papryki faszerowane feta

Miętowy Garnuszek
Miętowy Garnuszek Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Miętowy Garnuszek
FASZEROWANE PAPRYKI

FASZEROWANE PAPRYKI 65

Zapraszam Was na obiadową inspirację. Faszerowane papryki. Ja uwielbiam wszelkie „nadziane” warzywa. A Wy? Potrzebujemy: 5 i pół papryki 800g mięsa mielonego wołowo – wieprzowego 4 pieczarki średnia Zobacz więcej
Papryka faszerowana piersią z kurczaka Składniki: (1 porcja) Papryka 100 gram piersi z kurczaka Cebula 30 gram ryżu (u mnie brązowy) Ser mozzarella (może być ser żółty) Przyprawy: Sól Pieprz Papryka Zobacz więcej
Smaczne i niskokaloryczne danie, idealne dla wegetarian i osób będących na diecie. Proponuję podawać z ciepłym pieczywem. Składniki: 2 duże papryki czerwone, Opakowanie sera feta, Pęczek szczypiorku, Zobacz więcej
Beta
Beta Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Stare Gary
Papryki faszerowane fetą

Papryki faszerowane fetą 31

Faszerowane papryki są zawsze dobre. Najbardziej lubię te podłużne. Piekę długo. Lubię gdy papryki są bardzo miękkie i lekko przypieczone. Dawniej ucinałam paprykom 'czapeczkę" od góry, ostatnio Zobacz więcej
Marta
Marta Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Codzienne gotowanie
Papryka faszerowana fetą

Papryka faszerowana fetą 2617

Na ten przepis natknęłam się na ulotce pewnego sklepu. Przeczytałam go i bardzo mnie zainteresował - połączenie papryki z fetą - to musi byc pyszne! Nie czekajac długo postanowiłam wypróbować Zobacz więcej
Magda111
Magda111 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Smakowite Dania
Papryka faszerowana serem feta

Papryka faszerowana serem feta 2462

MartynCia ^^27 września 2012 12:03 nie faszerowałam nigdy papryki fetą, ciekawy pomysł :) OdpowiedzUsuń Zobacz więcej
Cytryna
Cytryna Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Cytryna&Co
PIECZONA PAPRYKA FASZEROWANA FETĄ

PIECZONA PAPRYKA FASZEROWANA FETĄ 639

Zwykle kupowałam gotowe, małe papryczki faszerowane fetą. Nie spodziewałam się, że domowa wersja ze zwykłej, upieczonej papryki może wyjść tak dobrze. Zalewa sprawia, że feta nabiera zupełnie innego Zobacz więcej
Połączenie pieczonej papryki z serem feta... dla nas rewelacyjny duet . Smak podkreślony bazylią. Świetna przystawka na zimno. Składniki 8 papryk kolorowych pomidorki koktajlowe 300 g sera feta Zobacz więcej
Pewnie zdążyliście zauważyć, że ostatnimi czasy pojawia się tu większa ilość przetworów. Takie są po prostu wymagania sezonu. Szukamy - ja i Wy, sposobów na przetworzenie urodzaju z ogrodu, bądź Zobacz więcej
Szybki obiad na ciepło, ciekawa przekąska bądź kolacja. Jest wiele opcji podania papryki faszerowanej. Dzisiaj będzie z mięsem z indyka, suszonymi pomidorami i oczywiście z fetą. Składniki : * 2-3 Zobacz więcej
Najpierw były papryki. Potem cukinie, bakłażany, pomidory... Jejku, czego to ja nie faszerowałam? I czym!:) Sama się dziwię, dlaczego pierwszy przepis na tego typu danie pojawia się na blogu dopiero Zobacz więcej
Zdrowa Kuchnia
Zdrowa Kuchnia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Zdrowa Kuchnia
Papryka faszerowana fetą

Papryka faszerowana fetą 79

Paprykę przekroić wzdłuż na pół. Usunąc nasiona. Cukinię i jedną połowę papryki pokroić w drobną koteczkę. Wrzucić na patelnię i chwilę podmażyć. Pomidora sparzyć, obrać ze skórki i pokroić w Zobacz więcej
czerwonygupik
czerwonygupik Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
czerwony gupik
Faszerowana papryka

Faszerowana papryka 37

Papryka faszerowana ryżem i kurczakiem z dodatkiem kukurydzy i sera żółtego. Ilość na 4 duże papryki, czyli porcje dla 4 osób. 4 duże papryki 150 gram pieczonego kurczaka 1/2 szklanki ryżu 1/2 puszki Zobacz więcej
Bardzo smaczny pomysł na obiad czy kolację. Fetę z ryżem pierwszy raz podała mi Agata, bardzo przypadło mi do gustu to połączenie i chętnie wykorzystuję to w innych potrawach. Oczywiście za często nie Zobacz więcej
paula.20.06
paula.20.06 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Cynamonowy Pył
Papryki faszerowane

Papryki faszerowane 42

Bardzo lubię kaszę pęczak, idealnie sprawdza się jako dodatek do obiadu, składnik sałatki lub tak jak w moim dzisiejszym przepisie do faszerowania. Kaszę połączyłam z mielonym mięsem z indyka co Zobacz więcej
Kolejny upalny dzień. Przydało by się zjeść na obiad coś lekkiego i niewymagającego jeśli chodzi o spędzanie czasu w kuchni. Korzystając z sezonu na młody szpinak polecam kolejny pomysł na faszerowaną Zobacz więcej
To trochę taka wariacja na temat kuchni greckiej. Grecy faszerują wiele warzyw .Zapiekają je , grillują, duszą. Często pojawia się w towarzystwie takich warzyw lub nawet jako ich składniki ser . Zobacz więcej
Na życzenie nasze i wasze. Skoro jest lato, papryki zeszły z ceny, a ja od dawna miałam ochotę na nafaszerowanie ich mięsem to czemu ich niezrobić Do tego ryż i feta, trochę ziół i można się Zobacz więcej
Składniki (na 4-6 porcji): 8 papryk (kolor dowolny) 500 g mięsa mielonego (dowolnego) 100 g ryżu 100 g sera feta 2 łyżki świeżej natki pietruszki, posiekanej 1 jajko 1 łyżka oliwy z oliwek 1 duża Zobacz więcej
Takie papryki możemy potraktować różnie – jako przystawka na ciepło, jako dodatek do obiadu,jako kolacja itp. Możecie również puścić wodze fantazji i dodać do farszu np.kuskus,boczek,komosę, kurczaka Zobacz więcej