Przepis na papryka nadziewana kasza

Jesień idzie, nie ma na to rady. I choć słońce wciąż mocno grzeje, liście na drzewach jeszcze zielone, to w powietrzu czuć już ten charakterystyczny zapach. Zapach złotych liści i ziemniaków Zobacz więcej
Pela
Pela Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Moja kuchnia na diecie
Papryki nadziewane kaszą

Papryki nadziewane kaszą 728

Nie przepadam za kaszą (niezależnie od rodzaju). Dość rzadko (pewnie za rzadko) gotuję kaszę jako dodatek do drugiego dania i wtedy jest to kasza gryczana, częściej pojawia się kasza jęczmienna w Zobacz więcej
Kasza jaglana - żywieniowe dobrodziejstwo. Nie zawiera glutenu, nie uczula, wspomaga trawienie oraz skutecznie zwalcza zgagę. Zawiera krzemionkę, która ma zbawienny wpływ na skórę, włosy i paznokcie, Zobacz więcej
Czasem proste przepisy na bardziej, że tak się wyrażę, tradycyjne dania potrafią zainspirować. Chociaż w sumie nie czasem, a często inspirują. Nadziewanej papryki nigdy nie jadłem. Zawsze jednak Zobacz więcej
Zdrowe jedzenie nie musi być niesmaczne ;) Tym razem z czeluści swojego zamrażalnika wyciągnęłam grzyby zbierane jesienią. I tak powstał pomysł na paprykę nadziewaną kaszą jęczmienną i właśnie Zobacz więcej
Naszą jesienną tradycją staje się robienie papryki nadziewanej różnymi dodatkami. Tym razem paprykę wypełniliśmy kaszą gryczaną, a na wierzchu położyliśmy warzywną kołderkę. Papryka z kaszą gryczaną i Zobacz więcej
SKŁADNIKI 4 – 5 papryk, najlepiej o poczwórnym podziale owocu (lepiej trzymają sięw pionie) 1,5 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej 1 spora cebula cukrowa 5 ząbków czosnku 30 dkg pieczarek szczypior i Zobacz więcej
Papryka nadziewana kaszą jaglaną Składniki: -papryka -kasza jaglana ugotowana -pieczarki -cebula -sól, zioła ,pieprz Do ugotowanej kaszy dodajemy podsmażone pieczarki i cebulę. Doprawiamy do smaku Zobacz więcej
Kochani, to już pewne, wpadłam w kaszomanię :) Kasza jako dodatek do mięsa, sosów, pulpety z kaszy (http://miskawkuchni.blogspot.com/2015/06/jaglane-pulpety-w-sosie-pomidorowym.html), kaszotto czy Zobacz więcej
Idealne na obiad papryki nadziane kaszą jaglaną i mięsem mielonym w sosie pomidorowym Składniki na paprykę nadziewaną kaszą jaglaną i mięsem mielonym: 6 białych papryk (najlepsze małe lub średnie) Zobacz więcej
Nadziewane papryki wydają się być trudnym i co gorsza czasochłonnym obiadem. Nic badziej mylnego :) Wszystkie czynności można zgrać tak by przygotowanie było prostym i przyjemnym procesem. Kaszę Zobacz więcej
Kuchnia wegetariańska wcale nie jest nudna. Wprost przeciwnie. Zamiast warzyw grillowanych lub pieczonych w piekarniku warto wypróbować faszerowane papryczki. Przepis powstał spontanicznie z tego, co Zobacz więcej
Zostało mi sporo produktów, które używałem ostatnio przy klopsikach, więc postanowiłem zrobić z nich coś równie ciekawego :) Paprykę bardzo często nadziewam, ale do tej pory nie znalazła się na blogu. Zobacz więcej
Wspaniałe danie na ciepło, propozycja na obiad, kolację, sezon paprykowy trwa więc warto się pokusić o jej przyrządzenie w tej wersji, posypana jeszcze żółtym serem z wierzchu pięknie się zapiecze, Zobacz więcej
Dziś coś niezwykle aromatycznego i ciekawego w smaku. Połączenie kaszy jaglanej, szpinaku, czosnku i soczewicy pod pierzynką z mozzarelli dało pyszny efekt. Paprykowe kolory tylko zachęcały do Zobacz więcej
3-4 papryki 1 woreczek kaszy gryczanej 400 g mięsa mielonego 2 ząbki czosnku 1 cebula sól pieprz odrobina tymianku 1 jajko Ugotowaną do miękkości kaszę gryczaną mieszamy z mięsem, posiekanym czosnkiem Zobacz więcej
Na obiad polecam paprykę, którą śmiało możecie zabrać ze sobą dokąd chcecie, można ją przechowywać w lodówce do kilku dni. Smakuje na ciepło i na zimno.Dla tych, którzy nie lubią kaszy gryczanej – Zobacz więcej
Składniki papryka czerwona 3szt małe kasza jęczmienna 1/2szklanki cebula czerwona 1szt comber z królika 100g pieczarki 2szt cukinia 1/3szt olej do smażenia 2łyżki natka pietruszki 2lyżki sól 1/2 Zobacz więcej
danie autorskieSkładniki: - 4 papryki czerwone - 2-3 cebule - 500 g pieczarek - kasza bulgur (lub jaglana) ok. 1 szklanki - odrobina masła klarowanego lub oliwy i soli do smaku To danie jest bardzo Zobacz więcej
Moja kolejna przygoda z produktami firmy SyS. Tym razem do faszerowania papryk użyłam kaszy gryczaną z warzywami. Danie robiłam w moim ulubionym woku, do którego dodałam cukinię, mięso z kurczaka i Zobacz więcej