlu wymiennego, pomiędzy jej uczestnikami. Np. jeden słoiczek marynowanych kurek wymieniamy u innej osoby na dwa słoiczki ogórków, lub Zobacz więcej
przykrywkę i zostawiamy na kolejne 15-20 minut. Można także metodą naszych babć, zawinąć garnek w koc. Na samym końcu przygotowujemy zalewę do ryżu. Mieszamy ocet ryżowy z niewielką ilością soli i Zobacz więcej
kuchni włoskiej: Małże z czosnkiem, szalotkami i natką pietruszki ekspresowo duszone w białym winie. Małże otwarte przed gotowaniem, a zamknięte po ugotowaniu wyrzucamy. Risotto ze smardzami i Zobacz więcej
sobie, że byłoby dobrze aby w przepisie znalazła się przysłowiowa papryczka. Do towarzystwa dodałem jej doskonałego portugalskiego tuńczyka z puszki, pomidory, paprykę, kukurydzę i pieczarki. Jednym Zobacz więcej
-makrela marynowana w winie ryżowym. Bardzo intensywna o słodkim posmaku – ciekawa, zimna przekąska. Drugą, ciepłą przystawką były wiosenne mini-naleśniki. Przyjemnie chrupiące i pyszne. Zdecydowanie Zobacz więcej
Składniki (na ok. 16-18 placków): 1 puszka kukurydzy, odcedzona, opłukana i odstawiona do odcieknięcia 1 niewielka cebula, pokrojona w niewielką kostkę 2 ząbki czosnku, posiekane kawałek ostrej Zobacz więcej