papryka z czosnkiem

Lubicie krewetki? My uwielbiamy, ale znudziło nam się tak tradycyjnie przygotowane z czosnkiem. Czasami potrzeba czegoś nowego. Jak byliśmy w Polsce na urlopie u rodziny to mój chrzestny przygotował Zobacz więcej
Kotlety siekane to doskonała alternatywa dla tradycyjnych kotletów. Przygotowane z różnymi dodatkami za każdym razem będą smakowały inaczej. Bardzo smaczna propozycja na obiad. Proste, szybkie i nie Zobacz więcej
Pomysł na tę paprykę zaczerpnęłam z Magazynu Kuchennego. Przepis nieco zmodyfikowałam, żeby nie było identycznie Tak zamarynowana papryka jest pyszną przekąską. Wspaniale smakuje z chrupiącą Zobacz więcej
Bardzo lubię pieczarki, odkąd dawno dawno temu zajadałam się bułką z farszem pieczarkowym na dworcu w Bielsko-Białej. Podduszone na patelni są świetnym dodatkiem do obiadu. Bardzo smakują mi w Zobacz więcej
Dziś zapraszam Was na danie pełne zieleni. Szybki makaron z czosnkiem niedźwiedzim, zieloną papryką i pietruszką. Ostatnio na moje kuchenne półki trafiły wyroby prosto z Ziemi Przemyskiej – pesto z Zobacz więcej
Pieczony czosnek jest po prostu obłędny. Świetnie smakuje w risotto, doskonale w ziemniaczanym puree. Dziś zapraszam na makaron z prostym pesto przygotowanym na bazie m.in. pieczonego czosnku. Makaron Zobacz więcej
Mimo,że zima się jeszcze nie skończyła ja mam coś bardzo wiosennego. Bardzo kolorowy a jakże smaczny twarożek na zimowe śniadanie. Pocieszam się,że za kilka dni będzie luty i coraz bliżej do wiosny. Zobacz więcej
Make Cooking Easier Menu Blog Kategorie Śniadanie Obiad Kolacja Przekąski Desery Bez glutenu Dla dzieci Podróże Mapa kulinarna Daily Food Diary Książka O mnie Kontakt Make Cooking Easier > Obiad Zobacz więcej
krysek76
krysek76 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
UgotujmyCos.pl
bób z czosnkiem

bób z czosnkiem 44

bób z czosnkiem | UgotujmyCoś.pl UgotujmyCos.pl Blog kulinarny - przepisy STRONA GŁÓWNA DANIA GŁÓWNE DANIA MIĘSNE DANIA Z KARKÓWKI DANIA WEGETARIAŃSKIE / BEZMIĘSNE PRZYSTAWKI SAŁATKI / SURÓWKI ZUPY Zobacz więcej
Czosnek można marynować cały rok i wykorzystywać go na bieżąco. Jest to świetny dodatek do sałatek czy mięsnych sosów. Jako samodzielna przekąska też się sprawdza, jeśli ktoś lubi ostrzejsze smaki. Zobacz więcej
Kanapkowa pasta z tofu O mnie Przepisy przepisy podstawowe śniadania zupy dania główne lunch na wynos dipy, dressingi i sosy sałatki i surówki napoje i koktajle przetwory na chleb słodkości dla Zobacz więcej
Witam Was dzisiaj z kanapy, otulona kocem po pachy, z herbatą imbirową z miodem w łapie i zapasem chusteczek w zasięgu nosa. Nie jest dobrze ale było zdecydowanie gorzej więc staram się nie Zobacz więcej
Paprykę marynowaną z czosnkiem robiłam po raz pierwszy kilka lat temu i ciągle wracam do tego przepisu. Papryka w tym wydaniu jest bardzo łagodna, a proporcje zalewy idealne. Inspirowałam się Zobacz więcej
Qchnia24
Qchnia24 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
qchnia24
Panuozzo z dzikim czosnkiem

Panuozzo z dzikim czosnkiem 14

W końcu niedziela… Za oknem czyste błękitne niebo, słońce, ciepły wiosenny wietrzyk. No niestety, niektórzy muszą pracować nawet w niedzielę jednak praca od południa ma jeden pozytywny aspekt. Jest Zobacz więcej
Troszkę mnie nie było, natłok obowiązków i pogoda sprawiły, że nic mi się nie chciało...Pewnie u Was było podobnie:) Wraz z nowym miesiącem obiecuję poprawę i prezentuję Wam nowy przepis: pieczoną Zobacz więcej
ziemniaczki pieczone z czosnkiem, papryką i rozmarynem . CZEŚĆ! GOTUJĘ ŚNIADANIE CHLEB I BUŁKA JAJKO PANKEJK PLACEK NALEŚNIK OWSIANKA&co INNE OBIAD ZUPA MAKARON MIĘSO RYBKA JEDNOGARNKOWIEC Zobacz więcej
Dziś podaję przepis na marynowaną paprykę z czosnkiem.Taką paprykęzrobiłamkilka lat temu, gdy zaczynałam tworzyćswój dom- od tamtej porywpisała się onaw repertuar moich przepisów kulinarnych. Teraz Zobacz więcej
Taką paprykę dobrze jest mieć w słoiczku w lodówce.Bez skórki ,miękka i bardzo aromatyczna.Przydaje się gdy chcemy zrobić makaron z warzywami,zapiekankę ,sałatkę lub zwykłą kanapkę.Inspiracją były Zobacz więcej
Najlepsza gęsina na świętego Marcina! I rzeczywiście te pieczone udka są najlepsze. Dobrze doprawione, pachnące, mięciutkie mięso i chrupiąca skórka a do tego złociste ziemniaczki i duszona żurawina. Zobacz więcej
Ten przepis jest typowo studencki - co było pod ręką, to wylądowało w garnku ;) Razem z koleżankami świętowałyśmy pierwsze zdane kolokwia w (jeszcze dobrze nierozpoczętej) sesji letniej, więc Zobacz więcej