papryka ramiro

Soboty to zazwyczaj dzień radosny, wolny, słoneczny i taki, kiedy odpoczywam gotując. Poranki spędzam na targach, delektując się namiastką wsi i natury w miejskich okolicznościach. Dzisiaj wybrałam Zobacz więcej
Potrawa rodem zMeksyku, aczkolwiek świetnie wpasowująca się wnasze smaki. Prosty ismaczny pomysł naobiad lub kolacje. Składniki: 6 długich czerwonych papryk (odmiana ramiro) 3 średnie ziemniaki 1 Zobacz więcej
Podczas greckiej kolacji u przyjaciół Gośka podała zapieczone papryki ramiro z kozim serem. Mocno się napracowała, bo najpierw opalanie, potem zdejmowanie skórki, potem dopiero pieczenie, ale papryki Zobacz więcej
Coś by się na szybko i słono zjadło po ostatniej fali słodyczy :) Kupiłam właśnie papryczki Ramiro - takie długie, czerwone i bardzo słodkie. (jak ktoś nie dostanie, to można też zrobić to danie ze Zobacz więcej
Paprykę ramiro chętnie podjadam samą lub lekko skropioną cytryną, jej kształt jednak aż kusi, by nadziać ją czymś pysznym. Postawiłam na lekki i zdrowy serek wiejski z chrupiącym selerem naciowym i Zobacz więcej
SWEET & SPICY RAMIRO PEPPER CHUTNEY Uwielbiam paprykę ramiro. Jest super słodka i ma intensywna aromat, a teraz w sezonie, smakuje najlepiej. Dlatego warto wykorzystać ją do przygotowania Zobacz więcej
pierwsze łosoś za którym zdążyłam się stęsknić. Do tego biały serek, sałata pekińska i moje cebulowe wafle... mniam! Skład: Cebulowe wafle naturalny serek do smarowania kapusta pekińska papryka Zobacz więcej
Uwielbiam tę przekąskę. Pyszna słodka papryka, delikatny ziołowy serek i chrupiące migdały. Pycha! Papryczkę trzeba upiec, wystudzić, nafaszerować i odstawić do stężenia.Tyle i aż tyle. Używamy Zobacz więcej
Końcówka lata obfituje w piękne papryki, a faszerowane to mój smak dzieciństwa. Moja mama robiła je znacznie częściej niż ja i bardzo je lubiłam, szczególnie te czerwone – słodkie i delikatne… mmm… Zobacz więcej
Jeśli ktoś lubi smak zapiekany.. A szczególnie zapiekanej papryki, może zrobić eksperyment z nadzieniem. U mojej papryki tym razem gościł ser biały przyprawiony ziołami. Całość polana oliwą z oliwek i Zobacz więcej
. Papryka faszerowana twarożkiem. Zdrowe pyszności do przygotowania w kilka minut. Składniki (na 2 papryki): 2 słodkie długie papryki typu Ramiro 1 opakowanie (250 gram) twarogu chudego lub Zobacz więcej
3 jajka 2 łyżki hummusu 2 łyżki płynnego jogurtu naturalnego szczypiorek sól, pieprz biały, papryka słodka Dodatki: chleb papryka czerwona papryka ramiro rzodkiewka kiełki rzodkiewki Zobacz więcej
Papryka ramiro to gatunek słodkiej papryki, który ma podłużny kształt a przez to idealnie nadaje się do nadziewania. Tym razem nadziejemy ją kremowym serkiem i selerem naciowym tworząc ciekawą Zobacz więcej
Na dnie garnka żeliwnego układam paski pietruszki, marchew, pokrojony seler i skrapiam oliwą, dodaję cząber i mieszam ręką tak, żeby warzywa były delikatnie pokryte oliwą. Przekrajam główkę czosnku na Zobacz więcej
Dość dziwne zestawienie, ale sprawdziło się. Dressing zrobiłam z wyjątkowo smacznej oliwy z oliwek i soku z cytryny. Ale mam takie dziwne przeczucie, że gdybym zamiast cytryny dodała ocet Zobacz więcej
Dzisiejsze śniadanie, omlet z dwóch jajek z dodatkiem siemienia lnianego oraz otrębów owsianych. Z serkiem wiejskim, łososiem, papryką ramiro i cukinią. Eksperyment, połączenie jakiego nie stosuję, Zobacz więcej
? Na co mam ochotę? Chciałabym coś bardziej oryginalnego, nic takiego co jem na codzień. Udało mi się dostać ostatnio w biedronce suszone pomidory w ziołach z Ole - nowość w mojej kuchni, no i wyszły Zobacz więcej
sałatkę. Składniki: 1/3 ogórka wężowego ze skórką 5 średnich ogórków kiszonych 1/2 strąka czerwonej papryki Ramiro ( bardzo soczysta ) 1 centymetrowy plasterek korzenia imbiru 1 ząbek czosnku 2 Zobacz więcej
Nadal w temacie sałatek. Tym razem inspirowana indyjską kuchnią sałatka z mango. Bardzo lubię połączenie słodyczy i chilli, a tu je właśnie można znaleźć. Plus jedyny w swoim rodzaju smak i aromat Zobacz więcej
Codogara
Codogara Obserwuj blogaObserwujesz bloga
codogara
Faszerowana papryka

Faszerowana papryka 105

1
będzie szybkie w przygotowaniu. Faszerowana Papryka Ramiro w egzotycznym wydaniu. Porada szefa kuchni: Jeśli chcesz nadać daniu jeszcze bardziej ciekawego smaku, kaszę wymieszaj z orzechami nerkowca Zobacz więcej