Przepis na papryka z mięsem mielonym i z kaszą

Mops w kuchni » Blog Archive » Pomidory faszerowane mięsem mielonym, kaszą gryczaną i papryką Mops w kuchni …codzienne pichcenie i marudzenie… Kawior z bakłażana 02 wrz Pomidory faszerowane mięsem Zobacz więcej
Zostało mi sporo produktów, które używałem ostatnio przy klopsikach, więc postanowiłem zrobić z nich coś równie ciekawego :) Paprykę bardzo często nadziewam, ale do tej pory nie znalazła się na blogu. Zobacz więcej
Moim zdaniem zapiekanka to zawsze dobry pomysł na obiad... Ta którą zrobiłam dzisiaj jest smaczna, sycąca i bardzo prosta do przygotowania :-) Składniki: 15 dag kaszy bulgur 350 ml bulionu drobiowego Zobacz więcej
Przepraszam Was najmocniej za rzadsze wpisy ostatnimi czasy, ale lato, upały, wakacje – sami rozumiecie Człowiek bardziej rozleniwiony, chce korzystać z pięknej, słonecznej pogody, wychodząc jak Zobacz więcej
Kalarepa to jedno z moich ulubionych warzyw. Wyraziste, chrupiące, lekko orzechowe – po prostu pyszne:) Uwielbiam pokroić ją na kawałki i schrupać bez dodatków, lub przyrządzić z niej surówkę. Dziś Zobacz więcej
Kasza jaglana z mięsem mielonym, zieloną fasolką szparagową i papryką | Bezglutenowe Kuchenne Wariacje Skip to content Szukaj: Bezglutenowe Kuchenne Wariacje Kulinarny blog z bezglutenowymi przepisami Zobacz więcej
Wszystkie pyszne smaki zamknęłam dziś w paprykowych „miseczkach”, posypałam startym serem i zapiekłam w piekarniku.Paprykiwypełniłam po brzegi mieszanką mięsa (wołowiny), warzyw (cukinia, marchewka, Zobacz więcej
Śmieszne ale nigdy nie jadłam takiej papryki wcześniej dopóki mąż mi jej nie przyrządził.. Znałam gołąbki w sosie pomidorowym ale papryka?!! Nigdy !! No ale cóż spróbowałam i teraz gości na naszym Zobacz więcej
Pierwszy raz jadłam kaszę bulgur i z pewnością nie ostatni. Bardzo szybko można z niej przygotować pyszne i zdrowe danie jednogarnkowe, czyli Pilaw. Do tej potrawy można dodać przeróżne składniki, Zobacz więcej
Sezon na paprykę trwa warto więc korzystać teraz kiedy jest ona najsmaczniejsza i najtańsza. Ostatnio na blogu pojawiła się wegetariańska wersja faszerowanej papryki, znajdziecie ją tutaj. Dziś Zobacz więcej
Programista po godzinach - Faszerowana papryka mielonym mięsem i kaszą kuskus Programista po godzinach Home Wyszukiwanie O mnie Dziecko Miejsca Dania główne Zupy Przystawki Desery i ciasta Home O mnie Zobacz więcej
Idealne na obiad papryki nadziane kaszą jaglaną i mięsem mielonym w sosie pomidorowym Składniki na paprykę nadziewaną kaszą jaglaną i mięsem mielonym: 6 białych papryk (najlepsze małe lub średnie) Zobacz więcej
Była już u mnie papryka faszerowana, tym razem postanowiłam zamiast ryżu wykorzystać kaszę gryczaną białą. Tą kaszę odkryłam całkiem niedawno dzięki firmie Kłos-Pol i muszę przyznać, że od razu Zobacz więcej
Tego lata przekonałam się, że czerwony to nie jedyny słuszny kolor papryki a faszerowane warzywa są całkiem prostym i smacznym pomysłem na obiad. Sami zobaczcie ile smaku i witamin można zyskać taką Zobacz więcej
Na mój stół bardzo często trafiają warzywa w wersji faszerowanej, gdyż łatwo w nich upchnąć odpowiednie proporcję składników odżywczych. PAPRYKA FASZEROWANA przyszła mi na myśl od razu gdy zobaczyłam Zobacz więcej
Zima zagląda do okien coraz śmielej, śnieg, przymrozek, w okół coraz więcej przeziębionych osób. Co zrobić, aby ten stan nie dopadł również nas? Jest na to wiele sposobów, jeden z nich prezentuję Zobacz więcej
Była już u mnie papryka faszerowana, tym razem postanowiłam zamiast ryżu wykorzystać kaszę gryczaną białą. Tą kaszę odkryłam całkiem niedawno dzięki firmie Kłos-Pol i muszę przyznać, że od razu Zobacz więcej
Odchudzanie do wakacji nadal trwa. Czyli dieta, dieta, dieta ale taka przyjemna. Bo jak takie obiady mogły by nie być przyjemne?!;) Dostarczają nam potrzebnego białka, węglowodanów oraz wartości Zobacz więcej
Pierogi są znane w Polsce od wieki wieków, można je przyżądzić na wiele sposobów, przedstawiam farsz składający się z mięsa mielonego z dodatkiem kaszy gryczanej, okraszone cubulką. Składniki: ciasto Zobacz więcej
Jak już kiedyś wspominałam, uwielbiam pieczoną paprykę pod każdą postacią - nabiera wówczas niezwykłego aromatu i smakuje zupełnie inaczej niż na świeżo (choć w takiej formie też ją uwielbiam). Wstyd Zobacz więcej