paraguayo

ZOBACZ TAKŻE:

Składniki na dżem: 1kg brzoskwiń 1łyżeczka soku z cytryny 50 g pektyny 250 g cukru Wykonanie: Umyte i wydrążone z pestek paraguayo, kroimy w kostkę . Wrzucamy do garnka, zasypujemy cukrem i mieszamy. Zobacz więcej
A na upały kombinacje dowolne. Z dużą ilością lodu. Tutaj zielony ogórek, paraguayo, trochę cytryny i duuuuuuuuuuużo lodu. Można też dodać listki melisy albo mięty. Zobacz więcej
Przeglądam blogi kulinarne i sporo osób robi albo genialnie ciasta z owocamisezonowymi albo owocowe przekąski. Ja tym razem wplączę do mojego przepisu na zdrową przekąskę „guziczki aligatora”, czyli Zobacz więcej
paraguayo 1/4 melona 150 g borówek 1-2 banany sos kokosowy: 3-4 łyżki śmietany 12% lub jogurtu naturalnego 1-2 łyżki wiórków kokosowych miód do smaku mięta do dekoracji Borówki i brzoskwinie umyć. Zobacz więcej
Lato nam dopisuje tego roku. Temperatury niemal afrykańskie, dlatego lekka kuchnia jest jak najbardziej wskazana i poszukiwana. Mam taką oto propozycję na lekką kolację lub deser po obiedzie. Użyte Zobacz więcej
cały letni dzień! Składniki: 150g truskawek 150g malin 1 dojrzały banan 1 brzoskwinia /mnie najlepiej smakują paragwajskie (paraguayo) vel ufo/ 5 orzechów brazylijskich 500 ml mleka migdałowego Zobacz więcej
cały letni dzień! Składniki: 150g truskawek 150g malin 1 dojrzały banan 1 brzoskwinia /mnie najlepiej smakują paragwajskie (paraguayo) vel ufo/ 5 orzechów brazylijskich 500 ml mleka migdałowego Zobacz więcej
Pyszna letnia sałatka, w której mieszają się różne smaki. Słodka brzoskwinia i miód, słodko-kwaśna pomarańcza i granat, a do tego ser pleśniowy, który ma swój charakterystyczny, lekko pikantny, słony Zobacz więcej
Zimny torcik brzoskwiniowy z owocami i galaretką. Leciutki jak mgiełka, piankowy i soczysty. Po prostu przepyszny! Taki deser jest świetnym pomysłem na upały, zamiast pieczonych ciast a jestem pewna, Zobacz więcej
owocami świetnie sprawdzi się również na deser. Polecam! Składniki Ilość: 4 porcje 75 g mąki orkiszowej 75 g płatków owsianych górskich 1 łyżka kakao 70 g masła 60 g cukru (dałam trzcinowy) 6 dużych Zobacz więcej
efektowna zrobiłam ją w „salaterze” ze skóry arbuza. Owoce jakich użyjemy to nasza inwencja. Ja proponuję kiwi, jabłka, gruszki, arbuza, pomarańczę, brzoskwinię lub paraguayo, które ma podobny smak, Zobacz więcej
nioolek
nioolek Obserwuj blogaObserwujesz bloga
morning fairy
_299

_299 115

0
, zielonym groszkiem oraz mozzarellą Frittata with durum pasta, garlic, green peas and mozzarella Weekend nie mógłby się jednak odbyć bez słodkiego wypieku. Tym razem powstał wypiek nieprzesłodzony, z Zobacz więcej
do piekarnika nagrzanego do 180 stopni Celsjusza. Piekę około 15 minut, aż się zezłocą. Podaję je z dżemami, kremami, bitą śmietaną. Hitem są u mnie babeczki z plastrami banana i czekoladową Zobacz więcej
Pedro Ximenes) na koktajl: garść borówek amerykańskich 2 brzoskwinie paraguayo (ufo) cząstka arbuza (wg uznania) odrobina soku z cytryny lub limonki woda Przygotowanie: Skórę fileta z kaczki należy Zobacz więcej
Pedro Ximenes) na koktajl: garść borówek amerykańskich 2 brzoskwinie paraguayo (ufo) cząstka arbuza (wg uznania) odrobina soku z cytryny lub limonki woda Przygotowanie: Skórę fileta z kaczki należy Zobacz więcej
. Najgorsze jest tylko to, że będę musiała walczyć z pokusą, żeby nie zjeść wszystkich na raz i żeby Pan Be. też mógł ich skosztować! Dobrze by było, żeby i On miał korzyści ze zbierania jagód w lesie Zobacz więcej
a d n i k i: - pół małej ćwiartki żółtego arbuza - pół świeżego ananasa - 1 nektarynka (bez skórki) - 3 brzoskwinie paraguayo (bez skórki) - 1 dojrzały banan w y k o n a n i e: 1. wszystkie owoce Zobacz więcej
(na 4 porcje): 4 duże nektarynki 6-7 małych brzoskwiń (u mnie paraguayo, zwane też UFO lub Saturn) 1 pełna łyżka cukru waniliowego 200 g mąki pszennej 130 g zimnego masła 5-6 łyżek cukru Zobacz więcej
and will be very refreshing during hot days. Lody z brzoskwiń, mango i banana. | Peach, mango and banana popsicles Składniki (na ok 15 porcji) / Ingredients (for around 15 servings): 3 brzoskwinie Zobacz więcej

ZOBACZ TAKŻE: