parowar przepisy kulinarne

Aleex
Aleex Obserwuj blogaObserwujesz bloga
W mojej kuchni
Nagrody od Aleex

Nagrody od Aleex 65

0
Uwaga! Uwaga! Uwaga! Nadeszła wiekopomna chwila… A tak poważnie. Informuję wszem i wobec, że nagrody za pierwsze, drugie i trzecie miejsce w konkursie urodzinowym bloga dziś pojechały do zwyciężczyń. Zobacz więcej
gatita
gatita Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kulinarne przygody Gatity
Ryż sezamowy

Ryż sezamowy 248

2
Pin It Przepis na ten ryż już jakiś czas temu zagościł na naszym stole. Jest doskonałym dodatkiem do dań orientalnych, my go jadamy również jako dodatek do drobiu. Wypatrzyłam go na forum kulinarnym Zobacz więcej
Hi! I przyszła jesień... Ja ostatnio mam taki "kryzys", że brak mi pomysłów kulinarnych! Nawet nie umiem sprecyzować na co mam ochotę :P Dzisiaj przypomniało mi się, że posiadam takie urządzenie jak Zobacz więcej
doprawiona śmietaną, solą pieprzem. To na pewno najbardziej znana z poznańskich potraw. Jest prosta i smaczna, podawana głównie w piątkowe, bezmięsne, postne obiady. Pierwotnie przeznaczona dla Zobacz więcej
i pieprzem. Na wierzch kładziemy łyżkę masła z koperkiem i przykrywamy plasterkiem cytryny. Całość wykładamy na najniższy poziom w parowarze. Nad łososiem, na osobnym sitku, układamy warzywa. Całość Zobacz więcej
Drugi numer Magazynu Aromat miał właśnie premierę. Będzie mi niezwykle miło jeśli zechcecie zajrzeć do niego. To owoc pracy dziewcząt skupionych wokół Lubelskiej Blogosfery Kulinarnej oraz osób Zobacz więcej
NiePieprz.pl
NiePieprz.pl Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Niepieprz.pl
Babeczki z parowaru

Babeczki z parowaru 327

3
Babeczki z parowaru to zupełna nowość w mojej kuchni, bo zazwyczaj przygotowuję je tradycyjnie, z piekarnika. Takie przygotowanie na parze to jednak fajna i szybka alternatywa dla pieczonych babeczek, Zobacz więcej
W ostatnią sobotę w Lublinie, na moście im Mariana Lutosławskiego tak zwanym Moście Kultury odbyło się wspaniałe i przesmaczne spotkanie zwane Piknikiem Smakosza. Na owym spotkaniu pojawiły się Zobacz więcej
Dota
Dota Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Oneginetatopa
Nowa gwiazda Kamis?

Nowa gwiazda Kamis? 75

0
Nagrywamy fot. Ekscentryczny Parowar Się zobaczy. Na materiał filmowy muszę jeszcze poczekać. A było tak. 12 osób. Kilka zrezygnowało z występów przed kamerą bo…no właśnie nie było za łatwo. Najpierw Zobacz więcej
rozsmakuj_sie
rozsmakuj_sie Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Rozsmakuj się!
Początek...

Początek... 121

0
. Mój blog powstał z pasji do gotowania,z wielkiego pragnienia podróży do Włochi marzeniao własnej restauracji.Powstał też z powodu nieustającego uwielbienia najbliższych mi osób do mojego sosu Zobacz więcej
się spodziewałyśmy! My czyli Lubelskie Blogi Kulinarne zaangażowane w akcję: Jedz i Smakuj, Sierotka maRysia w kuchni, Pasja Smaku, Kolorowo-Torcikowo, Ekscentryczy Parowar, Messy Beauty oraz Daj Zobacz więcej
się spodziewałyśmy! My czyli Lubelskie Blogi Kulinarne zaangażowane w akcję: Jedz i Smakuj, Sierotka maRysia w kuchni, Pasja Smaku, Kolorowo-Torcikowo, Ekscentryczy Parowar, Messy Beauty oraz Daj Zobacz więcej
koperku. Talerzyk lub miseczkę umieszczamy w parowarze wraz z halibutem i gotujemy przez około 15-20 minut.Pozostałą część imbiru i cebuli drobno siekamy i podsmażamy na oliwie z oliwek. Gdy halibut Zobacz więcej
Kolejny raz próbuję wkomponować kaszę jaglaną w różne dania, tak aby moi domownicy jakoś ją polubili. Jak zawsze nieduża porcja kaszy, a przewaga innego składnika. Kasza to jedynie dodatek, ale dla Zobacz więcej
Cześć =) Od czasu do czasu robimy sobie z Agnieszką taką kulinarna zabawę, że umawiamy się na wspólne gotowanie tej samej potrawy, a później porównujemy komu jak wyszło (coś na zasadzie cook off) i Zobacz więcej
Gotowana marchewka nie jest jakimś kulinarnym wyczynem. To prosta potrawa, dodatek do obiadu, który ma jedną zaletę - w zależności od użytych dodatków smakuje za każdym razem inaczej. Dzisiaj Zobacz więcej
Niedawnowróciłam z cudownego (i pysznego) urlopu w Grecji (byliśmy na wyspie Korfu). Jak tylko ogarniemy się z rzeczywistością pourlopową to na pewno będziecie mogli liczyć na relację kulinarną. Dziś Zobacz więcej
Nie ma osoby która nie lubi tak zwanej ryby po grecku . No chyba że ktoś nie lubi ryb to inna strona medalu. Potrawa ta zazwyczaj jest przygotowywana techniką smażenia co niesie za sobą wzrost Zobacz więcej
Pyszne a zarazem proste danie. Nie wymaga wielkich umiejętności kulinarnych. Potrawka jest zdrowa, niskokaloryczna. Dla tych co chcą być na diecie lub na niej już są polecam. Sama jestem na diecie i Zobacz więcej
Dzień doberek! Dostałyśmy się ostatnio na warsztaty QAFP, gdzie dowiedziałyśmy się wszystkiego o dobrej wieprzowinie. Wszystko działo się w Willi Foksal i wraz z innymi blogerami kulinarnymi Zobacz więcej