Przepis na parfait z wątróbek

Potrzebny czas: 35 minut Moja ocena: 5 Składniki (na 3-4 kokilki): - 400 g wątróbki drobiowej - 300 g masła (1,5 kostki) - 2 szalotki - 2 ząbki czosnku - pieprz, sól - gałka muszkatołowa - kilka Zobacz więcej
Autor: thiessa @ 9:13pm, Czwartek 15 Grudzie 2011. wg. Jamiego Olivera Zakochaam si w tym pasztecie, chocia tak chyba nie powinnam tego nazywa, odkd zobaczyam na niego przepis 2 lata temu w Zobacz więcej
Dziś podzielę się z Wami kochani fantastyczną pastą z wątróbek kurzych do smarowania pieczywa.Przepis zaczęrpnęłam z bloga klikPauliny.Nie musicie mieć maszynek do mielenia mięsa wystarczy zwykły Zobacz więcej
Parfait jest doskonałym smarowidłem do chleba. Myślę, że posmakuje również tym, którzy wątróbkę omijają szerokim krokiem. Zapraszam was do wypróbowania tego świetnego przepisu:). Składniki: - 300 g Zobacz więcej
Parfait z wątróbki drobiowej | Heavenly Tasty Cooking Home Kontakt Współpraca Polityka prywatności Sklep Video Andrzej Pastuszak, rocznik '73. W branży gastronomicznej zleciały mu 23 lata. Lata nie Zobacz więcej
zamieszaj
zamieszaj Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
ugotuj mi
Parfait z wątróbek

Parfait z wątróbek 185

Parfait z wątróbek - w prezencie dla Męża:) Przepis Jemiego Oliviera, zmieniony nieco (dodałam m.in. suszoną żurawinę). Wyszedł naprawdę bardzo smaczny pasztet, który szybko się przygotowuje. Dobry Zobacz więcej
OdczarujGary
OdczarujGary Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
OdczarujGary
Parfait z kurzych wątróbek

Parfait z kurzych wątróbek 60

Parfait z kurzych wątróbek z oliwą truflową, konfiturą z borówki na słodkiej bułce a la brioche z wędzoną solą morską i rukwią wodną. Przepis i przygotowanie –Andrzej Andrzejczak Pogromcy Meatów Dla – Zobacz więcej
Był czas, kiedy nie przepadałam za wątróbką. Zmieniło się to od momentu, kiedy przygotowałam ją po raz pierwszy sama. Od tej pory polubiłam ją nie tylko solo, ale też w innych potrawach. Wszystkie Zobacz więcej
jelka
jelka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kulinarna pasja
Parfait z kurzych wątróbek

Parfait z kurzych wątróbek 188

"Czyli po prostu pasztet drobiowy. Bardzo łatwy i szybki w przygotowaniu. Trzeba tylko pamiętać, aby zbyt długo nie smażyć wątróbek - powinny być różowe w środku. Jest pyszny! Najlepiej smakuje gdy Zobacz więcej
O tym, że nie jadam podrobów, pisałam na blogu wielokrotnie. W tej kwestii niewiele się zmieniło. W ostatnim roku jadłam wątróbkowe delikatesy cztery razy - raz mi smakowało. Sama byłam zaskoczona. Zobacz więcej
Parfait z wątróbki drobiowej Przepis wgJamiego Oliwiera pochodzi z archiwalnego numeru magazyny Kuchnia. Wykonany specjalnie dla mojego narzeczonego, który uwielbia wszelkiego rodzaju smarowidła na Zobacz więcej
Śniadanie w Boże Narodzenie jest moim zdaniem wyjątkowe, ponieważ trwa jeszcze dłużej niż niedzielny leniwy poranek. Na stół wykłada się wcześniej przygotowane sałatki, zagubione półmiski ze śledziami Zobacz więcej
Przepis pochodzi z programu "ABC gotowania" emitowanego na kanale Kuchnia +. Lekko go zmodyfikowałam poprzez dodanie oliwek, które idealnie pasują. Alternatywa dla kupnych pasztetów, które zawierają Zobacz więcej
Zrobienie pieczonego pasztetu zajmuje mnóstwo czasu, choć, oczywiście, jego smak zawsze nam wynagradza energię i włożony w jego przygotowanie wysiłek. W tym roku postanowiliśmy nie spędzać przed Zobacz więcej
wiosenka27
wiosenka27 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Eksplozja smaku
Parfait  z wątróbki drobiowej

Parfait z wątróbki drobiowej 234

Parfait z wątróbki drobiowej Parfait z wątróbki drobiowej okazało się znakomitym smarowidłem do chleba i nie odstraszyło nawet tych, którzy nie są w stanie przełknąć wątróbki w kawałku. Myślę, że nie Zobacz więcej
Niedzielne śniadanie. W czasie mojej niedawnej bytności w Warszawie miałam przyjemność zjeść niezwykle przyjemną kolację w jednym z lokali w centrum. Jako że pora była późna (prawie już nocna), nie Zobacz więcej
Żeby dojść do Franciszki i Ludwika należało minąć kilka wiejskich zagród,potem przejść przez mostek przerzucony przez płytki strumień i ścieżką wzdłuż łąki prosto w furtkę na Ich podwórze. Przy Zobacz więcej
Składniki: 200gr wątróbek 1 płaska łyżeczka soli 200gr roztopionego, gorącego masła 2 jajka 2 liście laurowe 50gr cebuli 2 gałązki tymianku 2 gałązki rozmarynu 100ml wina Port 50ml wina białego Zobacz więcej
Parfait to potrawa wyczarowana z wyjątkowo szlachetnych składników i bardzo delikatnego farszu. Parafit jest zazwyczaj wykonany z wątróbek kurczaka lub kaczki z dodatkiem likieru. Parfait z wątróbek Zobacz więcej
Cucina
Cucina Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Cucina della Felicita
Parfait z kurzych wątróbek

Parfait z kurzych wątróbek 318

Bardzo smaczny pasztet do smarowania, który robi się we wręcz ekspresowym tempie - nie trzeba go piec, wystarczy zmiksować podsmażoną wątróbkę wraz z masłem, przyprawami i śmietaną, a następnie Zobacz więcej