papryka z bryndzą

Przystawka – potrawa podawana przed głównymi daniami. Niekiedy nazywana z francuskiego hors d’œuvre (wersja spolszczona ordewry). Przystawki mogą być daniami zimnymi lub gorącymi, a ich zadaniem jest Zobacz więcej
Mientablog
Mientablog Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Mienta blog
Moskole z bryndzą

Moskole z bryndzą 82

Moskole z bryndzą | Mienta blog Strona główna O MNIE Portfolio WSPÓŁPRACA Kontakt Wybierz kategorieBabeczki i muffiny(57)Bezglutenowe(144)Chleb i bułki(32)Ciasta i torty(186)Ciasteczka(32)Ciekawe Zobacz więcej
Sałatka z rzodkiewką, ogórkami i bryndzą | Picantecooking Polecamy Artykuły Podróże Szefowie kuchni Książki Blog When cooking becomes an obsession… PLACEK Z CAMEMBERTEM I POMIDORKAMI CHERRY SAŁATKA Z Zobacz więcej
1 szkl mąki pszennej 0,5 szkl mąki graham 2 żółtka 125 g masła sól 1 łyżeczka cukru nadzienie 250 g bryndzy 2 białka 1 jajko pół szkl mleka sól pieprz szczypta oregano 1 cukinia kilka suszonych Zobacz więcej
KUKBUK
KUKBUK Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
KUKBUK
Burek z botwiną, bryndzą i ziemniakami

Burek z botwiną, bryndzą i ziemniakami 72

Burek z botwiną, bryndzą i ziemniakami - KUKBUK Toggle navigation Sklep Prenumerata Kukbuk poleca Newsletter Wydanie mobilne Reklama Kontakt Skip to content Toggle navigation Magazyn Przepisy Zobacz więcej
KUKBUK
KUKBUK Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
KUKBUK
Burek z botwiną, bryndzą i ziemniakami

Burek z botwiną, bryndzą i ziemniakami 85

Burek z botwiną, bryndzą i ziemniakami - KUKBUK Toggle navigation Sklep Prenumerata Kukbuk poleca Newsletter Wydanie mobilne Reklama Kontakt Skip to content Toggle navigation Magazyn Przepisy Zobacz więcej
Kolor, zapach, witaminy. Ta sałatka to idealne śniadanie do pracy ale i pyszny lekki obiad. Wszystkie składniki można przygotować wcześniej a potem tylko siup! do pojemnika/słoika i w drogę albo do Zobacz więcej
Kochamy wszelkie placki, placuszki i racuszki. Na słono i na słodko. Przygotowałam ich wiosenną wersję. Postanowiłam skorzystać z przepisu z książki "Kuchnia polska. Na słono". Oczywiście bez wtrętów Zobacz więcej
Kasza gryczana nie bez powodu uważana jest za najzdrowszą z kasz. Nie zakwasza organizmu. Jest bogata w białko (zwłaszcza w aminokwasy lizyny i tryptofanu). lizyna - jest odpowiedzialna za wchłanianie Zobacz więcej
W zeszłym roku zostałam poproszona o przygotowanie przepisów do wydawnictwa promującego lokalne produkty z Małopolski. Nie chciałam wybrać nic oczywistego, a bryndza była wyzwaniem! Tort okazał się Zobacz więcej
Przepis na te słowackie pierogi dodała autorka bloga "am.art kolor i smak" do mojej akcji "Kuchnia Krajów Słowiańskich 2016". Po raz pierwszy spotkałam się z ciastem na pierogi z dodatkiem ugotowanych Zobacz więcej
Przepis na gołąbki bieszczadzkie znam z jakiejś starej gazety czy książki, nie pamiętam już skąd. Takie gołąbki robię niekiedy od wielu, wielu lat. Nie wiem, jak bardzo bieszczadzki jest pomysł na Zobacz więcej
mamsmaka
mamsmaka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
MamSmaka
Pierogi z Bryndzą i Boczkiem

Pierogi z Bryndzą i Boczkiem 33

Pierogi z Bryndzą i Boczkiem | Blog Kulinarny MamSmakaPrzepisy Dla Wszystkich : Smacznie i Prosto Kontakt i Współpraca O mnie OFICJALNY PARTNER BLOGA Polska/ Top Miesiąca Pierogi z Bryndzą i Boczkiem Zobacz więcej
gaita
gaita Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Katalog smaków
Bryndza z papryką i czosnkiem

Bryndza z papryką i czosnkiem 53

Mała przekąska z wykorzystaniem mojego ulubionego sera. Polecam. Składniki, których będziemy potrzebować: bryndza 2 op (każde ok. 13 dkg) papryka konserwowa ok. 10 dkg czosnek 4 ząbki cebula 1/2 Zobacz więcej
Gołąbki z ziemniakami to potrawa wywodząca się z kuchni kresowej, która zadomowiła się także w różnych rejonach Polski, szczególnie na Podkarpaciu. Nigdy dotąd nie jadłam takich gołąbków i byłam Zobacz więcej
Goszka
Goszka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
To co kocham
Koperty z bryndzą i szpinakiem

Koperty z bryndzą i szpinakiem 18

Składniki: • 100 g bryndzy • 1/2 kg ziemniaków • 350 g świeżego szpinaku • 40 g masła • 1 ząbek czosnku • sól, pieprz • 2 rulony ciasta francuskiego • 2 żółtka • 2 łyżki mleka Wykonanie: • Ugotować Zobacz więcej
Kanapka z pastą z pieczonej papryki, bryndzy, twarogu, na pysznym domowym chlebie - cóż lepszego można zabrać do pracy na drugie śniadanie. Do tego wystarczą plasterki pomidora lub świeżego ogórka a Zobacz więcej
mopswkuchni
mopswkuchni Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Mops w kuchni
Papryka nadziewana bryndzą

Papryka nadziewana bryndzą 576

Papryka nadziewana bryndzą Przepis ten pochodzi z książki Hanny Szymanderskiej Encyklopedia polskiej sztuki kulinarnej. 2400 przepisów. Zmieniłam ilość papryki i proporcje serów. Składniki na 3 Zobacz więcej
Składniki dla 2 osób:- 4 papryki – u mnie 2 żółte i 2 czerwone; - kasza gryczana; - kukurydza - ugotowana; - zielony groszek – ugotowany, jeśli mrożony, to odmrożony; - czarna fasola – moczona przez Zobacz więcej
Mamałyga z bryndzą, czyli huculska kulesza, to tradycyjne danie pasterzy. Kulesza zastępowała im chleb podczas wypasu owiec. Ta prosta potrawa ma jedno zadanie – nakarmić. Jeśli jednak zmoczeni nagłym Zobacz więcej