Przepis na papryki faszerowana bakłażanem

bernika
bernika Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Moj kulinarny pamiętnik
Baklazan faszerowany miesem

Baklazan faszerowany miesem 10583

Faszerowane warzywa to szybki i prosty obiad idealny na jesienne popołudnia. Niedawno były faszerowane papryki, dzisiaj przedstawiam wam bakłażana. Zasada jest podobna, tyle ze nie nadziewam go Zobacz więcej
Nasza lodówka pęka od papryki i bakłażanów, a moja głowa od pomysłów na ich wykorzystanie. Wchodząc do naszego mieszkania, nie można nie poczuć zapachu pieczonej papryki. I od razu człowiek robi się Zobacz więcej
sniezka
sniezka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Śnieżka gotuje
Papryka faszerowana bakłażanem

Papryka faszerowana bakłażanem 249

Rozpoczynam urlop od przygotowania faszerowanych papryk. Wakacyjne smaki późnego lata mają dla mnie zapach pachnących pomidorów, dojrzałych papryk i mojego ulubionego bakłażana. Zauważyłam, ku swojemu Zobacz więcej
Dziś przepis nie do końca klasycznie bliskowschodni, ale mocno inspirowaną tą kuchnią - bakłażan faszerowany mięsem wołowym i papryką, doprawiony miętą (jeżeli ktoś woli aromat bazylii, polecam nasz Zobacz więcej
Ta wersja powstała zupełnie przypadkowo. W czasie dyskusji o kaszy jaglanej, któraś ze znajomych rzuciła hasło, że robiła z nią faszerowane papryki. Pomyślałam , że to świetny pomysł. Reszta to Zobacz więcej
Papryka faszerowana bakłażanem i kaszą jaglaną – danie wegańskie, bardzo proste. Nawet jak ktoś jest laikiem w sprawach kuchennych – da sobie z nim radę bez problemu. Mimo skromnych składników Zobacz więcej
Bakłażana podajemy z ulubionym sosem i surówką lub sałatką. Można oczywiście pominąć sos ale ja osobiście lubię z sosikiem :) Na 4 porcje: 2 bakłażany (ja miałam wagę 700g) 50g ugotowanej kaszy Zobacz więcej
Kasza jaglana to coś, co mogę jeść codziennie i w każdej postaci. Dziś jednak proponuję zamienić ją lub uzupełnić równie smaczną i zdrową, choć zdecydowanie droższą kaszą quinoa, czyli komosą ryżową, Zobacz więcej
Jesień zbliża się nieubłaganie, ale ja lubię tę porę roku, ponieważ niesie ona z sobą mnóstwo wspaniałych darów - cudownych warzyw. Dziś postanowiłam to maksymalnie wykorzystać i przygotowałam papryki Zobacz więcej
Jutro wreszcie pakujemy kampera i wyruszamy ku francuskiej ziemi. Spędzimy tam kilka najbliższych miesięcy pracując w pocie czoła, w wolnym czasie zaś wymyślając nowe dania. Więc, już niedługo na Zobacz więcej
Bakłażany faszerowane ryżem, łososiem i papryką, to na smaczny, zdrowy i łatwy w przygotowaniu obiad lub ciepła kolacja. Do farszu użyłam brązowego ryżu, ale jeśli go nie lubicie możecie go zastąpić Zobacz więcej
Składniki na dwie porcje: 2 papryki 1 bakłażan Farsz: puszka pomidorów 100 g kaszy pęczak 4 pieczarki, pokrojone w plastry pół cukinii, pokrojonej w kostkę mozarella light nieduża cebulka, drobno Zobacz więcej
martynok
martynok Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
jedzonkowo
Faszerowane papryki i bakłażany

Faszerowane papryki i bakłażany 503

Idzie jesień! Lato nas nie rozpieściło upałami, a tutaj już już, powoli można znaleźć pierwsze oznaki jesieni... pierwsze zabłąkane, zażółcone listki. Ale koniec lata to czas warzyw i owoców - dzisiaj Zobacz więcej
Hej :-). Oprócz recenzji książki mam jeszcze dzisiaj przepis na faszerowanego bakłażana. Tym razem z kaszą pęczak, boczkiem, papryką, koperkiem, do tego sól, pieprz, trochę kurkumy i gotowe. Bardzo Zobacz więcej
Na poczatku chce przeprosıc za brak polskıch znakow ale cos sıe stalo z moja klawıatura. Jak tylko zostanıe naprawıona poprawıe ten wpis. Suszenie to w Turcji jedna z form przygotowania przetworow na Zobacz więcej
Jakiś czas temu będąc w Warszawie na kwerendzie, poszłam na obiad w i zamówiłam bakłażana. Wtedy jeszcze nie znałam jego smaku. Bakłażan był faszerowany. I ja dziś postanowiłam odtworzyć co prawda nie Zobacz więcej
Sezon na bakłażany w pełni. Ja w tym roku przywiozłam sobie ich zapas z Bałkanów, gdzie pysznią się na krzakach na wolnym powietrzu i cieszą oczy głęboką fioletową barwą. Znaczną część wykorzystałam Zobacz więcej
Po niezbyt dietetycznym burrito i pszennym pieczywie, w końcu nadszedł czas na prawdziwie lekki i zdrowy przepis. Z połaczenia warzyw, białego mięsa i naturalnego brązowego ryżu zawsze wychodzi zdrowy Zobacz więcej
Dzisiaj z turecką nutką, ponieważ faszerowany bakłażan to taka klasyczna potrawa tej kuchni :) Nie jestem fanką tego warzywa, a jednak w tej wersji bardzo mi smakuje. Dlaczego powinniśmy się przemóc Zobacz więcej
emilia
emilia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Turcja od kuchni
Faszerowane bakłażany

Faszerowane bakłażany 505

Tu w Turcji mamy dwa rodzje baklazanow. Opisze wam oba zebyscie wiedzieli jakie nalezy wybrac do faszerowania. Jeden rodzaj to baklazany bardziej okragle i pekate one sa idealne na grila. Do Zobacz więcej