Przepis na parmigiano

Jak już niektórzy z Was wiedzą, ponieważ nie wytrzymałem i pochwaliłem się tym na facebooku, parę tygodni temu brałem udział w warsztatach z Giorgio Locatelli. Tak naprawdę, były to warsztaty Zobacz więcej
Dziś zapraszam na wyjątkową pizzę na cieście z dodatkiem mąki żytniej i ziół prowansalskich. Co do kompozycji dodatków... to w założeniu była pizza prawdziwie włoska... miało być i niebanalnie... Zobacz więcej
Samolot wynurzył się z chmur i widać było wyspę. Sycylia mieniła się w słońcu. Oblana ze wszystkich stron wodą, wyrosła z niej nagle. Palermo. Monreale. Agrigento. Okolice Lentini. Syrakuzy. Zobacz więcej
SKŁADNIKI 2bakłażany 100 g mąki 100 g bułki tartej 100 g parmezanu 3 jaja 2 łyżki ziółprowansalskich oliwa do smażenia sól, pieprz **** INGREDIENTI 2 melanzane 100 g di farina 100 g di pangrattato Zobacz więcej
SKŁADNIKI 200 g rukoli 100 g szynki parmeńskiej 2 zielonejabłka 5 łyżekoliwy extravergine d'oliva 2 łyżeczkimusztardy 1 łyżeczkaoctu balsamicznego parmezan sól, pieprz **** INGREDIENTI 200 g di rucola Zobacz więcej
Po spaghetti ze szpinakiem (klik) nadszedł czas na kolejny makaron, ponownie bez mięsa. Tym razem padło na makaronowe muszle wypełnione trzema rodzajami sera, z dodatkiem świeżych liści bazylii i Zobacz więcej
Zapraszam wszystkich na przepyszną i oryginalną pomidorówkę. Przyznam ,że gotuje się nieco dłużej, ale smak wynagradza wszystko. Zupa jest zdrowa, pełna słońca i aromatyczna. Dla wielbicieli wakacji i Zobacz więcej
Carpaccio z bresaoli z rukolą i parmezanem – ... Blox.pl Zaloguj Załóż bloga Dorota smakuje Blog > Komentarze do wpisu « Bezglutenowe ciasto z jagodami Carpaccio z bresaoli z rukolą i parmezanem – Zobacz więcej
Kalabryjski przepis mojej Teściowej z Monterosso Calabro/ My Mother-in-law's Calabrian recipe from Monterosso Calabro/ Una ricetta calabrese di mia Suocera di Monterosso Calabro Polish/English/Italian Zobacz więcej
No hey! Zwyczajowo Moi Mili....co tam, jak tam?? Jak tam się macie przed świętami?? Ja już raciami przebieram, żeby się dobrać do choinki, bombek, pierników....nie wiem CO miii;p Oczywiście pewnie Zobacz więcej
Pizza z pomidorkami, rukolą i parmezanem to typowe letnie danie, smakowite i nieobciążające zbytnio żołądka. Świetna propozycja na obiad lub kolację w upalny dzień, jeśli, oczywiście, zgodzimy się na Zobacz więcej
Latem podzieliłam sięz Wami moim ulubionym przepisem na włoską parmigianęz bakłażanem, zapiekankęw sosie pomidorowym z dodatkiem mozzarelli i parmezanu, nieziemsko pachnącąbazyliąi oregano. Dziś Zobacz więcej
Nie wyobrażam sobie lata bez zapiekanych bakłażanów w sosie pomidorowym, przekładanych plastrami mozzarelli, pachnących słońcem i cudownymi aromatami bazylii, oregano i czosnku. Zapiekanka z Zobacz więcej
Bruschette z pomidorami i parmezanem to praktycznie klasyk kuchni włoskiej. Łatwe i szybkie w przygotowaniu sprawdzą sie zarówno jako antipasto jak i szybka przegryzka dla zgłodniałych. Polecam ! Zobacz więcej
Pomidorowo mi:). A może zupa pomidorowa w innej wersji? Na kolację proponuję krem z pomidorów z dodatkiem parmezanu i z grzankami. Idealna na lekką kolację w gronie rodziny lu nawet na romantyczną Zobacz więcej
Kalejdoskop Renaty
Kalejdoskop Renaty Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kalejdoskop Renaty
Crumble szparagowe

Crumble szparagowe 36

Uwielbiam szparagi w każdej postaci, dzisiaj podam Wam przepis na najprostszy sposób na przystawkę ze szparagów - crumble szparagowe. Crumble pochodzi z Anglii i można go nazwać najprostszym i Zobacz więcej
Mam dla Was dzis alternatywą propozycję na carbonarę, tym razem zrobimy carbonarę z karczochami. Ja uwielbiam carbonarę a w połączeniu z karczochami...mniam mniam. Co tu będę was czarować, spróbujcie Zobacz więcej
Dzień dobry, Niedawno kupiłam na targu kilka ślicznych patisonów, nie bardzo wiedząc co z nich przygotuje. Nigdy wcześniej ich nie jadłam, ale od dawna mnie intrygowały. Ich kształt jest trochę nie z Zobacz więcej
Kalabryjski przepis mojej Teściowej/ My Mother-in-law's Calabrian recipe/ Una ricetta calabrese di mia Suocera Polish/English/Italian Składniki/Ingredients/Ingredienti: bakłażan/ eggplant (aubergine) Zobacz więcej
Włoskie sery cz. I Parmezan to chyba najbardziej znany włoski ser. Jednak pod tą nazwą w rzeczywistości kryją się dwa sery, podobne do siebie pod względem smaku i sposobu wytwarzania, chronione Zobacz więcej