paprykarz na gorąco

doowa
doowa Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Moje Małe Czarowanie
Paprykarz warzywny

Paprykarz warzywny 246

2
Szybkie danie warzywne, smaczne i kolorowe. Czasami takie dania szybkie ale pożywne goszczą na naszym stole, ja lubię taki misz masz warzywny, trochę taki ratatuj ale w innej postaci. Do tego dużo Zobacz więcej
Paprykarz szczeciński każdy zna, nie każdy jednak lubi jego "puszkową" wersję. Wiadomo. Domowe wersje wszystkiego są nie tylko smaczniejsze, ale i zdrowsze. Polecam gorąco! Składniki: puszka tuńczyka Zobacz więcej
27 Luty 2015 Witam. Proponuję Wam coś na ząb. Szybka w przygotowaniu i bardzo smaczna przekąska. Najlepiej wychodzi z wczorajszych bułek. SZYBKA ZAPIEKANKA Z RYBĄ. SKŁADNIKI: 1 puszka ryby w Zobacz więcej
edit
edit Obserwuj blogaObserwujesz bloga
kucharzenieedi
Paprykarz z tuńczyka

Paprykarz z tuńczyka 84

1
Paprykarz z tuńczyka stanowi bardzo dobry i oryginalny dodatek do pieczywa. Najlepiej smakuje mocno schłodzony. Połączenie tuńczyka z warzywami i przyprawami po prostu musi smakować wybornie. Gorąco Zobacz więcej
Pamiętacie czasy, gdy na każdy wyjazd zabierało się konserwy, w tym obowiązkowo paprykarz szczeciński? Zawsze zastanawiała mnie jego nazwa, dlaczego paprykarz, skoro w jego składzie nie ma papryki? Zobacz więcej
ugotowana, część więcej, a niektóre nawet lekko jeszcze chrupkie. To był naprawdę pyszny paprykarz. Gulasz – paprykarz (zmodyfikowałam wcześniej podany przepis R. Makłowicza) 0, 5 kg łopatki wołowej Zobacz więcej
Nie przepadam za paprykarzem. Gdyby istniała jakaś tam moja jedzeniowa top lista znalazł by się raczej na jej końcu, mam na niego ochotę może trzy razy w roku. Ale taki domowy paprykarz to zupełnie Zobacz więcej
Paprykarz, ponieważ głównym składnikiem jest węgierska papryka, która jest słodsza w smaku niż zwykła słodka papryka. Niemniej jednak do wykonania tej potrawy świetnie się sprawdza zwykła papryka. Zobacz więcej
zapach, który na początku nieco mnie odrzucał, bo przypominał paprykarz), z delikatną nutą orzechową. Następnym razem dam masła nieco więcej - pasta będzie intensywniejsza, a w dodatku gęstsza ;) Zobacz więcej
nam się składniki. Następnie kroimy rulon na mniejsze części (np. kwadraty lub romby). Wierzch smarujemy rozbełtanym jajkiem i posypujemy kilkomaziarenkamikminku,który później lekko dociskamy do Zobacz więcej
Bardzo lubię domowy paprykarz. Jest niesamowicie zdrowy i ... niesamowicie pyszny! Jak już zaczyna się jeść, nie sposób sie od niego oderwać. Na blogu jet już przepis napaprykarz z białą kaszą Zobacz więcej
Ryba na stole! Ostatnio pisałam o kwasach tłuszczowych omega 3, więc musiał pojawić się przepis na potrawę bogatą w ten składnik. Polecam gorąco włączanie wszelkich owoców morza i innych mieszkańców Zobacz więcej
, że rozmaryn z małej gałązki wyrośnie na krzak a bazylii będzie tyle, że nie zdołam przejeść (jak zadeklarowała pani), uwierzę jak zobaczę. Dzisiaj można już było zjeść pierwsze śniadanie na Zobacz więcej
Czy pamiętacie jeszcze smak kromki chleba z paprykarzem??:) Ja pamiętam doskonale i postanowiłam odtworzyć te kulinarne wspomnienia:) Zrobiłam domowy paprykarz z dodatkiem zdrowej i pożywnej kaszy Zobacz więcej
sami. Zostawiam Was więc z Pavlovą, a sama ruszam w daleką podróż. Proszę Was bardzo o cierpliwość, bo w najbliższym czasie nie będę zbyt aktywna na blogu. Związane jest to z moją przeprowadzką na Zobacz więcej
Nadszedł czas, kiedy papryki można kupić na bazarkach, więc trzeba korzystać póki są, bo importowane to już nie to samo. Ja wykorzystałam to warzywo, żeby wzbogacić często robiony przeze mnie Zobacz więcej
- delikatesy węgierskie. Mam wewnętrzne ŁAŁ i muszę natychmiast przebiec przez ulicę i tam być. Najchętniej wyniosłabym cały sklep do domu, sosy, przyprawy, wina i słoiki z marynatami, no może poza Zobacz więcej
Pogoda przez ostatnie kilka dni była wspaniała - cały czas upał! Spędzałam po 4-5 godzin na rowerku! A wzoraj na termometrze u mnie było 33 stopni!!! Czuję już wakacje! Przez ten upał nie chciało się Zobacz więcej
kiełbaski z nutą papryki znakomicie komponują się jako składnik tradycyjnych potraw, a także jako samodzielna potrawa. Najlepiej podawać na gorąco – po upieczeniu, usmażeniu lub zgrillowaniu. Produkt Zobacz więcej