papryka z grzybami marnowana

Grzyby w sosie paprykowo – cebulowym na zimę do słoika Grzyby się marynuje lub marnuje ..albo jak się ich nie zna, to się nawet człowiek nimi zatruje , a ja proponuję coś innego -nie wiem czy lepszego Zobacz więcej
Będąc w sklepie zauważyłam małe goloneczki, nie mogłam się oprzeć aby ich nie kupić. Po przyjściu do domu doszłam do wniosku, że robienie tylko tych dwóch małych goloneczek, byłoby marnowaniem Zobacz więcej
Podczas ostatniej publikacji z cyklu „Przepisy z zapasów” razem z chłopakami z bloga o domowym survivalu pokazaliśmy Wam jak w warunkach domowych przygotować placki tortilla. Ponieważ nie lubimy Zobacz więcej
dalej i eksperymentować z dodaniem smaku takiej tradycyjnej, domowej bułce tartej. Tak właśnie zrobiłam. Do panierowanych kotletów z kurczaka dodaj np. suszony tymianek, słodką paprykę w proszku. Zobacz więcej
Uwielbiam faszerowane ziemniaki. Jak już pewnie zauważyliście mam już kilka wersji tego dania . Podstawowa to faszerowane grzybami . Na bazie tego przepisu robię danie z tego co akurat mam pod ręką - Zobacz więcej
Jesień to dla mnie kolory, ulubione ubrania i rękawiczki, smaki przetworów, grzybów, a nade wszystko dyni. Już i zupę-krem zjadłam, plackami poprawiłam, a teraz pora na wypróbowanie czegoś nowego. Zobacz więcej
potrzebujących - skłania do refleksji ile dobrego jedzenia marnujemy każdego dnia. Tym bardziej, że śmieci są problemem każdego. Autor:kryzysowy kucharzo12:28 Wyślij pocztą e-mailWrzuć na Zobacz więcej
, który potraktowałam malakserem -1 marchew -kawałek selera -1 cebula -kilka grzybów mun -pędy bambusa -ulubione przyprawy, ja wrzuciłam paprykę ostrą i słodką, pieprz ziołowy, zioła prowansalskie i Zobacz więcej
ta paella, ale mobilizacja przyszła dopiero wraz z przygotowaniami do imprezy sylwestrowej. ;) Oryginalny przepis znajdziecie tu: *KLIK* Ponieważ wykorzystano w nim półprodukt (trevijano), musiałam Zobacz więcej
rstolp102
rstolp102 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Miód i Pieprz
befsztyk tatarski

befsztyk tatarski 104

1
, skierować tory rozmowy, na wspomnienie o pewnym francuskim kartografie i o jego opowieściach o dzikich jeźdźcach z bezkresnych stepów. Składniki Danie dla czterech osób 600 g wołowiny krzyżowej lub Zobacz więcej
Dzień dobry, Latem stragany i targowiska obfitują w kolorowe warzywa i owoce. To najlepsza pora, aby przygotować zupę z młodych warzyw. Dlatego dziś zapraszam was na przepis na włoską zupę jarzynową, Zobacz więcej