papryki z mięsem i ryżem

Proponuję przepis na paprykę faszerowaną mielonym mięsem z ryżem. Farsz do papryki wykonałam opierając się na przepisie na farsz do bakłażana. Farsz na modłę turecką, wykonany na bazie mięsa wołowego Zobacz więcej
Popularne danie, przypominające gołąbki, jednak nie aż tak pracochłonne (nie wymaga obgotowywania kapusty i zawijania koper z liści). Składniki: - 8-10 małych papryk (czerwone są wg. mnie Zobacz więcej
Składniki: 4 białe papryki 1 torebka ugotowanego ryżu 25 dag mielonego mięsa (u mnie łopatka) 1 jajko 1 cebulka majeranek, oregano sól, pieprz Sposób przygotowania: 1. Cebulę zeszklić na patelni, Zobacz więcej
Papryka faszerowana to idealne danie na obiad czy kolację, doskonale sprawdzi się jako danie dla gości. Warzywa można faszerować właściwie wszystkim. Moja wersja jest mięsno-ryżowa. Ryżu miałam dać 2 Zobacz więcej
« Naleśniki ze szpinakiem Papryka faszerowana ryżem i mięsem Taką paprykę pamiętam z dzieciństwa. W sumie to żaden wynalazek, farsz jak na gołąbki tylko wpakowany do środka papryki. Można ją zapiekać Zobacz więcej
Klasyka letniego obiadu :) 5 - 6 sporych papryk farsz: 700 gramów mielonej wieprzowiny 100 gramów ryżu 2 ząbki czosnku 2 średnie cebule 3 łyżki koncentratu pomidorowego sól, słodka papryka, czarny Zobacz więcej
6 żółtych, podłużnych papryk 300 g mielonego mięsa wieprzowego 1/2 szklanki ryżu 1 jajko 1/2 czerstwej bułki 1 cebula sól, pieprz 1 łyżeczka słodkiej papryki 2 łyżki przecieru pomidorowego 1 ząbek Zobacz więcej
Sezon na papryczkę trwa więc trzeba z tego korzystać. Zapraszam na kolejną wersję papryczki faszerowanej. Tym razem farsz podobny do farszu z gołąbków czyli mięsko mielone i ryż. składniki: 4-5 sztuk Zobacz więcej
Chyba każdy zna i każdy lubi paprykę w takiej wersji. Podaję przepis na moją ulubioną faszerowaną paprykę z nutą pomidorków. Czy u Was też taka pogoda, pod psem ? Pada i pada, nawet na spacer z córą Zobacz więcej
Urodzaj letnich warzyw i owoców skłania do gotowania takich właśnie letnich dań . Papryka faszerowana to niemal klasyka gatunku , gości u mnie w domu każdego lata . Zimą niestety ze względu na wysoką Zobacz więcej
Przyznaję, że to moja pierwsza nadziewana papryka. Smakuje obłędnie, zwłaszcza na ciepło z ciągnącym się serem. W paprykowych miseczkach znajdziecie mięso mielone wymieszane z ryżem i przyprawami, Zobacz więcej
Trochę podrasowany przepis na paprykę faszerowaną mięsem i ryżem. Odrobina kremowego serka nadaje potrawie delikatności, a ser typu parmezan i orzeszki pinii stanowią doskonałą kropkę nad „i”. Zamiast Zobacz więcej
Taka kombinacja kojarzy się oczywiście z papryką nadziewaną mięsem i ryżem, ale jest to danie wymagające sporo czasu. Dla tych co mają go dużo odsyłam do mojego wcześniejszego przepisu (klik). Całej Zobacz więcej
! Moja Babcia faszerowała zawsze czerwone lub zielone papryki, ale na Węgrzech to właśnie białe używa się do tej potrawy. Składniki (na 4 porcje): 8 niedużych, białych papryk 1/3 szklanki ryżu Zobacz więcej
Przepis na smaczne papryki faszerowane. Nadają się zarówno na obiad, jak i kolację. Składniki: 5 czerwonych papryk dwa woreczki ryżu 300 g mielonego mięsa 5-6 większych pieczarek sól, pieprz, pieprz Zobacz więcej
jest między innymi z kaszą. W mojej rodzinie surowe mięso dodaje się do gorącego ryżu, co bardzo przyspiesza proces przygotowania gołąbków czy właśnie papryki nadziewanej. Przepis ze zdjęciami krok Zobacz więcej
Przepyszna papryka faszerowana mięsem mielonym i ryżem. Prosta, pożywna i szybka. Polecam :) Składniki (na około 6 papryk): 6 papryk 500 g mięsa mielonego 100 g ryżu 1 cebula 1 ząbek czosnku 2- 3 Zobacz więcej
Papryka faszerowana ryżem i mięsem mielonym VN:F [1.9.22_1171] Rating: 0.0/10 (0 votes cast) Prosty przepis na smaczną przystawkę lub danie obiadowe. Składniki: 0,5 kg mięsa mielonego torebka ryżu 6 Zobacz więcej
Pięknie wygląda, smakuje i pachnie :) Danie jest bardzo sycące i niezwykle aromatyczne, dzięki pieczonej papryce. Proste w przygotowaniu zjednuje sobie wielu miłośników. Zapraszam! Papryka faszerowana Zobacz więcej
Pięknie prezentuje się na talerzu, a przy tym pyszna i łatwa w przyrządzeniu. Podana z ziemniakami może być daniem obiadowym, a z pieczywem na ciepłą kolację :-) polecam... Składniki: ok. 1/2 kg Zobacz więcej