papryka w oliwie

Znakomity dodatek do kanapek, jak również sałatek. Taką paprykę możemy przechowywać w lodówce przez długi czas. Oliwa w której papryka leżakuje, może być wykorzystywana na różne sposoby: można na niej Zobacz więcej
Cukinia jest świetnym produktem, charakteryzuje się delikatnym smakiem i możemy podawać ją pod każdą postacią surową, smażoną, duszoną i marynowaną. Cukinia przyrządzona według tej receptury nabiera Zobacz więcej
Uwielbiam bób! W sezonie kupuję go co najmniej 3 razy w tygodniu i staram się nasycić swój apetyt i najeść się na zapas bo mrożony już tak dobrze nie smakuje. Zwykle gotuję go w osolonym wrzątku i Zobacz więcej
Nadziewana papryka świetnie sprawdzi się na zimno jako przekąska na imprezę lub jako ciepły dodatek do dania głównego. Przepis śródziemnomorski, z aromatycznymi przyprawami i samymi zdrowymi Zobacz więcej
goh.
goh. Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Amku-Amku
Czosnek niedźwiedzi w oliwie

Czosnek niedźwiedzi w oliwie 52

Jak zatrzymać wczesną wiosnę w słoiczku? To proste. Wystarczy pęk czosnku niedźwiedziego i trochę oliwy. Gwarantuję, że pyszna zieleń tegoż słoiczka, nieco ociepli w pamięci te mroźne święta. Właśnie Zobacz więcej
W Grecji owoce ketmii zwyczajnej inaczej znanej jako okra lub po grecku bamies, to smaczne i popularne warzywo wykorzystywane do przygotowywania potraw jarskich oraz mieszanych. Okrę można dusić, Zobacz więcej
Pyza
Pyza Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Smaczna Pyza
Smardze z fetą w oliwie

Smardze z fetą w oliwie 38

Mając kilkanaście większych smardzów przyszedł mi do głowy pomysł żeby nadziać je serem i zalać oliwą tak jak to robię latem z papryczką czereśniową. Przyznaję, że wersja grzybowa to eksperyment i Zobacz więcej
Zjecie je do kromki chleba z masłem, przygotujecie z nich pyszną bruschette a nawet upieczecie z nimi chrupiącą pizzę...tak zapowiada się dzień, w którym poczujecie się błogo :-) To nie są suszone Zobacz więcej
Według opowieści pierwszym niedzwiedzi pokarmem po przebudzeniu ze snu zimowego jest właśnie ta roślina. Jednak nie tylko one doceniły moc tej odmiany czosnku. Starożytni Germanie dzięki niemu mieli Zobacz więcej
Krewetki w pancerzach w oliwie i czosnku | Dwie do smaku! Kuchnia doprawiona uczuciem Strona główna O nas Przepisy W jadalni pisane Współpraca Kontakt Krewetki w pancerzach w oliwie i czosnku czosnek Zobacz więcej
kalina.czarnopolska
kalina.czarnopolska Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
22kilo.pl
Kulki labneh w oliwie

Kulki labneh w oliwie 22

Kulki labneh w oliwie - 22kilo kuchnia 22 kilo balkon O mnie Współpraca Login Register Search 22kilo > kuchnia > dodatki > Kulki labneh w oliwie Kulki labneh w oliwie Kulki labneh w oliwie 19 Zobacz więcej
ullinek
ullinek Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Qchnia Uli
Pstrąg duszony w oliwie cytrynowej

Pstrąg duszony w oliwie cytrynowej 14

Wspaniały i szybki sposób na tę pyszną rybę. Dzięki oliwie, pstrąg pozostaje wilgotny i delikatny, a oliwa cytrynowa, której użyłam podkręca jeszcze jej aromat. Polecam użycie oliwy z cytryną, a nie Zobacz więcej
ulcik
ulcik Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kuchnia na wzgórzu
Pieczona papryka w oliwie

Pieczona papryka w oliwie 1083

niedziela, 20 maja 2012 Kochani Czytelnicy,zapraszam pod nowy adres:Ten blog zostaje otwarty i taki już będzie, ale nowe wpisy pojawiać się będą pod nowym adresem.Zapraszam! czwartek, 17 maja 2012 Zobacz więcej
Krysia
Krysia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kocioł i garnek
Czosnek marynowany w oliwie

Czosnek marynowany w oliwie 7299

Czosnek Oliwa Papryczka chili, zielona pietruszka, estragon, kolorowy pieprz. Kilka główek czosnku obrać z osłonek i włożyć do wyparzonych słoiczków. Wcześniej włożyć do nich małą gałązkę zielonej Zobacz więcej
Marynowana papryka w oliwie z octem balsamicznym i świeżym oregano przypomniała nam na chwilę o smakach lata. Paprykę pokroiłam w szerokie paski, posmarowałam lekko olejem i opiekłam na patelni. Latem Zobacz więcej
Marynowana papryka w oliwie z octem balsamicznym i świeżym oregano przypomniała nam na chwilę o smakach lata. Paprykę pokroiłam w szerokie paski, posmarowałam lekko olejem i opiekłam na patelni. Latem Zobacz więcej
wiosenka27
wiosenka27 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Eksplozja smaku
Papryka w oliwie

Papryka w oliwie 732

« Mrożone filiżanki latte Papryka w oliwie Ten przepis wpadł mi w oko rok temu. Zrobiłam tę paprykę na ciepło, jako dodatek do wędliny i śpieszę podać przepis dalej, bo jest tego warty.Sugerując się Zobacz więcej
Śledzik podany na grzance i kieliszek sierakowskiej wódki pieprzowej. Ot taki pomysł na inny sposób podania drugiej pod względem popularności świątecznej ryby. Pomyślałam też, że nie będę próbować Zobacz więcej
Uwielbiam jako dodatek do potraw paprykę pieczoną. Delikatną, pozbawiona skórki, z lekkim aromatem ogniska. Pycha! Doskonałą jako dodatek do sałatek, serów, makaronów i mięs. W połączeniu z parmezanem Zobacz więcej
Bakłażan marynowany w oliwie ma wiele zastosowań, możemy go użyć na kanapki, przygotować zapiekanki z serem i bakłażanem, podać w sałatce z rukolą i pokruszonym serem feta, dodać do mięsa na obiad, Zobacz więcej