paris brest

KrainaSosny
KrainaSosny Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kraina Sosny
paris-brest

paris-brest 82

0
Paris-brest to tradycyjny francuski deser, wykonany z ciasta parzonego i przełożony waniliowym kremem. Powstał on w 1910 r. dla upamiętnienia pierwszego wyścigu rowerowego z Paryża do Brestu, który Zobacz więcej
tart factory
tart factory Obserwuj blogaObserwujesz bloga
tart factory
Paris-Brest

Paris-Brest 49

0
Paris-Brest to jest ptysiowe ciastko z pralinowym kremem.Zostało stworzone w 1891 roku na cześć rajdu rowerowego z Paryża do Brest w Bretanii spowrotem do Paryża.Cała trasa rajdumiała aż1200kg. Zobacz więcej
Vive la cuisine!
Vive la cuisine! Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Vive la cuisine!
Paris-brest

Paris-brest 82

2
ViveLaCuisine • Paris-brest Do poprawnego wyświetlania strony wymagane jest wsparcie JavaScript. W tym celu prosimy go włączyć lub użyć przeglądarki, która go wspiera. À LA CARTE WARTO WIEDZIEĆ Zobacz więcej
PARIS BREST - FRANCUSKI DESER Z KREMEM PRALINOWYM Obłędny, zachwycający francuski deser, w którym zakochałam się bez pamięci! Ptysiowe ciasto wypełnione jednym z najpyszniejszych kremów jakie znam - Zobacz więcej
, które czuję zawsze, kiedy jestem razem z nimi. To samo czuję tu, w Warszawie. Postanowiłam zrobić małe kulinarne podsumowanie kolejnego roku spędzonego wśród tych wszystkich ludzi. Jaką klamrą mogę Zobacz więcej
nie za biednie, ani za bogato, a piątkowe zatrucie mleczkiem kokosowym i wyłączenie z życia na cały weekend skutecznie wymazało mi z pamięci obcowanie z pustymi kaloriami. Znowu nie na temat, rany! Zobacz więcej
My first “real” cake. I thought about it all week, had endless debates with my sister regarding combination of flavors, memorized a chapter from a culinary bible on the compatibility of pistachios Zobacz więcej
nie za biednie, ani za bogato, a piątkowe zatrucie mleczkiem kokosowym i wyłączenie z życia na cały weekend skutecznie wymazało mi z pamięci obcowanie z pustymi kaloriami. Znowu nie na temat, rany! Zobacz więcej
, które czuję zawsze, kiedy jestem razem z nimi. To samo czuję tu, w Warszawie. Postanowiłam zrobić małe kulinarne podsumowanie kolejnego roku spędzonego wśród tych wszystkich ludzi. Jaką klamrą mogę Zobacz więcej
kandydaci musieli rozpoznać jak najwięcej gatunków sera, owoce egzotyczne albo rzadkie i prawie zapomniane warzywa. Tym razem zadanie polegało na podaniu nazw 20 charakterystycznych dla klasycznej Zobacz więcej
Mags
Mags Obserwuj blogaObserwujesz bloga
The Gateau
Patisserie des reves

Patisserie des reves 69

0
do Patisserie des reves i spróbujcie Saint-Honore! Gwarantuję Wam, że nie będziecie zawiedzeni :) Te dwa różowe, poskręcane patyczki mają za zadanie ,,ochronić" ciasto przed zgnieceniem podczas Zobacz więcej
. Jedno Wam powiem, ptysie piekące się w piekarniku tak pięknie pachną, że można wybaczyć im wszystko! Paris Brest sale Składniki: 125 ml wody 125 ml mleka 10dag masła szczypta soli 1 łyżeczka cukru Zobacz więcej
renata_targosz
renata_targosz Obserwuj blogaObserwujesz bloga
ArtKulinaria
Menu na Sylwestra

Menu na Sylwestra 3135

1
Przekąski i dania serwowane na zimno to najczęściej wędzone lub marynowane ryby, wytrawne muffiny i faszerowane warzywa. Ich formuła przewiduje zazwyczaj serwowanie na talerzu lub na dużej tacy, z Zobacz więcej
). Z zewnątrz może nie wygląda jakoś nadzwyczajnie, za to w środku jest oszałamiająca! Źródło:http://www.grazia.fr/ Tylko spójrzcie na zdjęcia ciast pochowanych pod szklanymi kloszami... Zdjęcie Zobacz więcej
Stylowa Kuchnia
Stylowa Kuchnia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Stylowa Kuchnia
Wytrawne Ptysie

Wytrawne Ptysie 217

0
" Wytrawne Ptysie Paris Brest sale (7 sztuk) Składniki: * 125 ml wody * 125 ml mleka * 10dag masła * szczypta soli * 1 łyżeczka cukru * 17dag mąki przesianej * 4 średnie jajka Przygotowanie: Wlewamy Zobacz więcej
Vive la cuisine!
Vive la cuisine! Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Vive la cuisine!
Fraisier

Fraisier 36

0
w latach sześćdziesiątych XX wieku przez bagatelle Gastona Lenôtre'a, fraisier święci swe triumfy każdego lata, gdy tylko nadchodzi sezon na truskawki. To klasyk francuskiej pâtisserie, tak jak Zobacz więcej
francuskiego cukiernictwa i członek całej dynastii parzonego ciasta, w której znajdziemy też profiterolki, eklery, religieuses, burgundzkie gougères, ciasto Paris-Brest, saint-honoré czy piramidalne Zobacz więcej
. Do przygotowania tego tortu zainspirowała mnie Asia, jednak postanowiłamzmienićcałkowiciegłównąnutę tortu, czyli krem ze słonych orzeszków zastąpiłam kremem pralinowym, który prezentowałam Wam w Zobacz więcej
Danusia
Danusia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Moje Wypieki I Nie Tylko
Profiterolki

Profiterolki 46

3
masą napełniamy od spodu, przy użyciu strzykawki cukierniczej z długą końcówką ostudzone ciastka. Przed podaniem oprószamy cukrem pudrem. „Z podstawowego ciasta ptysiowego można stworzyć mnóstwo Zobacz więcej