paris brest

KrainaSosny
KrainaSosny Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kraina Sosny
paris-brest

paris-brest 84

0
{{headerMessage}}
Paris-brest to tradycyjny francuski deser, wykonany z ciasta parzonego i przełożony waniliowym kremem. Powstał on w 1910 r. dla upamiętnienia pierwszego wyścigu rowerowego z Paryża do Brestu, który Zobacz więcej
tart factory
tart factory Obserwuj blogaObserwujesz bloga
tart factory
Paris-Brest

Paris-Brest 50

0
{{headerMessage}}
Paris-Brest to jest ptysiowe ciastko z pralinowym kremem.Zostało stworzone w 1891 roku na cześć rajdu rowerowego z Paryża do Brest w Bretanii spowrotem do Paryża.Cała trasa rajdumiała aż1200kg. Zobacz więcej
Vive la cuisine!
Vive la cuisine! Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Vive la cuisine!
Paris-brest

Paris-brest 85

2
{{headerMessage}}
ViveLaCuisine • Paris-brest Do poprawnego wyświetlania strony wymagane jest wsparcie JavaScript. W tym celu prosimy go włączyć lub użyć przeglądarki, która go wspiera. À LA CARTE WARTO WIEDZIEĆ Zobacz więcej
{{headerMessage}}
PARIS BREST - FRANCUSKI DESER Z KREMEM PRALINOWYM Obłędny, zachwycający francuski deser, w którym zakochałam się bez pamięci! Ptysiowe ciasto wypełnione jednym z najpyszniejszych kremów jakie znam - Zobacz więcej
{{headerMessage}}
, które czuję zawsze, kiedy jestem razem z nimi. To samo czuję tu, w Warszawie. Postanowiłam zrobić małe kulinarne podsumowanie kolejnego roku spędzonego wśród tych wszystkich ludzi. Jaką klamrą mogę Zobacz więcej
{{headerMessage}}
nie za biednie, ani za bogato, a piątkowe zatrucie mleczkiem kokosowym i wyłączenie z życia na cały weekend skutecznie wymazało mi z pamięci obcowanie z pustymi kaloriami. Znowu nie na temat, rany! Zobacz więcej
{{headerMessage}}
My first “real” cake. I thought about it all week, had endless debates with my sister regarding combination of flavors, memorized a chapter from a culinary bible on the compatibility of pistachios Zobacz więcej
apfff
apfff Obserwuj blogaObserwujesz bloga
PrettyBaked
Paris-Brest, czyli ptysie z masą orzechowo-czekoladową

Paris-Brest, czyli ptysie z masą... 116

1
{{headerMessage}}
nie za biednie, ani za bogato, a piątkowe zatrucie mleczkiem kokosowym i wyłączenie z życia na cały weekend skutecznie wymazało mi z pamięci obcowanie z pustymi kaloriami. Znowu nie na temat, rany! Zobacz więcej
{{headerMessage}}
, które czuję zawsze, kiedy jestem razem z nimi. To samo czuję tu, w Warszawie. Postanowiłam zrobić małe kulinarne podsumowanie kolejnego roku spędzonego wśród tych wszystkich ludzi. Jaką klamrą mogę Zobacz więcej
{{headerMessage}}
{{headerMessage}}
kandydaci musieli rozpoznać jak najwięcej gatunków sera, owoce egzotyczne albo rzadkie i prawie zapomniane warzywa. Tym razem zadanie polegało na podaniu nazw 20 charakterystycznych dla klasycznej Zobacz więcej
Mags
Mags Obserwuj blogaObserwujesz bloga
The Gateau
Patisserie des reves

Patisserie des reves 74

0
{{headerMessage}}
do Patisserie des reves i spróbujcie Saint-Honore! Gwarantuję Wam, że nie będziecie zawiedzeni :) Te dwa różowe, poskręcane patyczki mają za zadanie ,,ochronić" ciasto przed zgnieceniem podczas Zobacz więcej
{{headerMessage}}
. Jedno Wam powiem, ptysie piekące się w piekarniku tak pięknie pachną, że można wybaczyć im wszystko! Paris Brest sale Składniki: 125 ml wody 125 ml mleka 10dag masła szczypta soli 1 łyżeczka cukru Zobacz więcej
renata_targosz
renata_targosz Obserwuj blogaObserwujesz bloga
ArtKulinaria
Menu na Sylwestra

Menu na Sylwestra 3186

1
{{headerMessage}}
podać przynajmniej jedno gorące danie, które rozgrzeje żołądek i zapewni energię na całą noc. Poniżej przygotowałam dla Was szybki przegląd sylwestrowych dań, przekąsek i deserów. To wybrane przeze Zobacz więcej
Madame Edith
Madame Edith Obserwuj blogaObserwujesz bloga
madameedith.com
PRAWDZIWA CUKIERNIA

PRAWDZIWA CUKIERNIA 478

0
{{headerMessage}}
). Z zewnątrz może nie wygląda jakoś nadzwyczajnie, za to w środku jest oszałamiająca! Źródło:http://www.grazia.fr/ Tylko spójrzcie na zdjęcia ciast pochowanych pod szklanymi kloszami... Zdjęcie Zobacz więcej
Stylowa Kuchnia
Stylowa Kuchnia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Stylowa Kuchnia
Wytrawne Ptysie

Wytrawne Ptysie 323

0
{{headerMessage}}
" Wytrawne Ptysie Paris Brest sale (7 sztuk) Składniki: * 125 ml wody * 125 ml mleka * 10dag masła * szczypta soli * 1 łyżeczka cukru * 17dag mąki przesianej * 4 średnie jajka Przygotowanie: Wlewamy Zobacz więcej
Vive la cuisine!
Vive la cuisine! Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Vive la cuisine!
Fraisier

Fraisier 44

0
{{headerMessage}}
w latach sześćdziesiątych XX wieku przez bagatelle Gastona Lenôtre'a, fraisier święci swe triumfy każdego lata, gdy tylko nadchodzi sezon na truskawki. To klasyk francuskiej pâtisserie, tak jak Zobacz więcej
Vive la cuisine!
Vive la cuisine! Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Vive la cuisine!
Ptysie z kremem

Ptysie z kremem 52

0
{{headerMessage}}
francuskiego cukiernictwa i członek całej dynastii parzonego ciasta, w której znajdziemy też profiterolki, eklery, religieuses, burgundzkie gougères, ciasto Paris-Brest, saint-honoré czy piramidalne Zobacz więcej
{{headerMessage}}
. Do przygotowania tego tortu zainspirowała mnie Asia, jednak postanowiłamzmienićcałkowiciegłównąnutę tortu, czyli krem ze słonych orzeszków zastąpiłam kremem pralinowym, który prezentowałam Wam w Zobacz więcej
Danusia
Danusia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Moje Wypieki I Nie Tylko
Profiterolki

Profiterolki 70

3
{{headerMessage}}
masą napełniamy od spodu, przy użyciu strzykawki cukierniczej z długą końcówką ostudzone ciastka. Przed podaniem oprószamy cukrem pudrem. „Z podstawowego ciasta ptysiowego można stworzyć mnóstwo Zobacz więcej